Chec cu scortisoara

Acum vin cu o sugestie de reteta de chec mai interesant, potrivit pentru a va alinta familia in urmatorul weekend. Checul este foarte aromat, pufos si gustos - miroase toata casa a scortisoara si unt, as zice chiar ca e un fel de cozonac rapid. Arata bine straturile de scortisoara in sectiune, mai mult din cauza lor am facut reteta si ma bucur ca a fost un real succes.

Singurul pericol este sa va opriti la timp din mancatul lui :)

Ingrediente
Unt
125 g
unt moale, la temperatura camerei
Zahar
200 g
+ 50g pentru scortisoara
Esenta de vanilie
1 buc
Oua
3 buc
Faina alba
225 g
Praf de copt
1 lingurita
Bicarbonat de sodiu
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Smantana
50 g
simpla, fermentata
Scortisoara
1 lingura
Pasi de urmat
Pas 1

Faina se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.

Chec cu scortisoara - Pas 1
Pas 2

Intr-un bol puneti untul moale, 200g de zahar si vanilia - mixati bine.

Chec cu scortisoara - Pas 2
Pas 3

Apoi adaugati unul cate unul ouale, amestecati bine cu mixerul dupa fiecare.

Chec cu scortisoara - Pas 3
Pas 4

Adaugati jumatate din cantitatea de faina, amestecati.

Chec cu scortisoara - Pas 4
Pas 5

Apoi urmeaza smantana, amestecati bine.

Chec cu scortisoara - Pas 5
Pas 6

Si la urma puneti restul de faina, amestecati bine sa nu fie cocoloase, aluatul de chec este gata.

Chec cu scortisoara - Pas 6
Pas 7

Acum amestecati scortisoara cu cele 50g de zahar.

Chec cu scortisoara - Pas 7
Pas 8

Asterneti o tava de chec cu hartie.

Turnati 1/3 de aluat in ea si il nivelati uniform. Presarati peste aluat jumatate din cantitatea de zahar cu scortisoara.

Chec cu scortisoara - Pas 8
Pas 9

Mai turnati 1/3 de aluat in tava, nivelati atent.

Chec cu scortisoara - Pas 9
Pas 10

Presarati restul de scortisoara cu zahar.

Chec cu scortisoara - Pas 10
Pas 11

La urma turnati restul de aluat, nivelati.

Tava mea s-a umplut un pic mai mult de jumatate si imi era frica ca nu va fi suficient de inalt checul. Dar a crescut foarte frumos, asa ca aveti grija sa-i lasati loc in tava sa creasca bine.

Chec cu scortisoara - Pas 11
Pas 12

Se coace la cuptor preincalzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute.

Apoi il lasati sa se raceasca bine in tava.

Chec cu scortisoara - Pas 12
Pas 13

Apoi il scoateti din tava, dati hartia jos si il portionati.

Serviti cu mare placere.

Pofta buna!

Chec cu scortisoara - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (1 chec)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min