Cu aceasta reteta de biscuiti sanatosi eu cred ca voi impaca mai multe categorii de persoane - in primul rand pofticiosii de un dulce de casa, pe urma mamicile in cautare de gustari sanatoase pentru copii, vegetarienii sau persoanele care tin post, si bineinteles persoanele care tin la o alimentatie sanatoasa si echilibrata(dar gustoasa).
Pe mine la reteta m-a atras in primul rand compozitia, nu arata extraordinar la exterior dar la gust sunt f.buni - putin moi, cu textura de turta dulce. Mariuca i-a savurat in primul rand, si Sofi va avea ceva bun pt pachetelul de la scoala, tati desert la ceai si mami numai le miroase - asa e cel mai dietetic :)
Faina simpla se poate inlocui cu faina integrala, zaharul simplu cu miere sau zahar de trestie, uleiul de f.soarelui cu altul mai sanatos, de cocos, etc. Eu am pus ingredientele clasice, nu am modificat pt a vedea procesul si textura cat mai bine.
Morcovul se da prin razatoarea marunta.
Adaugati in bolul cu morcovul ras stafidele si uleiul.
Apoi nucile tocate, zaharul si aromele.
La urma turnati fulgii de ovaz.
Amestecati bine si lasati 30 minute sa se inmoaie si patrunda.
Dupa acest timp adaugati faina si praful de copt.
Amestecati bine, mai bine cu mainile, ca sa se formeze un aluat mai uniform.
Rupeti bucatele de aluat, cam de marimea unei nuci si modelati o biluta din el.
O turtiti putin cu degetele, si avem un biscuite.
Asa formati toti biscuitii, la mine au fost 19 bucati. Le aranjati pe parcurs in tava de cuptor - nu am uns cu nimic tava, a fost uscata.
Se coc la cuptor preincalzit la 180 de grade, timp de aproximativ 30 de minute. Verificati periodic sa nu se rumeneasca prea tare, mai ales dedesubtul biscuitilor.
Sunt la fel de buni si calzi si reci.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.