Este un foietaj simplu de preparat, acasă îl făcea mama pentru plăcinte - erau pufoase, aromate și foarte fine. Îl puteți folosi la plăcinte, strudele, etc. Aici puteți vedea rețeta de Plăcinte ca la mama acasă
Într-un pahar de 250-300ml se bate 1 ou. Se adaugă 1 lingură de ulei, 1 lingură de oțet și puțină sare.
Peste acestea turnați apă călduță să se umple paharul.
Turnați compoziția din pahar într-un bol mai adânc, adăugați făina și frământați un aluat moale și elastic. Când se prinde toată făina îl scoateți pe masă și frământați bine cu făină, dacă este lipicios. Lăsați să se odihnească 10-15 min, apoi îl mai frământați o dată, să se uniformizeze toate cocoloașele.
Mai lăsați 15 min să se odihnească.
Întindeți cu făcălețul o foaie subțire și rotundă, să fie cam de 2mm grosime. Ungeți cu jumătate din cantitatea de unt (acesta trebuie să fie neapărat moale, la temperatura camerei), distribuiți să fie uns bine peste tot. Apoi rulați aluatul.
Această ruladă o faceți sub formă de melc și puneți la frigider 30-40 de min,
După jumate de oră scoateți aluatul din frigider, îl mai întindeți o dată foaie subțire și ungeți cu cealaltă cantitate de unt.
Aluatul îl rulați din nou și lăsați la frigider încă 30-60 de min, timp după care îl puteți folosi la plăcinte. Eu de obicei îl pregătesc seara și fac plăcintele dimineața, dacă am timp.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.