Prăjitură cu mere și bezea (rețetă rapidă)

Prăjitură cu mere și bezea (rețetă rapidă)

Această rețetă de prăjitură cu mere este în teste încă din vară, când eram în vacanță și nu am avut posibilitate să-i fac poze pe pași. De atunci îmi stătea în gând și abia acum am reușit s-o gătesc perfect, după încă o încercare nu prea reușită când m-am gândit să mai corectez câte ceva la ingrediente. Este o variantă mai rapidă decât alte rețete de prăjituri cu mere și bezea care am văzut pe net. Și mi se pare și mult mai simplă, chiar banală.

Prăjitura eu personal acum nu am gustat-o (vă spuneam că încep un regim de slăbire pentru a reveni în formă după nașterea Mariei), dar în schimb am făcut fericite mai multe rude și persoane. Toți au lăudat-o, mi-au spus că este perfectă și nu prea te poți opri din mâncatul ei.

Eu personal pot să vă spun că miroase extraordinar :) În rest, blat moale, mere aromate, bezeaua ca o cremă pufoasă - deci eu zic o prăjitură perfectă și fină.

Ingrediente

Ouă
6 buc
   
Zahăr
400 g
   
Lapte bătut/iaurt/chefir
250 ml
sau smântână
Praf de copt
10 g
1 plic
Făină albă calitate superioară
250 g
   
Mere
5 buc
   
Arome
1 buc
vanilie și scorțișoară după preferințe, în aluat sau mere

Pași de urmat

Pas 1

Separati albușurile de gălbenușuri în 2 boluri mai adânci.

În gălbenușuri adăugați 200g de zahăr.

Prăjitură cu mere și bezea (rețetă rapidă) - Pas 1
Pas 2

Și le bateți spumă albă cu mixerul.

Prăjitură cu mere și bezea (rețetă rapidă) - Pas 2
Pas 3

La compoziția de gălbenușuri adăugăm:

- iaurtul

Prăjitură cu mere și bezea (rețetă rapidă) - Pas 3
Pas 4

- praful de copt

Prăjitură cu mere și bezea (rețetă rapidă) - Pas 4
Pas 5

- și făina

Prăjitură cu mere și bezea (rețetă rapidă) - Pas 5
Pas 6

Amestecați bine toate ingredientele, trebuie să vă iasă aluatul ca o smântână mai groasă.

Prăjitură cu mere și bezea (rețetă rapidă) - Pas 6
Pas 7

Așterneți tava de la cuptorul de aragaz (cel clasic, cu 4 ochiuri) cu hârtie de copt.

Turnați aluatul în tavă și îl nivelați.

Prăjitură cu mere și bezea (rețetă rapidă) - Pas 7
Pas 8

Deasupra puneți merele tăiate felii mai subțiri sau cubulețe.

Puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de aproximativ 15-20 de minute.

Prăjitură cu mere și bezea (rețetă rapidă) - Pas 8
Pas 9

Când începe să se rumenească o scoateți puțin din cuptor.

E ok să o lăsați așa până faceți bezeaua.

Prăjitură cu mere și bezea (rețetă rapidă) - Pas 9
Pas 10

Bateți repede albușurile spumă tare cu restul de 200g de zahăr.

Mixati bine să se topească zahărul complet.

Prăjitură cu mere și bezea (rețetă rapidă) - Pas 10
Pas 11

Întindeți bezeaua în strat uniform peste prăjitura coaptă.

Cu o furculiță puteți să-i faceți niște rânduri pentru decor.

Prăjitură cu mere și bezea (rețetă rapidă) - Pas 11
Pas 12

O mai puneți în cuptor pentru aproximativ 10 minute, până începe să se rumenească deasupra.

Nu o lăsați prea mult la cuptor, s-ar putea apoi bezeaua să se întărească și usuce mai tare, și chiar să se mai lase.

Prăjitură cu mere și bezea (rețetă rapidă) - Pas 12
Pas 13

Lăsați să se răcească complet, e posibil să se lase puțin bezeaua dar e normal.

Prăjitură cu mere și bezea (rețetă rapidă) - Pas 13
Pas 14

Porționați și savurați :)

Poftă Bună!

