Acum vin cu o sugestie de reteta de chec mai interesant, potrivit pentru a va alinta familia in urmatorul weekend. Checul este foarte aromat, pufos si gustos - miroase toata casa a scortisoara si unt, as zice chiar ca e un fel de cozonac rapid. Arata bine straturile de scortisoara in sectiune, mai mult din cauza lor am facut reteta si ma bucur ca a fost un real succes.
Singurul pericol este sa va opriti la timp din mancatul lui :)
Faina se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Intr-un bol puneti untul moale, 200g de zahar si vanilia - mixati bine.
Apoi adaugati unul cate unul ouale, amestecati bine cu mixerul dupa fiecare.
Adaugati jumatate din cantitatea de faina, amestecati.
Apoi urmeaza smantana, amestecati bine.
Si la urma puneti restul de faina, amestecati bine sa nu fie cocoloase, aluatul de chec este gata.
Acum amestecati scortisoara cu cele 50g de zahar.
Asterneti o tava de chec cu hartie.
Turnati 1/3 de aluat in ea si il nivelati uniform. Presarati peste aluat jumatate din cantitatea de zahar cu scortisoara.
Mai turnati 1/3 de aluat in tava, nivelati atent.
Presarati restul de scortisoara cu zahar.
La urma turnati restul de aluat, nivelati.
Tava mea s-a umplut un pic mai mult de jumatate si imi era frica ca nu va fi suficient de inalt checul. Dar a crescut foarte frumos, asa ca aveti grija sa-i lasati loc in tava sa creasca bine.
Se coace la cuptor preincalzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute.
Apoi il lasati sa se raceasca bine in tava.
Apoi il scoateti din tava, dati hartia jos si il portionati.
Serviti cu mare placere.
Pofta buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.