Rețeta aceasta îmi place pentru că este foarte frumoasă, simplă și potrivită ca o mâncare de post (servită cu orez de ex) sau ca o garnitură de legume sănătoasă și interesantă. Combinația de rădăcinoase cu dovleac este deosebită și a fost apreciată de toți membrii familiei, inclusiv Maria de 1 an (legumele pe aburi le-a refuzat, acestea le mâncă cu gura mare:)
Legumele și cantitățile le puteți regla după preferințe și posibilitate, eu de exemplu nu am avut pe moment usturoi și nu l-am pus, în schimb am pus un pic mai mult dovleac.
În loc de zahăr puteți folosi miere, dar aveți grijă că devine toxică la încălzire și mai bine o evitați când există alternative.
Toate legumele se curăță, se spală apoi se taie cubulețe medii (în afară de usturoi :)
Le aranjați într-o tavă de cuptor, sfecla o puneți mai separat să nu coloreze deocamdată celelalte legume.
Amestecați uleiul cu oțet, sare, zahăr și ierburile uscate.
Turnați acest sos peste legume, le amestecați bine și lăsați să se marineze 3-4 ore, sau mai mult dacă aveți timp.
După acest timp le amestecați bine încă o dată, și cu sfeclă.
Puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de 45-60 de minute.
Cât se coc legumele, mai amestecați 1-2 ori în tavă cu o spatulă.
Se servesc calde, ca o garnitură sau mâncare de post.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.