Prajitura cu mere si bezea (reteta rapida)
Aceasta reteta de prajitura cu mere este in teste inca din vara, cand eram in vacanta si nu am avut posibilitate sa-i fac poze pe pasi. De atunci imi statea in gand si abia acum am reusit s-o gatesc perfect, dupa inca o incercare nu prea reusita cand m-am gandit sa mai corectez cate ceva la ingrediente. Este o varianta mai rapida decat alte retete de prajituri cu mere si bezea care am vazut pe net. Si mi se pare si mult mai simpla, chiar banala.
Prajitura eu personal acum nu am gustat-o(va spuneam ca incep un regim de slabire pentru a reveni in forma dupa nasterea Mariei), dar in schimb am facut fericite mai multe rude si persoane. Toti au laudat-o, mi-au spus ca este perfecta si nu prea te poti opri din mancatul ei.
Eu personal pot sa va spun ca miroase extraordinar :) In rest, blat moale, mere aromare, bezeaua ca o crema pufoasa - deci eu zic o prajitua perfecta si fina.
Ingrediente
●
Lapte batut/iaurt/chefir
250 ml
sau smantana
●
Praf de copt
10 g
1 plic
●
Faina alba calitate superioara
250 g
●
Arome
1 buc
vanilie si scortisoara dupa preferinte, in aluat sau mere
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Separati albusurile de galbenusuri in 2 boluri mai adanci.
In galbenusuri adaugati 200g de zahar.
Pas 2
Si le bateti spuma alba cu mixerul.
Pas 3
La compozitia de galbenusuri adaugam:
- iaurtul
Pas 6
Amestecati bine toate ingredientele, trebuie sa va iasa aluatul ca o smantana mai groasa.
Pas 7
Asterneti tava de la cuptorul de aragaz(cel clasic, cu 4 ochiuri) cu hartie de copt.
Turnati aluatul in tava si il nivelati.
Pas 8
Deasupra puneti merele taiate felii mai subtiri sau cubulete.
Puneti tava la cuptor preincalzit la 200 de grade timp de aproximativ 15-20 de minute.
Pas 9
Cand incepe sa se rumeneasca o scoateti putin din cuptor.
E ok sa o lasati asa pana faceti bezeaua.
Pas 10
Bateti repede albusurile spuma tare cu restul de 200g de zahar.
Mixati bine sa se topeasca zaharul complet.
Pas 11
Intindeti bezeaua in strat uniform peste prajitura coapta.
Cu o furculita puteti sa-i faceti niste randuri pt decor.
Pas 12
O mai puneti in cuptor pentru aproximativ 10 minute, pana incepe sa se rumeneasca deasupra.
Nu o lasati prea mult la cuptor, s-ar putea apoi bezeaua sa se intareasca si usuce mai tare, si chiar sa se mai lase.
Pas 13
Lasati sa se raceasca complet, e posibil sa se lase putin bezeaua dar e normal.
Pas 14
Portionati si savurati :)
Pofta Buna!
Cantitate:
1 buc
(1 tava mare de cuptor)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)