Acum vin cu o sugestie de rețetă de chec mai interesant, potrivit pentru a vă alinta familia în următorul weekend. Checul este foarte aromat, pufos și gustos - miroase toată casa a scorțișoară și unt, aș zice chiar că e un fel de cozonac rapid. Arată bine straturile de scorțișoară în secțiune, mai mult din cauza lor am făcut rețeta și mă bucur că a fost un real succes.
Singurul pericol este să vă opriți la timp din mâncatul lui :)
Făina se amestecă cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu.
Într-un bol puneți untul moale, 200g de zahăr și vanilia - mixați bine.
Apoi adăugați unul câte unul ouăle, amestecați bine cu mixerul după fiecare.
Adăugați jumătate din cantitatea de făină, amestecați.
Apoi urmează smântâna, amestecați bine.
Și la urmă puneți restul de făină, amestecați bine să nu fie cocoloașe, aluatul de chec este gata.
Acum amestecați scorțișoara cu cele 50g de zahăr.
Așterneți o tavă de chec cu hârtie.
Turnați 1/3 de aluat în ea și îl nivelați uniform. Presărați peste aluat jumătate din cantitatea de zahăr cu scorțișoară.
Mai turnați 1/3 de aluat în tava, nivelați atent.
Presărați restul de scorțișoară cu zahăr.
La urmă turnați restul de aluat, nivelați.
Tava mea s-a umplut un pic mai mult de jumătate și îmi era frică că nu va fi suficient de înalt checul. Dar a crescut foarte frumos, așa că aveți grijă să-i lăsați loc în tavă să crească bine.
Se coace la cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute.
Apoi îl lăsați să se răcească bine în tavă.
Apoi îl scoateți din tavă, dați hârtia jos și îl portionați.
Serviți cu mare plăcere.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.