Biscuiți "Nasturi"

Noi am început pregătirile pentru Moș Nicolae cu acești biscuiței frumoși, vă propun și vouă să vă distrați împreună cu copiii și apoi să-i savurați împreună. Vă asigur, copiilor le va plăcea, Sofia a fost foarte încântată și entuziasmată, și de proces, și de rezultat :)

Poate nu vă vor ieși perfect din prima, trebuie multă atenție la detalii, dar oricum vor fi frumușei. Culorile la fel le puteți regla după preferința, eu am mai adăugat turmeric într-o bucată de aluat și am obținut și biscuiței galbeni.

Ingrediente
Gălbenușuri de ou
2 buc
   
Zahăr
80 g
   
Esență de vanilie
1 buc
   
Unt
100 g
să fie moale, la temperatura camerei - eu îl pun pt 20 de sec la microunde dacă nu îl am scos din timp
Făină albă calitate superioară
200 g
   
Cacao pudră
2 lingurite
+ un vârf de cuțit de turmeric pt culoare galbenă
Pași de urmat
Pas 1

Separati gălbenușurile de albușuri și le puneți într-un bol mai adânc.

Dacă nu aveți untul moale, îl încălziți 20 de secunde la microunde, nu trebuie topit de tot, doar să fie moale.

Biscuiți "Nasturi" - Pas 1
Pas 2

Adăugați peste gălbenușuri zahărul și vanilia, amestecați bine cu un tel sau mixer.

Biscuiți "Nasturi" - Pas 2
Pas 3

Adăugați și untul moale, amestecați bine.

Biscuiți "Nasturi" - Pas 3
Pas 4

Adăugați treptat câte o lingură de făină, amestecați și o încorporați pe toată.

Biscuiți "Nasturi" - Pas 4
Pas 5

Vă iese un aluat moale și nelipicios ca o plastilină.

Biscuiți "Nasturi" - Pas 5
Pas 6

Luați cam 1/3 din aluat și formați din el o bilă - din aceasta vom face nasturi simpli, albi.

Biscuiți "Nasturi" - Pas 6
Pas 7

Restul aluatului l-am împărțit în 2 și am adăugat peste unul cacao și peste altul turmeric.

Biscuiți "Nasturi" - Pas 7
Pas 8

Primul luați aluatul cu turmeric, îl masați bine ca să fie culoarea cât mai uniformă.

Biscuiți "Nasturi" - Pas 8
Pas 9

Apoi ultimul frământați aluatul cu cacao.

Recomand anume această ordine de lucru pt a nu murdari aluaturile de culoare mai deschisă cu cacao.

Biscuiți "Nasturi" - Pas 9
Pas 10

Acum avem 3 bile, le înveliți în folie de plastic și lăsați 20-30 de minute la frigider.

Cu cât lăsați aluatul mai mult în frigider cu atât va fi mai greu să-l lucrați, se va întări.

Biscuiți "Nasturi" - Pas 10
Pas 11

Până aluatul se odihnește vă pregătiți ustensilele de modelat nasturii - un pahar mic, să aibă gura cam cu 5mm mai largă în diametru decât capacul unei sticle de apă. Vedeți cum am măsurat în poză.

Pt găuri găsiți un pai subțire de suc.

Biscuiți "Nasturi" - Pas 11
Pas 12

Și acum ne apucăm efectiv de modelat.

Luăm prima bucată de aluat, cea fără culoare și o turtim puțin cu mâinile.

Biscuiți "Nasturi" - Pas 12
Pas 13

Se întinde puțin cu făcălețul, să fie o foaie cam de 5 mm grosime.

Biscuiți "Nasturi" - Pas 13
Pas 14

Se taie cercuri cu paharul.

Resturile rămase iar le adunați, întindeți și tăiați alte rondele din ele, până terminați aluatul.

Biscuiți "Nasturi" - Pas 14
Pas 15

Pozitionați capacul de la sticla de apă în mijlocul unui cerc și apăsați bine, dar nu până la capăt ca să nu tăiați de tot, doar facem o adâncitură.

Biscuiți "Nasturi" - Pas 15
Pas 16

Cu paiul facem găurile.

Biscuiți "Nasturi" - Pas 16
Pas 17

Așa modelați și biscuiții galbeni și maro.

Îi treceți atent cu cuțitul în tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt.

Biscuiți "Nasturi" - Pas 17
Pas 18

Aici vedeți biscuiții galbeni și albi gata.

Se coc în cuptor preîncălzit la 180-200 de grade timp de 10 minute.

Biscuiți "Nasturi" - Pas 18
Pas 19

Observați că doar ușor s-au rumenit marginile, nu le bronzați prea tare.

Biscuiți "Nasturi" - Pas 19
Pas 20

Aici și biscuiții cu cacao.

I-am făcut ultimii și aluatul a fost mai sfărâmicios și tare, n-au ieșit chiar perfecți, dar f.buni :)

Biscuiți "Nasturi" - Pas 20
Pas 21

Aici produsul final, recomand să vă distrați împreună cu copiii, să vă bucurați împreună cu ei.

Poftă Bună!

Biscuiți "Nasturi" - Pas 21

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 50 buc (aproximativ)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 45 min
Sursă: kamelena.ru