Eu zic ca reteta asta de prajitura suna bine deja din titlu, si chiar este(chestia cu -de post- sa nu va intimideze, chiar nu seamana). Desi eu numai am mirosit-o si pipait-o bine, dupa viteza cu care a disparut si "mmm..."-urile familiei pot sa va spun ca e delicioasa.
Scortisoara ii da culoare si aroma deosebita, in combinatie cu mere si nuci, e nebunie de arome. Eu am mai inlocuit o parte din faina cu fulgi de ovaz fini si asa am facut-o si mai sanatoasa, cu un plus de fibre sanatoase.
Stoarceti zeama de la portocala.
Merele se spala si se curata de cotor.
Le maruntiti bine in robot sau blender, dar puteti si sa le dati prin razatoare.
Eu as prefera totusi robotul, asa puteti lasa bucatile de mere un pic mai mari si se vor simti in prajitura.
Intr-un bol puneti merele, adaugati zaharul, uleiul si zeama de portcale - amestecati bine.
Acum adaugati si faina(si fulgii de ovaz daca folositi), scortisoara, praful de copt si sarea - amestecati bine sa nu fie cocoloase.
Aluatul este ceva mai dens, asa si trebuie. Puneti stafidele si nucile putin taiate cu un cutit, sau in robot, amestecati.
Turnati aluatul intr-o tava(a mea a fost de 28x28cm) asternuta cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Nivelati si distribuiti uniform aluatul cu o lingura sau spatula.
Se coace la cuptor preincalzti la 180-200 de grade timp de 35-40 de minute.
Cand este gata, scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet in tava.
Portionati si savurati.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.