Mi-a plăcut mult ideea de orez combinat cu spanac și ouă, așa că imediat am și executat rețeta. Deși rețeta este italienească, parmezanul este singurul ingredient mai deosebit și puteți cu succes să-l înlocuiți cu un cașcaval simplu. Spanacul merge proaspăt sau congelat, că e mai la îndemână și e foarte bine.
E o rețetă care merge ca o mâncare independentă sau garnitură, noi am servit-o cu iaurt și o salată, a mers minunat, chiar și copiii au mâncat-o foarte bine.
Orezul se spală bine, apa se pune la fiert într-o cratiță. Când începe să fiarbă adăugați orezul, un pic de sare, amestecați bine și lăsați să fiarbă până orezul absoarbe toată apa și este gata.
Aici merge 1 volum de orez la 2 volume de apă, și am folosit orez simplu cu bob rotund.
Lăsați-l să se răcorească bine după ce este gata fiert.
Dacă aveți orez rămas după o mâncare sau garnitură este și mai comod să-l refolosiți în această mâncare.
Ceapa se călește într-o tigaie cu 10g de unt, când e ușor rumenită adăugați spanacul bine scurs de apă și decongelat. Mai lăsați 5 minute, amestecați și închideți focul.
Dacă ați uitat cumva să-l decongelați îl puneți așa cum este și lăsați până se înmoaie.
Luați o tavă adâncă de cuptor, a mea a fost cam de 15x20cm.
O ungeți cu unt și presărați pe fundul și pereții tăvii cu pesmet sau griș.
Într-un bol puneți orezul răcorit și spanacul cu ceapa.
Amestecați și aveți grijă să nu fie fierbinte.
Adăugați ouăle, sare, piper și nucșoară după gust.
Se amestecă foarte bine, ca să nu fie cocoloașe de orez și spanac nedesfăcute în budincă.
Treceți compoziția în tava de cuptor pregătită anterior, o distribuiți uniform și presați bine cu lingura.
Presărați deasupra cu parmezan ras.
Și puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de 25-30 de minute.
După ce s-a rumenit și e gata, închideți cuptorul dar mai lăsați budinca 5 minute acolo.
Apoi o scoateți și e gata de servire.
O serviți simplă, cu iaurt și o salată, sau ca o garnitură la o friptură.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.