Mi-a placut mult ideea de orez combinat cu spanac si oua, asa ca imediat am si executat reteta. Desi reteta este italieneasca, parmezanul este singurul ingredient mai deosebit si puteti cu succes sa-l inlocuiti cu un cascaval simplu. Spanacul merge proaspat sau congelat, ca e mai la indemana si e foarte bine.
E o reteta care merge ca o mancare independenta sau garnitura, noi am servit-o cu iaurt si o salata, a mers minunat, chiar si copiii au mancat-o foarte bine.
Orezul se spala bine, apa se pune la fiert intr-o cratita. Cand incepe sa fiarba adaugati orezul, un pic de sare, amestecati bine si lasati sa fiarba pana orezul absoarbe toata apa si este gata.
Aici merge 1 volum de orez la 2 volume de apa, si am folosit orez simplu cu bob rotund.
Lasati-l sa se racoreasca bine dupa ce este gata fiert.
Daca aveti orez ramas dupa o mancare sau garnitura este si mai comod sa-l refolositi in aceasta mancare.
Ceapa se caleste intr-o tigaie cu 10g de unt, cand e usor rumenita adaugati spanacul bine scurs de apa si decongelat. Mai lasati 5 minute, amestecati si inchideti focul.
Daca ati uitat cumva sa-l decongelati il puneti asa cum este si lasati pana se inmoaie.
Luati o tava adanca de cuptor, a mea a fost cam de 15x20cm.
O ungeti cu unt si presarati pe fundul si peretii tavii cu pesmet sau gris.
Intr-un bol puneti orezul racorit si spanacul cu ceapa.
Amestecati si aveti grija sa nu fie fierbinte.
Adaugati ouale, sare, piper si nucsoara dupa gust.
Se amesteca foarte bine, ca sa nu fie cocoloase de orez si spanac nedesfacute in budinca.
Treceti compozitia in tava de cuptor pregatita anterior, o distribuiti uniform si presati bine cu lingura.
Presarati deasupra cu parmezan ras.
Si puneti tava la cuptor preincalzit la 200 de grade timp de 25-30 de minute.
Dupa ce s-a rumenit si e gata, inchideti cuptorul dar mai lasati budinca 5 minute acolo.
Apoi o scoateti si e gata de servire.
O serviti simpla, cu iaurt si o salata, sau ca o garnitura la o friptura.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.