Prăjitură cu mere și bezea (rețetă rapidă)

Această rețetă de prăjitură cu mere este în teste încă din vară, când eram în vacanță și nu am avut posibilitate să-i fac poze pe pași. De atunci îmi stătea în gând și abia acum am reușit s-o gătesc perfect, după încă o încercare nu prea reușită când m-am gândit să mai corectez câte ceva la ingrediente. Este o variantă mai rapidă decât alte rețete de prăjituri cu mere și bezea care am văzut pe net. Și mi se pare și mult mai simplă, chiar banală.

Prăjitura eu personal acum nu am gustat-o (vă spuneam că încep un regim de slăbire pentru a reveni în formă după nașterea Mariei), dar în schimb am făcut fericite mai multe rude și persoane. Toți au lăudat-o, mi-au spus că este perfectă și nu prea te poți opri din mâncatul ei.

Eu personal pot să vă spun că miroase extraordinar :) În rest, blat moale, mere aromate, bezeaua ca o cremă pufoasă - deci eu zic o prăjitură perfectă și fină.

Ingrediente
Ouă
6 buc
   
Zahăr
400 g
   
Lapte bătut/iaurt/chefir
250 ml
sau smântână
Praf de copt
10 g
1 plic
Făină albă calitate superioară
250 g
   
Mere
5 buc
   
Arome
1 buc
vanilie și scorțișoară după preferințe, în aluat sau mere
Pași de urmat
Pas 1

Separati albușurile de gălbenușuri în 2 boluri mai adânci.

În gălbenușuri adăugați 200g de zahăr.

Prăjitură cu mere și bezea (rețetă rapidă) - Pas 1
Pas 2

Și le bateți spumă albă cu mixerul.

Prăjitură cu mere și bezea (rețetă rapidă) - Pas 2
Pas 3

La compoziția de gălbenușuri adăugăm:

- iaurtul

Prăjitură cu mere și bezea (rețetă rapidă) - Pas 3
Pas 4

- praful de copt

Prăjitură cu mere și bezea (rețetă rapidă) - Pas 4
Pas 5

- și făina

Prăjitură cu mere și bezea (rețetă rapidă) - Pas 5
Pas 6

Amestecați bine toate ingredientele, trebuie să vă iasă aluatul ca o smântână mai groasă.

Prăjitură cu mere și bezea (rețetă rapidă) - Pas 6
Pas 7

Așterneți tava de la cuptorul de aragaz (cel clasic, cu 4 ochiuri) cu hârtie de copt.

Turnați aluatul în tavă și îl nivelați.

Prăjitură cu mere și bezea (rețetă rapidă) - Pas 7
Pas 8

Deasupra puneți merele tăiate felii mai subțiri sau cubulețe.

Puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de aproximativ 15-20 de minute.

Prăjitură cu mere și bezea (rețetă rapidă) - Pas 8
Pas 9

Când începe să se rumenească o scoateți puțin din cuptor.

E ok să o lăsați așa până faceți bezeaua.

Prăjitură cu mere și bezea (rețetă rapidă) - Pas 9
Pas 10

Bateți repede albușurile spumă tare cu restul de 200g de zahăr.

Mixati bine să se topească zahărul complet.

Prăjitură cu mere și bezea (rețetă rapidă) - Pas 10
Pas 11

Întindeți bezeaua în strat uniform peste prăjitura coaptă.

Cu o furculiță puteți să-i faceți niște rânduri pentru decor.

Prăjitură cu mere și bezea (rețetă rapidă) - Pas 11
Pas 12

O mai puneți în cuptor pentru aproximativ 10 minute, până începe să se rumenească deasupra.

Nu o lăsați prea mult la cuptor, s-ar putea apoi bezeaua să se întărească și usuce mai tare, și chiar să se mai lase.

Prăjitură cu mere și bezea (rețetă rapidă) - Pas 12
Pas 13

Lăsați să se răcească complet, e posibil să se lase puțin bezeaua dar e normal.

Prăjitură cu mere și bezea (rețetă rapidă) - Pas 13
Pas 14

Porționați și savurați :)

Poftă Bună!

Prăjitură cu mere și bezea (rețetă rapidă) - Pas 14

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc (1 tavă mare de cuptor)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Sursă: say7.info