Budincă de orez cu spanac

Mi-a plăcut mult ideea de orez combinat cu spanac și ouă, așa că imediat am și executat rețeta. Deși rețeta este italienească, parmezanul este singurul ingredient mai deosebit și puteți cu succes să-l înlocuiți cu un cașcaval simplu. Spanacul merge proaspăt sau congelat, că e mai la îndemână și e foarte bine.

E o rețetă care merge ca o mâncare independentă sau garnitură, noi am servit-o cu iaurt și o salată, a mers minunat, chiar și copiii au mâncat-o foarte bine.

Ingrediente
Orez
250 g
sau 1 pahar
Apă
2 pahare
   
Spanac
400 g
o pungă de spanac congelat
Ouă
3 buc
   
Ceapă albă
1 buc
   
Unt
20 g
   
Pesmet alb/galben
2 linguri
eu am înlocuit cu griș de grâu
Sare, piper
1 lingurita
+ nucșoară după gust
Parmezan ras
50 g
sau cașcaval simplu
Pași de urmat
Pas 1

Orezul se spală bine, apa se pune la fiert într-o cratiță. Când începe să fiarbă adăugați orezul, un pic de sare, amestecați bine și lăsați să fiarbă până orezul absoarbe toată apa și este gata.

Aici merge 1 volum de orez la 2 volume de apă, și am folosit orez simplu cu bob rotund.

Lăsați-l să se răcorească bine după ce este gata fiert.

Dacă aveți orez rămas după o mâncare sau garnitură este și mai comod să-l refolosiți în această mâncare.

Budincă de orez cu spanac - Pas 1
Pas 2

Ceapa se călește într-o tigaie cu 10g de unt, când e ușor rumenită adăugați spanacul bine scurs de apă și decongelat. Mai lăsați 5 minute, amestecați și închideți focul.

Dacă ați uitat cumva să-l decongelați îl puneți așa cum este și lăsați până se înmoaie.

Budincă de orez cu spanac - Pas 2
Pas 3

Luați o tavă adâncă de cuptor, a mea a fost cam de 15x20cm.

O ungeți cu unt și presărați pe fundul și pereții tăvii cu pesmet sau griș.

Budincă de orez cu spanac - Pas 3
Pas 4

Într-un bol puneți orezul răcorit și spanacul cu ceapa.

Amestecați și aveți grijă să nu fie fierbinte.

Budincă de orez cu spanac - Pas 4
Pas 5

Adăugați ouăle, sare, piper și nucșoară după gust.

Budincă de orez cu spanac - Pas 5
Pas 6

Se amestecă foarte bine, ca să nu fie cocoloașe de orez și spanac nedesfăcute în budincă.

Budincă de orez cu spanac - Pas 6
Pas 7

Treceți compoziția în tava de cuptor pregătită anterior, o distribuiți uniform și presați bine cu lingura.

Budincă de orez cu spanac - Pas 7
Pas 8

Presărați deasupra cu parmezan ras.

Budincă de orez cu spanac - Pas 8
Pas 9

Și puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de 25-30 de minute.

Budincă de orez cu spanac - Pas 9
Pas 10

După ce s-a rumenit și e gata, închideți cuptorul dar mai lăsați budinca 5 minute acolo.

Apoi o scoateți și e gata de servire.

Budincă de orez cu spanac - Pas 10
Pas 11

O serviți simplă, cu iaurt și o salată, sau ca o garnitură la o friptură.

Poftă Bună!

Budincă de orez cu spanac - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (7-8 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min