Mâncărică de spanac cu năut și smântână

O mâncărică foarte sănătoasă, pe lângă faptul că toate ingredientele sunt oricum bune și interesante, unite între ele cu smântână dulce obținem așa o mâncărică delicioasă. Puteți s-o combinați cu o garnitură de orez, hrișcă sau s-o serviți ca atare, oricum este foarte gustoasă.

În plus se prepară repede, cu condiția să aveți năutul deja fiert (congelat sau la conservă), spanacul la fel. Recomand să folosiți smântână dulce de gătit, nu cea fermentată, pentru că se va brânzi.

Ingrediente
Spanac
400 g
opărit și bine scurs, sau congelat
Năut fiert
300 g
   
Smântână dulce pentru gătit -25-32%
500 ml
   
Ceapă albă
1 buc
   
Unt
10 g
   
Ulei de floarea-soarelui
2 linguri
   
Sare, piper
0.5 lingurite
după gust
Pași de urmat
Pas 1

Într-o tigaie adâncă încălziți bine uleiul și untul.

Ceapa se toacă mărunt, se adaugă în tigaie și se călește puțin.

Mâncărică de spanac cu năut și smântână - Pas 1
Pas 2

Adăugați spanacul tocat puțin, amestecați și căliți împreună 2-3 minute.

Mâncărică de spanac cu năut și smântână - Pas 2
Pas 3

Apoi adăugați năutul fiert.

Mâncărică de spanac cu năut și smântână - Pas 3
Pas 4

Și smântâna dulce, amestecați bine.

Mâncărică de spanac cu năut și smântână - Pas 4
Pas 5

Lăsați să fiarbă toată compoziția la foc mic timp de 15-20 de minute.

La final potriviți de sare și piper, închideți focul.

Mâncărică de spanac cu năut și smântână - Pas 5
Pas 6

Serviți ca atare, cu o felie de pâinică bună sau pe lângă o garnitură de orez, hrișcă, etc.

Poftă Bună!

Mâncărică de spanac cu năut și smântână - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min