O rețetă de friptură foarte rapidă, simplă și cu siguranță de succes la orice masă, fie ea de sărbătoare sau pentru familie. Carnea de porc se poate înlocui cu orice carne preferați, este bună și pentru cei care preferă fripturile mai slabe, fără prăjeală și multă grăsime. Mi-a plăcut mult procesul și rezultatul - friptură fragedă, sosul aromat, bun de combinat cu orice garnitură.
Carnea se taie felii cam de grosimea unui deget. Puteți s-o bateți puțin ca s-o frăgeziți, apoi crestați puțin pe margini ca să nu se încovoaie la copt.
La mine nu a fost cazul, mușchiulețul este destul de fraged și fără operațiunile de mai sus.
Aranjați feliile de carne în tava de cuptor (nu se unge tava cu ulei).
Presărați puțină sare și piper peste carne.
Pisați usturoiul și îl puneți într-un bol mic și adânc.
Turnați uleiul câte puțin în usturoi, adăugați un pic de sare și îl amestecați ca la maioneză, să se încorporeze și să se facă pastă albă.
Apoi adăugați bulionul și restul de mirodenii, amestecați bine.
Turnați cam 100-150ml de apă în această compoziție să fie ca un sos puțin mai diluat.
Potriviți de sare după gust și amestecați bine.
Îl turnați peste carne.
Îl distribuiți uniform pe toată carnea.
Dacă aveți mai multă carne pregătiți mai mult sos, așa ca acesta să acopere complet carnea.
Puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de 1 oră și jumătate.
Prima oră acoperiți tava cu un capac sau bucată de folie de aluminiu. Ultimele 30 de minute scoateți capacul.
La urmă verificați carnea să fie moale și gătită, dacă e încă tare o lăsați la cuptor cât e nevoie. Sosul nu va lăsa carnea să se usuce și se va găti în voie.
Cam așa arată la final.
Serviți fierbinte cu orice garnitură preferată și murături.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.