Această rețetă cu orez poate nu m-ar fi impresionat așa de mult dacă nu aș fi gustat-o la o prezentare de bucătărie orientală. Pe lângă faptul că se prepară foarte repede, poate fi o mâncare completă sau o garnitură interesantă la orice altă mâncare. Orezul se potrivește perfect cu toate ingredientele și cu siguranță veți impresiona pe multă lume cu această rețetă. Puteți refolosi aici orezul rămas de la alte mâncăruri sau garnituri, sau îl fierbeți special pentru ea.
Variante și combinații în bucătăria chinezească sunt foarte multe, eu pe aceasta am gustat-o, încercat-o și v-o arăt ca verificată și testată de mine. În loc de varză puteți pune fasole păstăi, dar eu aș merge totuși pe varză, dă un gust dulce orezului.
Orezul se spală bine și se fierbe bob cu bob, metoda de fierbere o alegeți care vă place, găsiți și pe site câteva la categoria de Garnituri.
Eu am fiert orez Basmati, l-am lăsat să se răcească complet.
Bateți bine 2 ouă și prăjiți o omletă din ele.
Lăsați apoi să se răcorească și o tăiați fâșiuțe subțiri.
La fel tăiați cât mai subțire varza.
Ardeii și ceapa, la fel.
Într-o tigaie adâncă încingeți bine uleiul, adăugați ceapa și ardeiul, le căliți amestecând periodic timp de 3-4 minute.
Adăugați varza, la fel căliți amestecând periodic timp de 3-4 minute.
Acum adăugați omleta, amestecați și mai lăsați 1 minut.
Adăugați turmericul, este opțional dacă nu aveți, amestecați bine.
La urmă puneți orezul în tigaie, amestecați bine și lăsați 2-3 minute pe foc.
Potriviți de sare după gust.
Opțional puteți să adăugați și puțin sos de soia, aveți grijă în acest caz cu sarea, sosul este deja sărat.
Și gata, îl serviți ca atare sau ca o garnitură interesantă pe lângă o altă mâncare.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.