Chec cu scorțișoară

Acum vin cu o sugestie de rețetă de chec mai interesant, potrivit pentru a vă alinta familia în următorul weekend. Checul este foarte aromat, pufos și gustos - miroase toată casa a scorțișoară și unt, aș zice chiar că e un fel de cozonac rapid. Arată bine straturile de scorțișoară în secțiune, mai mult din cauza lor am făcut rețeta și mă bucur că a fost un real succes.

Singurul pericol este să vă opriți la timp din mâncatul lui :)

Ingrediente
Unt
125 g
unt moale, la temperatura camerei
Zahăr
200 g
+ 50g pentru scorțișoară
Esență de vanilie
1 buc
   
Ouă
3 buc
   
Făină albă
225 g
   
Praf de copt
1 lingurita
   
Bicarbonat de sodiu
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
Smântână
50 g
simplă, fermentată
Scorțișoară
1 lingura
   
Pași de urmat
Pas 1

Făina se amestecă cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu.

Chec cu scorțișoară - Pas 1
Pas 2

Într-un bol puneți untul moale, 200g de zahăr și vanilia - mixați bine.

Chec cu scorțișoară - Pas 2
Pas 3

Apoi adăugați unul câte unul ouăle, amestecați bine cu mixerul după fiecare.

Chec cu scorțișoară - Pas 3
Pas 4

Adăugați jumătate din cantitatea de făină, amestecați.

Chec cu scorțișoară - Pas 4
Pas 5

Apoi urmează smântâna, amestecați bine.

Chec cu scorțișoară - Pas 5
Pas 6

Și la urmă puneți restul de făină, amestecați bine să nu fie cocoloașe, aluatul de chec este gata.

Chec cu scorțișoară - Pas 6
Pas 7

Acum amestecați scorțișoara cu cele 50g de zahăr.

Chec cu scorțișoară - Pas 7
Pas 8

Așterneți o tavă de chec cu hârtie.

Turnați 1/3 de aluat în ea și îl nivelați uniform. Presărați peste aluat jumătate din cantitatea de zahăr cu scorțișoară.

Chec cu scorțișoară - Pas 8
Pas 9

Mai turnați 1/3 de aluat în tava, nivelați atent.

Chec cu scorțișoară - Pas 9
Pas 10

Presărați restul de scorțișoară cu zahăr.

Chec cu scorțișoară - Pas 10
Pas 11

La urmă turnați restul de aluat, nivelați.

Tava mea s-a umplut un pic mai mult de jumătate și îmi era frică că nu va fi suficient de înalt checul. Dar a crescut foarte frumos, așa că aveți grijă să-i lăsați loc în tavă să crească bine.

Chec cu scorțișoară - Pas 11
Pas 12

Se coace la cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute.

Apoi îl lăsați să se răcească bine în tavă.

Chec cu scorțișoară - Pas 12
Pas 13

Apoi îl scoateți din tavă, dați hârtia jos și îl portionați.

Serviți cu mare plăcere.

Poftă bună!

Chec cu scorțișoară - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (1 chec)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min