Ciulama de pui cu ciuperci

O rețetă clasică, ciulamaua de pui cu ciuperci, puteți s-o faceți doar cu ciuperci, va fi la fel de gustoasă. Copiilor le-a plăcut foarte mult, mai ales combinată cu mămăliga, deci un bun indicator că rețeta este bună. Sosul e cremos și toate ingredientele "se pupă" foarte bine. Dacă vreți să faceți rețeta de ciulama puteți folosi smântână simplă, fermentată (așa am făcut rețeta de mai jos), dar puteți înlocui cu smântână dulce și sosul va avea un gust mai intens și puțin mai dulce.

Deci depinde de preferințe, posibilități și ce aveți la îndemână.

Ingrediente
Piept de pui
1 buc
   
Ciuperci
500 g
   
Smântână
400 g
   
Făină
2 linguri
   
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Pătrunjel
1 legatura
1 legătură mică, sau puteți folosi pătrunjel uscat
Sare, piper
1 lingurita
după gust
Pași de urmat
Pas 1

Pieptul de pui se spală bine și se taie bucățele mici. La fel și ciupercile, le spălați și feliați subțire.

Într-o tigaie se încălzește bine uleiul și se adaugă bucățile de piept de pui.

Ciulama de pui cu ciuperci - Pas 1
Pas 2

Amestecați periodic și lăsați să se călească până începe să se rumenească.

Apoi îl scoateți din tigaie cu o spatulă și lăsați la o parte într-o farfurie.

Ciulama de pui cu ciuperci - Pas 2
Pas 3

În tigaia în care s-a călit carnea, în același ulei, puneți și ciupercile feliate.

Ciulama de pui cu ciuperci - Pas 3
Pas 4

Amestecați periodic și lăsați să se călească la foc iute până scade toată zeama din ele.

Ciulama de pui cu ciuperci - Pas 4
Pas 5

Cam așa, le lăsați și să se rumenească puțin, pentru un plus de gust.

Ciulama de pui cu ciuperci - Pas 5
Pas 6

Acum adăugați cele 2 linguri de făină în tigaia cu ciuperci, amestecați bine.

Ciulama de pui cu ciuperci - Pas 6
Pas 7

Turnați apoi 300 ml de apă.

Ciulama de pui cu ciuperci - Pas 7
Pas 8

Amestecați bine și lăsați până începe să fiarbă.

Observați că se va face un sos mai gros, dacă este prea dens, mai adăugați puțină apă până obțineți consistența dorită.

Ciulama de pui cu ciuperci - Pas 8
Pas 9

În acest sos cu ciuperci adăugați carnea de pui călită anterior, amestecați bine și lăsați să fiarbă la foc mic 5 minute.

Ciulama de pui cu ciuperci - Pas 9
Pas 10

Adăugați smântâna, amestecați bine și lăsați să mai fiarbă încet 3 minute.

Ciulama de pui cu ciuperci - Pas 10
Pas 11

La final potriviți de sare, piper, presărați pătrunjel verde tocat.

Ciulama de pui cu ciuperci - Pas 11
Pas 12

Amestecați bine și închideți focul.

Ciulama de pui cu ciuperci - Pas 12
Pas 13

Serviți cu mămăliga și savurați :)

Poftă Bună!

Ciulama de pui cu ciuperci - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 porții)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min