Reteta aceasta imi place pentru ca este foarte frumoasa, simpla si potrivita ca o mancare de post(servita cu orez de ex) sau ca o garnitura de legume sanatoasa si interesanta. Combinatia de radacinoase cu dovleac este deosebita si a fost apreciata de toti membrii familiei, inclusiv Maria de 1 an(legumele pe aburi le-a refuzat, acestea le manca cu gura mare:)
Legumele si cantitatile le puteti regla dupa preferinte si posibilitate, eu de exemplu nu am avut pe moment usturoi si nu l-am pus, in schimb am pus un pic mai mult dovleac.
In loc de zahar puteti folosi miere, dar aveti grija ca devine toxica la incalzire si mai bine o evitati cand exista alternative.
Toate legumele se curata, se spala apoi se taie cubulete medii(inafara de usturoi :)
Le aranjati intr-o tava de cuptor, sfecla o puneti mai separat sa nu coloreze deocamdata celelalte legume.
Amestecati uleiul cu otet, sare, zahar si ierburile uscate.
Turnati acest sos peste legume, le amestecati bine si lasati sa se marineze 3-4 ore, sau mai mult daca aveti timp.
Dupa acest timp le amestecati bine inca o data, si cu sfecla.
Puneti tava la cuptor preincalzit la 200 de grade timp de 45-60 de minute.
Cat se coc legumele, mai amestecati 1-2 ori in tava cu o spatula.
Se servesc calde, ca o garnitura sau mancare de post.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.