Cu această rețetă de biscuiți sănătoși eu cred că voi împăca mai multe categorii de persoane - în primul rând pofticioșii de un dulce de casă, pe urmă mămicile în căutare de gustări sănătoase pentru copii, vegetarienii sau persoanele care țin post, și bineînțeles persoanele care țin la o alimentație sănătoasă și echilibrată (dar gustoasă).
Pe mine la rețetă m-a atras în primul rând compoziția, nu arată extraordinar la exterior dar la gust sunt f. buni - puțin moi, cu textură de turtă dulce. Măriuca i-a savurat în primul rând, și Sofi va avea ceva bun pt pachețelul de la școală, tati desert la ceai și mami numai le miroase - așa e cel mai dietetic :)
Făina simplă se poate înlocui cu făină integrală, zahărul simplu cu miere sau zahăr de trestie, uleiul de floarea-soarelui cu altul mai sănătos, de cocos, etc. Eu am pus ingredientele clasice, nu am modificat pt a vedea procesul și textura cât mai bine.
Morcovul se dă prin răzătoarea măruntă.
Adăugați în bolul cu morcovul ras stafidele și uleiul.
Apoi nucile tocate, zahărul și aromele.
La urmă turnați fulgii de ovăz.
Amestecați bine și lăsați 30 minute să se înmoaie și pătrundă.
După acest timp adăugați făina și praful de copt.
Amestecați bine, mai bine cu mâinile, ca să se formeze un aluat mai uniform.
Rupeți bucățele de aluat, cam de mărimea unei nuci și modelați o biluță din el.
O turtiți puțin cu degetele, și avem un biscuite.
Așa formați toți biscuiții, la mine au fost 19 bucăți. Le aranjați pe parcurs în tava de cuptor - nu am uns cu nimic tava, a fost uscată.
Se coc la cuptor preîncălzit la 180 de grade, timp de aproximativ 30 de minute. Verificați periodic să nu se rumenească prea tare, mai ales dedesubtul biscuiților.
Sunt la fel de buni și calzi și reci.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.