Salata de sfecla rosie cu branza Feta

Este perioada anului care nu-mi place cel mai mult din cauza lipsei legumelor si fructelor de sezon, suntem nevoiti sa le inlocuim cu cele din export si gustul nu se compara. Incerc sa fac cat mai multe salate din radacinoase si muraturi, iar aceasta salata a venit chiar bine pentru a mai diversifica meniul. Gustul de sfecla este bine echilibrat de telemea si poate fi pastrata la frigider chiar cateva zile pana o consumati pe toata.

Branza Feta se poate inlocui cu orice telemea mai cremoasa, sincera sa fiu eu nu agreez Feta din comert din cauza grasimilor vegetale(adica margarina) adaugate. Cititi atent etichetele si incercati sa alegeti produsele cat mai naturale, nu neaparat scumpe. Pot sa va sugerez, fara a face reclama, gasesc telemea President cremoasa la cutie albastra, este f.buna si ingrediente normale.

Ingrediente
Sfecla rosie
400 g
Branza feta sau telemea
100 g
Ulei de masline extravirgin
3 linguri
Otet balsamic
2 lingurite
Sare
0.5 lingurite
dupa gust
Piper negru macinat
0.25 lingurite
Patrunjel verde
0.5 legaturi
o jumatate de legatura patrunjel tocat
Pasi de urmat
Pas 1

Sfecla se fierbe sau coace la cuptor, lasati sa se racoreasca bine apoi o curatati de coaja.

Salata de sfecla rosie cu branza Feta - Pas 1
Pas 2

Se da prin razatoarea mai mare, intr-un bol.

Adaugati sare, piper, ulei si otet - le potriviti pe toate dupa gust.

Cred ca ar merge si un catel de usturoi aici, daca va place.

Salata de sfecla rosie cu branza Feta - Pas 2
Pas 3

O puneti pe un platou sau farfurie.

Salata de sfecla rosie cu branza Feta - Pas 3
Pas 4

Presarati deasupra branza sfaramata bucatele mici.

Salata de sfecla rosie cu branza Feta - Pas 4
Pas 5

Apoi patrunjelul tocat marunt.

Salata de sfecla rosie cu branza Feta - Pas 5
Pas 6

Se poate servi imediat sau peste cateva ore, dar pastrata la frigider.

Pofta Buna!

Salata de sfecla rosie cu branza Feta - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3-4 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min