Prăjitură cu mere și bezea (rețetă rapidă)
Această rețetă de prăjitură cu mere este în teste încă din vară, când eram în vacanță și nu am avut posibilitate să-i fac poze pe pași. De atunci îmi stătea în gând și abia acum am reușit s-o gătesc perfect, după încă o încercare nu prea reușită când m-am gândit să mai corectez câte ceva la ingrediente. Este o variantă mai rapidă decât alte rețete de prăjituri cu mere și bezea care am văzut pe net. Și mi se pare și mult mai simplă, chiar banală.
Prăjitura eu personal acum nu am gustat-o (vă spuneam că încep un regim de slăbire pentru a reveni în formă după nașterea Mariei), dar în schimb am făcut fericite mai multe rude și persoane. Toți au lăudat-o, mi-au spus că este perfectă și nu prea te poți opri din mâncatul ei.
Eu personal pot să vă spun că miroase extraordinar :) În rest, blat moale, mere aromate, bezeaua ca o cremă pufoasă - deci eu zic o prăjitură perfectă și fină.
Ingrediente
●
Lapte bătut/iaurt/chefir
250 ml
sau smântână
●
Praf de copt
10 g
1 plic
●
Făină albă calitate superioară
250 g
●
Arome
1 buc
vanilie și scorțișoară după preferințe, în aluat sau mere
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Separati albușurile de gălbenușuri în 2 boluri mai adânci.
În gălbenușuri adăugați 200g de zahăr.
Pas 2
Și le bateți spumă albă cu mixerul.
Pas 3
La compoziția de gălbenușuri adăugăm:
- iaurtul
Pas 6
Amestecați bine toate ingredientele, trebuie să vă iasă aluatul ca o smântână mai groasă.
Pas 7
Așterneți tava de la cuptorul de aragaz (cel clasic, cu 4 ochiuri) cu hârtie de copt.
Turnați aluatul în tavă și îl nivelați.
Pas 8
Deasupra puneți merele tăiate felii mai subțiri sau cubulețe.
Puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de aproximativ 15-20 de minute.
Pas 9
Când începe să se rumenească o scoateți puțin din cuptor.
E ok să o lăsați așa până faceți bezeaua.
Pas 10
Bateți repede albușurile spumă tare cu restul de 200g de zahăr.
Mixati bine să se topească zahărul complet.
Pas 11
Întindeți bezeaua în strat uniform peste prăjitura coaptă.
Cu o furculiță puteți să-i faceți niște rânduri pentru decor.
Pas 12
O mai puneți în cuptor pentru aproximativ 10 minute, până începe să se rumenească deasupra.
Nu o lăsați prea mult la cuptor, s-ar putea apoi bezeaua să se întărească și usuce mai tare, și chiar să se mai lase.
Pas 13
Lăsați să se răcească complet, e posibil să se lase puțin bezeaua dar e normal.
Pas 14
Porționați și savurați :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 buc
(1 tavă mare de cuptor)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)