O reteta clasica, ciulamaua de pui cu ciuperci, puteti s-o faceti doar cu ciuperci, va fi la fel de gustoasa. Copiilor le-a placut foarte mult mai ales combinata cu mamaliga, deci un bun indicator ca reteta este buna. Sosul e cremos si toate ingredientele "se pupa" foarte bine. Daca vreti sa faceti reteta de ciulama puteti folosi smantana simpla, fermentata(asa am facut reteta de mai jos), dar puteti inlocui cu smantana dulce si sosul va avea un gust mai intens si putin mai dulce.
Deci depinde de preferinte, posibilitati si ce aveti la idemana.
Pieptul de pui se spala bine si se taie bucatele mici. La fel si ciupercile, le spalati si feliati subtire.
Intr-o tigaie se incalzeste bine uleiul si se adauga bucatile de piept de pui.
Amestecati periodic si lasati sa se caleasca pana incepe sa se rumeneasca.
Apoi il scoateti din tigaie cu o spatula si lasati la o parte intr-o farfurie.
In tigaia in care s-a calit carnea, in acelasi ulei, puneti si ciupercile feliate.
Amestecati periodic si lasati sa se caleasca la foc iute pana scade toata zeama din ele.
Cam asa, le lasati si sa se rumeneasca putin, pt un plus de gust.
Acum adaugati cele 2 linguri de faina in tigaia cu ciuperci, amestecati bine.
Turnati apoi 300 ml de apa.
Amestecati bine si lasati pana incepe sa fiarba.
Observati ca se va face un sos mai gros, daca este prea dens mai adaugati putina apa pana obtineti consistenta dorita.
In acest sos cu ciuperci adaugati carnea de pui calita anterior, amestecati bine si lasati sa fiarba la foc mic 5 minute.
Adaugati smantana, amestecati bine si lasati sa mai fiarba incet 3 minute.
La final potriviti de sare, piper, presarati patrunjel verde tocat.
Amestecati bine si inchideti focul.
Serviti cu mamaliga si savurati :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.