Această rețetă de prăjitură cu mere este în teste încă din vară, când eram în vacanță și nu am avut posibilitate să-i fac poze pe pași. De atunci îmi stătea în gând și abia acum am reușit s-o gătesc perfect, după încă o încercare nu prea reușită când m-am gândit să mai corectez câte ceva la ingrediente. Este o variantă mai rapidă decât alte rețete de prăjituri cu mere și bezea care am văzut pe net. Și mi se pare și mult mai simplă, chiar banală.
Prăjitura eu personal acum nu am gustat-o (vă spuneam că încep un regim de slăbire pentru a reveni în formă după nașterea Mariei), dar în schimb am făcut fericite mai multe rude și persoane. Toți au lăudat-o, mi-au spus că este perfectă și nu prea te poți opri din mâncatul ei.
Eu personal pot să vă spun că miroase extraordinar :) În rest, blat moale, mere aromate, bezeaua ca o cremă pufoasă - deci eu zic o prăjitură perfectă și fină.
Separati albușurile de gălbenușuri în 2 boluri mai adânci.
În gălbenușuri adăugați 200g de zahăr.
Și le bateți spumă albă cu mixerul.
La compoziția de gălbenușuri adăugăm:
- iaurtul
- praful de copt
- și făina
Amestecați bine toate ingredientele, trebuie să vă iasă aluatul ca o smântână mai groasă.
Așterneți tava de la cuptorul de aragaz (cel clasic, cu 4 ochiuri) cu hârtie de copt.
Turnați aluatul în tavă și îl nivelați.
Deasupra puneți merele tăiate felii mai subțiri sau cubulețe.
Puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de aproximativ 15-20 de minute.
Când începe să se rumenească o scoateți puțin din cuptor.
E ok să o lăsați așa până faceți bezeaua.
Bateți repede albușurile spumă tare cu restul de 200g de zahăr.
Mixati bine să se topească zahărul complet.
Întindeți bezeaua în strat uniform peste prăjitura coaptă.
Cu o furculiță puteți să-i faceți niște rânduri pentru decor.
O mai puneți în cuptor pentru aproximativ 10 minute, până începe să se rumenească deasupra.
Nu o lăsați prea mult la cuptor, s-ar putea apoi bezeaua să se întărească și usuce mai tare, și chiar să se mai lase.
Lăsați să se răcească complet, e posibil să se lase puțin bezeaua dar e normal.
Porționați și savurați :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.