Este perioada anului care nu-mi place cel mai mult din cauza lipsei legumelor si fructelor de sezon, suntem nevoiti sa le inlocuim cu cele din export si gustul nu se compara. Incerc sa fac cat mai multe salate din radacinoase si muraturi, iar aceasta salata a venit chiar bine pentru a mai diversifica meniul. Gustul de sfecla este bine echilibrat de telemea si poate fi pastrata la frigider chiar cateva zile pana o consumati pe toata.
Branza Feta se poate inlocui cu orice telemea mai cremoasa, sincera sa fiu eu nu agreez Feta din comert din cauza grasimilor vegetale(adica margarina) adaugate. Cititi atent etichetele si incercati sa alegeti produsele cat mai naturale, nu neaparat scumpe. Pot sa va sugerez, fara a face reclama, gasesc telemea President cremoasa la cutie albastra, este f.buna si ingrediente normale.
Sfecla se fierbe sau coace la cuptor, lasati sa se racoreasca bine apoi o curatati de coaja.
Se da prin razatoarea mai mare, intr-un bol.
Adaugati sare, piper, ulei si otet - le potriviti pe toate dupa gust.
Cred ca ar merge si un catel de usturoi aici, daca va place.
O puneti pe un platou sau farfurie.
Presarati deasupra branza sfaramata bucatele mici.
Apoi patrunjelul tocat marunt.
Se poate servi imediat sau peste cateva ore, dar pastrata la frigider.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.