O reteta de friptura foarte rapida, simpla si cu siguranta de succes la orice masa, fie ea de sarbatoare sau pt familie. Carnea de porc se poate inlocui cu orice carne preferati, este buna si pt cei care prefera fripturile mai slabe, fara prajeala si multa grasime. Mi-a placut mult procesul si rezultatul - frptura frageda, sosul aromat, bun de combinat cu orice garnitura.
Carnea se taie felii cam de grosimea unui deget. Puteti s-o bateti putin ca s-o frageziti, apoi crestati putin pe margini ca se nu se incovoaie la copt.
La mine nu a fost cazul, muschiuletul este destul de fraged si fara operatiunile de mai sus.
Aranjati feliile de carne in tava de cuptor(nu se unge tava cu ulei).
Presarati putina sare si piper peste carne.
Pisati usturoiul si il puneti intr-un bol mic si adanc.
Turnati uleiul cate putin in usturoi, adaugati un pic de sare si il amestecati ca la maioneza, sa se incorporeze si sa se faca pasta alba.
Apoi adaugati bulionul si restul de mirodenii, amestecati bine.
Turnati cam 100-150ml de apa in aceasta compozitie sa fie ca un sos putin mai diluat.
Potriviti de sare dupa gust si amestecati bine.
Il turnati peste carne.
Il distribuiti uniform pe toata carnea.
Daca aveti mai multa carne pregatiti mai mult sos, asa ca acesta sa acopere complet carnea.
Puneti tava la cuptor preincalzit la 200 de grade timp de 1 ora si jumate.
Prima ora acoperiti tava cu un capac sau bucata de folie de aluminiu. Ultimele 30 de minute scoateti capacul.
La urma verificati carnea sa fie moale si gatita, daca e inca tare o lasati la cuptor cat e nevoie. Sosul nu va lasa carnea sa se usuce si se va gati in voie.
Cam asa arata la final.
Serviti fierbinte cu orice garnitura preferata si muraturi.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.