Ce ziceți, începem planificarea meniului de Crăciun? Eu am avut ocazia să fac o masă festivă de test săptămâna trecută, cu ocazia unor musafiri și am făcut un meniu ca de Crăciun, dar în varianta mai dietetică. Și bineînțeles rețeta de salată de boeuf a fost prima supusă modificărilor și a trecut testul cu brio!
Am savurat-o cu toții și am zis că va fi vedeta și de Crăciun, fără să simtă cineva vreo diferență, doar că nu le va cădea greu la stomac :)
Pe lângă faptul că am făcut-o mai light vă dau și o sugestie de prezentare, în formă de tort, ornat cu ardei și ceapă verde, puteți folosi gogoșari în oțet în loc de ardei.
Carnea de pui se poate înlocui cu cea de vită, dacă vă place să puneți mazăre verde în salată o puteți înlocui cu fasole verde fiartă.
Deci, o prima sugestie - rețeta clasică dar puțin modificată pentru a nu avea probleme cu silueta după sărbători. Și nici o diferență la gust!
Toate legumele și pieptul de pui se fierb bine.
Eu de obicei fierb cartofii împreună cu morcovul, țelina și pieptul de pui se fierb separat, în cratițe diferite.
Le lăsați să se răcească, curățați de coajă și sunteți gata de treabă.
Primul se taie cubulețe pieptul de pui și se pune într-un bol mai mare.
Apoi tăiați cubulețele legumele - morcovul, cartofii și țelina - adăugați-le în bolul cu pieptul de pui.
La fel, tăiați castraveții și gogoșarii, le adăugați în bolul cu restul ingredientelor.
Acum facem sosul de iaurt care va înlocui maioneza clasică:
- într-o farfurie adâncă sau bol amestecați iaurtul cu jumătate din cantitatea de brânză, muștarul și sarea după gust.
Turnați acest sos peste ingredientele tăiate în bol.
Amestecați bine, potriviți de sare și piper după gust.
Pentru a-i da formă de tort rotund am luat o caserolă rotundă, am așternut-o cu folie alimentară și am trecut toată salata în bol. Trebuie presat bine ca să nu aveți goluri după ce o întoarceți.
Acoperiți bolul cu capac și îl puneți la frigider pentru 5-6 ore sau peste noapte.
În acest timp salata de boeuf va fi și mai bună, ingredientele se vor "împrieteni" și va fi perfectă.
După acest timp întoarceți caserola pe o farfurie, cu fundul în sus, puțin scuturați și o scoateți cu tot cu folia de plastic.
Cam așa iese.
Mai departe puteți s-o ornați cum vă place.
Eu am uns-o cu cremă de brânză, ca pe o cremă de tort :)
Și am ornat-o cu ceapă verde și cubulețe de ardei roșu proaspăt.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.