Ce ziceti, incepem planificarea meniului de Craciun? Eu am avut ocazia sa fac o masa festiva de test saptamana trecuta, cu ocazia unor musafiri si am facut un meniu ca de Craciun, dar in varianta mai dietetica. Si bineinteles reteta de salata de boeuf a fost prima supusa modificarilor si a trecut testul cu brio!
Am savurat-o cu totii si am zis ca va fi vedeta si de Craciun, fara sa simta cineva vreo diferenta, doar ca nu le va cadea greu la stomac :)
Pe langa faptul ca am facut-o mai light va dau si o sugestie de prezentare, in forma de tort, ornat cu ardei si ceapa verde, puteti folosi gogosari in otet in loc de ardei.
Carnea de pui se poate inlocui cu cea de vita, daca va place sa puneti mazare verde in salata o puteti inlocui cu fasole verde fiarta.
Deci, o prima sugestie - reteta clasica dar putin modificata pentru a nu avea probleme cu silueta dupa sarbatori. Si nici o diferenta la gust!
Toate legumele si pieptul de pui se fierb bine.
Eu de obicei fierb cartofii imreuna cu morcovul, telina si pieptul de pui se fierb separat, in cratite diferite.
Le lasati sa se raceasca, curatati de coaja si sunteti gata de treaba.
Primul se taie cubulete pieptul de pui si se pune intr-un bol mai mare.
Apoi taiati cubuletele legumele - morcovul, cartofii si telina - adaugati-le in bolul cu pieptul de pui.
La fel, taiati castravetii si gogosarii, le adaugati in bolul cu restul ingredientelor.
Acum facem sosul de iaurt care va inlocui maioneza clasica:
- intr-o farfurie adanca sau bol amestecati iaurtul cu jumatate din cantitatea de branza, mustarul si sarea dupa gust.
Turnati acest sos peste ingredientele taiate in bol.
Amestecati bine, potriviti de sare si piper dupa gust.
Pentru ai da foma de tort rotund am luat o casoleta rotunda, am asternut-o cu folie alimentara si am trecut toata salata in bol. Trebuie presat bine ca sa nu aveti goluri dupa ce o intoarceti.
Acoperiti bolul cu capac si il puneti la frigider pentru 5-6 ore sau peste noapte.
In acest timp salata de boeuf va fi si mai buna, ingredientele se vor "imprieteni" si va fi perfecta.
Dupa acest timp intoarceti casoleta pe o farfurie, cu fundul in sus, putin scuturati si o scoateti cu tot cu folia de plastic.
Cam asa iese.
Mai departe puteti s-o ornati cum va place.
Eu am uns-o cu crema de branza, ca pe o crema de tort :)
Si am ornat-o cu ceapa verde si cubulete de ardei rosu proaspat.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.