Aceasta este o varianta mai rapida a retetei clasice de Kushma lui Guguta pe care v-am aratat-o mai demult. Fiind mai la indemana si la fel de gustoasa, de fapt a devenit nu o varianta, da multi chiar spun ca asta e reteta originala.
Oricum este delicios tortul, rapid si aratos. Crema de obicei este cea de smantana(si recomand smantana grasa, de 30%, ca sa fie crema cat mai densa si sa nu curga). Puteti face si cu frisca de casa, din smantana lichida.
Eu am ales s-o fac de data asta cu o crema noua, tot cam la fel dar un pic mai pufoasa si cu un gust putin altfel. Am vazut aceasta crema undeva pe net si mi-a placut mult ideea sa combin smantana fermentata cu smantana dulce si cu laptele condensat. A fost chiar deosebit de buna, o recomand si pt alte retete de torturi.
Visinele fara samburi le lasati sa se scurga bine de zeama.
Pregatim crema:
- intr-un bol turnati smantana dulce rece, smantana fermentata rece si laptele condensat.
Bateti bine cu mixerul la viteza maxima pana crema se face densa si groasa.
Daca faceti doar cu smantana fermentata sau doar cu frisca, pur si simplu le bateti bine cu zahar dupa gust.
Puneti o clatita pe farfuria plata si aranjati un rand de visine.
Faceti un rulou si incercati sa-l strangeti cat mai bine.
La fel se fac si restul clatitelor.
Ungeti platoul sau farfuria cu crema, aceasta va fi baza tortului.
Puneti 4 clatite una langa alta in rand.
Le ungeti bine cu crema.
Urmeaza urmatorul rand din 3 clatite, apoi un rand din 2, si la fel se unge fiecare bine cu crema.
Ultimul rand este din 1 rulou, se pune sus.
Ungeti bine toata suprafata tortului cu crema, sa fie cat mai uniforma.
Ornati cu ciocolata data prin razatoarea mica.
Acoperiti bine cu folie sau capac si il puneti la frigider sa se patrunda, minim 6-10 ore.
Puteti sa-l faceti chiar mai din timp, pt ca este si mai bun daca sta chiar 2-3 zile la frigider.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.