O mâncărică foarte sănătoasă, pe lângă faptul că toate ingredientele sunt oricum bune și interesante, unite între ele cu smântână dulce obținem așa o mâncărică delicioasă. Puteți s-o combinați cu o garnitură de orez, hrișcă sau s-o serviți ca atare, oricum este foarte gustoasă.
În plus se prepară repede, cu condiția să aveți năutul deja fiert (congelat sau la conservă), spanacul la fel. Recomand să folosiți smântână dulce de gătit, nu cea fermentată, pentru că se va brânzi.
Într-o tigaie adâncă încălziți bine uleiul și untul.
Ceapa se toacă mărunt, se adaugă în tigaie și se călește puțin.
Adăugați spanacul tocat puțin, amestecați și căliți împreună 2-3 minute.
Apoi adăugați năutul fiert.
Și smântâna dulce, amestecați bine.
Lăsați să fiarbă toată compoziția la foc mic timp de 15-20 de minute.
La final potriviți de sare și piper, închideți focul.
Serviți ca atare, cu o felie de pâinică bună sau pe lângă o garnitură de orez, hrișcă, etc.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.