Aceasta reteta cu orez poate nu m-ar fi impresionat asa de mult daca nu as fi gustat-o la o prezentare de bucatarie orientala. Pe langa faptul ca se prepara foarte repede, poate fi o mancare completa sau o garnitura interesanta la orice alta mancare. Orezul se potriveste perfect cu toate ingredientele si cu siguranta veti impresiona pe multa lume cu aceasta reteta. Puteti refolosi aici orezul ramas de la alte mancaruri sau garnituri, sau il fierbeti special pt ea.
Variante si combinatii in bucataria chinezeasca sunt foarte multe, eu pe aceasta am gustat-o, incercat-o si v-o arat ca verificata si testata de mine. In loc de varza puteti pune fasole pastai, dar eu as merge totusi pe varza, da un gust dulce orezului.
Orezul se spala bine si se fierbe bob cu bob, metoda de fierbere o alegeti care va place, gasiti si pe site cateva la categoria de Garnituri.
Eu am fiert orez Basmati, l-am lasat sa se raceasca complet.
Bateti bine 2 oua si prajiti o omleta din ele.
Lasati apoi sa se racoreasca si o taiati fideluta subtire.
La fel taiati cat mai subtire varza.
Ardeii si ceapa, la fel.
Intr-o tigaie adanca incingeti bine uleiul, adaugati ceapa si ardeiul, le caliti amestecand periodic timp de 3-4 minute.
Adaugati varza, la fel caliti amestecand periodic timp de 3-4 minute.
Acum adaugati omleta, amestecati si mai lasati 1 minut.
Adaugati turmericul, este optional daca nu aveti, amestecati bine.
La urma puneti orezul in tigaie, amestecati bine si lasati 2-3 minute pe foc.
Potriviti de sare dupa gust.
Optional puteti sa adaugati si putin sos de soia, aveti grija in acest caz cu sarea, sosul este deja sarat.
Si gata, il serviti ca atare sau ca o garnitura interesanta pe langa o alta mancare.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.