Aceasta reteta de prajitura cu mere este in teste inca din vara, cand eram in vacanta si nu am avut posibilitate sa-i fac poze pe pasi. De atunci imi statea in gand si abia acum am reusit s-o gatesc perfect, dupa inca o incercare nu prea reusita cand m-am gandit sa mai corectez cate ceva la ingrediente. Este o varianta mai rapida decat alte retete de prajituri cu mere si bezea care am vazut pe net. Si mi se pare si mult mai simpla, chiar banala.
Prajitura eu personal acum nu am gustat-o(va spuneam ca incep un regim de slabire pentru a reveni in forma dupa nasterea Mariei), dar in schimb am facut fericite mai multe rude si persoane. Toti au laudat-o, mi-au spus ca este perfecta si nu prea te poti opri din mancatul ei.
Eu personal pot sa va spun ca miroase extraordinar :) In rest, blat moale, mere aromare, bezeaua ca o crema pufoasa - deci eu zic o prajitua perfecta si fina.
Separati albusurile de galbenusuri in 2 boluri mai adanci.
In galbenusuri adaugati 200g de zahar.
Si le bateti spuma alba cu mixerul.
La compozitia de galbenusuri adaugam:
- iaurtul
- praful de copt
- si faina
Amestecati bine toate ingredientele, trebuie sa va iasa aluatul ca o smantana mai groasa.
Asterneti tava de la cuptorul de aragaz(cel clasic, cu 4 ochiuri) cu hartie de copt.
Turnati aluatul in tava si il nivelati.
Deasupra puneti merele taiate felii mai subtiri sau cubulete.
Puneti tava la cuptor preincalzit la 200 de grade timp de aproximativ 15-20 de minute.
Cand incepe sa se rumeneasca o scoateti putin din cuptor.
E ok sa o lasati asa pana faceti bezeaua.
Bateti repede albusurile spuma tare cu restul de 200g de zahar.
Mixati bine sa se topeasca zaharul complet.
Intindeti bezeaua in strat uniform peste prajitura coapta.
Cu o furculita puteti sa-i faceti niste randuri pt decor.
O mai puneti in cuptor pentru aproximativ 10 minute, pana incepe sa se rumeneasca deasupra.
Nu o lasati prea mult la cuptor, s-ar putea apoi bezeaua sa se intareasca si usuce mai tare, si chiar sa se mai lase.
Lasati sa se raceasca complet, e posibil sa se lase putin bezeaua dar e normal.
Portionati si savurati :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.