Prăjitură cu mere și bezea (rețetă rapidă) - Pas 14

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc (1 tavă mare de cuptor)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)
Colecții: Prăjituri, Dulciuri

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 14

DanielaAncaDascalu316
Daniela Anca Dascalu (DanielaAncaDascalu316) 30 Aug 2017, 13:23

Buna Leana!! Cu ce pot inlocui praful de copt?

lena
Elena (lena) Daniela Anca Dascalu (DanielaAncaDascalu316) 30 Aug 2017, 13:40

Cu bicatbonat de sodiu stins cu otet, aceeasi cantitate.

DanielaAncaDascalu316
Daniela Anca Dascalu (DanielaAncaDascalu316) Elena (lena) 30 Aug 2017, 14:05

Bine. Multumesc si multe felicitari pt toata munca si rabdarea! Salutari din Melilla ( Spania).

Stefy3
Stefy3 26 Jun 2016, 12:49

Si poza cu prajitura... :)

Poza mea pentru rețetă:
Stefy3
Stefy3 26 Jun 2016, 12:48

Buna,Lena.Ieri am facut prajitura,este minunata,ma gandeam daca ar merge cu nectarine/piersici ? Multumesc si spor in tot ce faci :)

lena
Elena (lena) Stefy3 27 Jun 2016, 09:07

Da, cred ca merge bine cu orice fructe, multumesc de poza!

tiki
tiki 04 Feb 2016, 11:12

Buna. Pe asta nu am facut-o inca. Daca maine vine Marius o fac ca am tot ce trebuie(mai adaug si vreo 2 albusuri din congel.ca am o groaza sa fie bezeaua mai mare. hahaha.). Pupici.

Alique
Alique 31 Jan 2016, 16:16

Am facut prajitura. Arata foarte bine, abia scoasa din cuptor. Am pus si niste coaja de lamaie in bezea. Miroase demential in casa. Multumesc pentru reteta, Lena!

lena
Elena (lena) 19 Nov 2015, 15:01

Multumesc din suflet Nicuta pt asa cuvinte, orice apreciere sincera imi da elan sa lucrez si mai cu spor :)

Sa aveti pofta buna!

Nicuta
Nicuta 18 Nov 2015, 21:13

Geniala prajitura ta, draga Lena...ca si toate celelalte retete ale blogului tau! Sa stii ca tu esti o salvatoare de camine, gen Mary Poppins...pe bune! De esti in impas cu meniul pentru prinz, cina, blogul Lenei te scapa in modul cel mai delicios! Multumim ca existi si ca nu uiti de noi, cele care te asteptat cu sufletul la gura cu alte minunatii de retete! Bafta multa si Doamne ajuta-n toate, draga Lena!

Nota mea pentru rețetă:
tina P
tina P 14 Nov 2015, 15:47

Tocmai am gustat din prajitura facuta dupa reteta ta si a iesit....EXCELENTA! Nu m-am putut abtine sa nu-ti transmit multumirile mele sincere! Apreciez mult simplitatea ingredientelor si a tehnicii. Cred ca tocmai in asta sta talentul culinar... cu cateva ingrediente banale sa iasa o incantare! Multumesc ca impartasesti cu noi deliciile!

Lazarescu
Lazarescu 13 Nov 2015, 15:53

Foarte foarte buna.Extrem de usor de facut iar apoi delirul papilelor gustative!

Lazarescu
Lazarescu 13 Nov 2015, 08:56

Buna ziua,urmaresc si gatesc foarte mult impreuna cu tine draga Lena.Si pentru asta iti multumesc.Am insa o intrebare in legatura cu noua reteta "Prajitura cu mere si bezea".La ingrediente apare trecut de doua ori praful de coprt! Este unul singur sau dour?Oricum eu o incerc cu unul si vad ce iese. Multa sanatate si multumesc pentru ce faci.

lena
Elena (lena) Lazarescu 13 Nov 2015, 11:43

Da, imi cer scuze, am sters unul din ele, a fost o eroare la editarea retetei :)

Multumesc pt comentariu si spor la treaba!

Arată toate comentariile