Friptura de porc in sos de usturoi, la cuptor

O reteta de friptura foarte rapida, simpla si cu siguranta de succes la orice masa, fie ea de sarbatoare sau pt familie. Carnea de porc se poate inlocui cu orice carne preferati, este buna si pt cei care prefera fripturile mai slabe, fara prajeala si multa grasime. Mi-a placut mult procesul si rezultatul - frptura frageda, sosul aromat, bun de combinat cu orice garnitura.

Ingrediente
Carne de porc
1.5 kg
eu am folosit muschiulet, dar merge si pulpa, ceafa sau file
Usturoi (catei)
6 buc
Bulion de rosii
200 ml
Puteti folosit pasta de ardei/rosii, diluata cu putina apa
Ulei
3 linguri
Sare,piper
1 lingurita
dupa preferinta si gust
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurita
Pasi de urmat
Pas 1

Carnea se taie felii cam de grosimea unui deget. Puteti s-o bateti putin ca s-o frageziti, apoi crestati putin pe margini ca se nu se incovoaie la copt.

La mine nu a fost cazul, muschiuletul este destul de fraged si fara operatiunile de mai sus.

Friptura de porc in sos de usturoi, la cuptor - Pas 1
Pas 2

Aranjati feliile de carne in tava de cuptor(nu se unge tava cu ulei).

Friptura de porc in sos de usturoi, la cuptor - Pas 2
Pas 3

Presarati putina sare si piper peste carne.

Friptura de porc in sos de usturoi, la cuptor - Pas 3
Pas 4

Pisati usturoiul si il puneti intr-un bol mic si adanc.

Friptura de porc in sos de usturoi, la cuptor - Pas 4
Pas 5

Turnati uleiul cate putin in usturoi, adaugati un pic de sare si il amestecati ca la maioneza, sa se incorporeze si sa se faca pasta alba.

Friptura de porc in sos de usturoi, la cuptor - Pas 5
Pas 6

Apoi adaugati bulionul si restul de mirodenii, amestecati bine.

Friptura de porc in sos de usturoi, la cuptor - Pas 6
Pas 7

Turnati cam 100-150ml de apa in aceasta compozitie sa fie ca un sos putin mai diluat.

Potriviti de sare dupa gust si amestecati bine.

Friptura de porc in sos de usturoi, la cuptor - Pas 7
Pas 8

Il turnati peste carne.

Friptura de porc in sos de usturoi, la cuptor - Pas 8
Pas 9

Il distribuiti uniform pe toata carnea.

Daca aveti mai multa carne pregatiti mai mult sos, asa ca acesta sa acopere complet carnea.

Friptura de porc in sos de usturoi, la cuptor - Pas 9
Pas 10

Puneti tava la cuptor preincalzit la 200 de grade timp de 1 ora si jumate.

Prima ora acoperiti tava cu un capac sau bucata de folie de aluminiu. Ultimele 30 de minute scoateti capacul.

La urma verificati carnea sa fie moale si gatita, daca e inca tare o lasati la cuptor cat e nevoie. Sosul nu va lasa carnea sa se usuce si se va gati in voie.

Friptura de porc in sos de usturoi, la cuptor - Pas 10
Pas 11

Cam asa arata la final.

Friptura de porc in sos de usturoi, la cuptor - Pas 11
Pas 12

Serviti fierbinte cu orice garnitura preferata si muraturi.

Pofta Buna!

Friptura de porc in sos de usturoi, la cuptor - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg ()
Timp de preparare:
90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Sursa: e-retete.ro