Budinca de orez cu spanac

Mi-a placut mult ideea de orez combinat cu spanac si oua, asa ca imediat am si executat reteta. Desi reteta este italieneasca, parmezanul este singurul ingredient mai deosebit si puteti cu succes sa-l inlocuiti cu un cascaval simplu. Spanacul merge proaspat sau congelat, ca e mai la indemana si e foarte bine.

E o reteta care merge ca o mancare independenta sau garnitura, noi am servit-o cu iaurt si o salata, a mers minunat, chiar si copiii au mancat-o foarte bine.

Ingrediente
Orez
250 g
sau 1 pahar
Apa
2 pahare
Spanac
400 g
o punga de spanac congelat
Oua
3 buc
Ceapa alba
1 buc
Unt
20 g
Pesmet alb/galben
2 linguri
eu am inlocuit cu gris de grau
Sare,piper
1 lingurita
+ nucsoara dupa gust
Parmezan ras
50 g
sau cascaval simplu
Pasi de urmat
Pas 1

Orezul se spala bine, apa se pune la fiert intr-o cratita. Cand incepe sa fiarba adaugati orezul, un pic de sare, amestecati bine si lasati sa fiarba pana orezul absoarbe toata apa si este gata.

Aici merge 1 volum de orez la 2 volume de apa, si am folosit orez simplu cu bob rotund.

Lasati-l sa se racoreasca bine dupa ce este gata fiert.

Daca aveti orez ramas dupa o mancare sau garnitura este si mai comod sa-l refolositi in aceasta mancare.

Budinca de orez cu spanac - Pas 1
Pas 2

Ceapa se caleste intr-o tigaie cu 10g de unt, cand e usor rumenita adaugati spanacul bine scurs de apa si decongelat. Mai lasati 5 minute, amestecati si inchideti focul.

Daca ati uitat cumva sa-l decongelati il puneti asa cum este si lasati pana se inmoaie.

Budinca de orez cu spanac - Pas 2
Pas 3

Luati o tava adanca de cuptor, a mea a fost cam de 15x20cm.

O ungeti cu unt si presarati pe fundul si peretii tavii cu pesmet sau gris.

Budinca de orez cu spanac - Pas 3
Pas 4

Intr-un bol puneti orezul racorit si spanacul cu ceapa.

Amestecati si aveti grija sa nu fie fierbinte.

Budinca de orez cu spanac - Pas 4
Pas 5

Adaugati ouale, sare, piper si nucsoara dupa gust.

Budinca de orez cu spanac - Pas 5
Pas 6

Se amesteca foarte bine, ca sa nu fie cocoloase de orez si spanac nedesfacute in budinca.

Budinca de orez cu spanac - Pas 6
Pas 7

Treceti compozitia in tava de cuptor pregatita anterior, o distribuiti uniform si presati bine cu lingura.

Budinca de orez cu spanac - Pas 7
Pas 8

Presarati deasupra cu parmezan ras.

Budinca de orez cu spanac - Pas 8
Pas 9

Si puneti tava la cuptor preincalzit la 200 de grade timp de 25-30 de minute.

Budinca de orez cu spanac - Pas 9
Pas 10

Dupa ce s-a rumenit si e gata, inchideti cuptorul dar mai lasati budinca 5 minute acolo.

Apoi o scoateti si e gata de servire.

Budinca de orez cu spanac - Pas 10
Pas 11

O serviti simpla, cu iaurt si o salata, sau ca o garnitura la o friptura.

Pofta Buna!

Budinca de orez cu spanac - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (7-8 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min