Mancarica de spanac cu naut si smantana

O mancarica foarte sanatoasa, pe langa faptul ca toate ingredientele sunt oricum bune si interesante, unite intre ele cu smantana dulce obtinem asa o mancarica delicioasa. Puteti s-o combinati cu o garnitura de orez, hrisca sau s-o serviti ca atare, oricum este foarte gustoasa.

In plus se prepara repede, cu conditia sa aveti nautul deja fiert(congelat sau la conserva), spanacul la fel. Recomand sa folositi smantana dulce de gatit, nu cea fermentata, pentru ca se va branzi.

Ingrediente
Spanac
400 g
oparit si bine scurs, sau congelat
Naut fiert
300 g
Smantana dulce pentru gatit -25-32%
500 ml
Ceapa alba
1 buc
Unt
10 g
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
Sare,piper
0.5 lingurite
dupa gust
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-o tigaie adanca incalziti bine uleiul si untul.

Ceapa se toaca marunt, se adauga in tigaie si se caleste putin.

Mancarica de spanac cu naut si smantana - Pas 1
Pas 2

Adaugati spanacul tocat putin, amestecati si caliti impreuna 2-3 minute.

Mancarica de spanac cu naut si smantana - Pas 2
Pas 3

Apoi adaugati nautul fiert.

Mancarica de spanac cu naut si smantana - Pas 3
Pas 4

Si smantana dulce, amestecati bine.

Mancarica de spanac cu naut si smantana - Pas 4
Pas 5

Lasati sa fiarba toata compozitia la foc mic timp de 15-20 de minute.

La final potriviti de sare si piper, inchideti focul.

Mancarica de spanac cu naut si smantana - Pas 5
Pas 6

Serviti ca atare, cu o felie de painica buna sau pe langa o garnitura de orez, hrisca, etc.

Pofta Buna!

Mancarica de spanac cu naut si smantana - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min