Foietaj de casa - reteta rapida

Este un foietaj simplu de preparat, acasa il facea mama pentru placinte - erau pufoase, aromate si foarte fine. Il puteti folosi la placinte, strudele, etc. Aici puteti vedea reteta de Placinte ca la mama acasa

Ingrediente
Oua
1 buc
Ulei de floarea soarelui
1 lingura
Otet de vin
1 lingura
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Faina alba calitate superioara
500 g
cantitatea este aproximativa, se foloseste cat ia aluatul
Unt
200 g
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un pahar de 250-300ml se bate 1 ou. Se adauga 1 lingura de ulei, 1 lingura de otet si putina sare.

Foietaj de casa - reteta rapida - Pas 1
Pas 2

Peste acestea turnati apa calduta sa se umple paharul.

Foietaj de casa - reteta rapida - Pas 2
Pas 3

Turnati compozitia din pahar intr-un bol mai adanc, adaugati faina si framantati un aluat moalle si elastic. Cand se prinde toata faina il scoateti pe masa si framantati bine cu faina, daca este lipicios. Lasati sa se odihneasca 10-15 min, apoi il mai framantati o data, sa se uniformizeze toate cocoloasele.

Mai lasati 15 min sa se odihneasca.

Foietaj de casa - reteta rapida - Pas 3
Pas 4

Intindeti cu facaletul o foaie subtire si rotunda, sa fie cam de 2mm grosime. Ungeti cu jumatate din cantitatea de unt (acesta trebuie sa fie neaparat moale, la temepratura camerei), distribuiti sa fie uns bine peste tot. Apoi rulati aluatul.

Foietaj de casa - reteta rapida - Pas 4
Pas 5

Aceasta rulada o faceti sub forma de melc si puneti la frigider 30-40 de min,

Foietaj de casa - reteta rapida - Pas 5
Pas 6

Dupa jumate de ora scoateti aluatul din frigider, il mai intindeti o data foaie subtire si ungeti cu cealalta cantitate de unt. 

 

Foietaj de casa - reteta rapida - Pas 6
Pas 7

Aluatul il rulati din nou si lasati la frigider inca 30-60 de min, timp dupa care il puteti folosi la placinte. Eu de obicei il pregatesc seara si fac placintele dimineata, daca am timp.

Pofta Buna!

 

Foietaj de casa - reteta rapida - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (ies cam 20 de placintutze )
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min