Biscuiti fragezi cu unt (German Butter Cookies)

Le-as spune si "Biscuiti Martisor" - deci va servim pe toti cu Martisoare delicioase si frumoase :) Observati la pasul 13 cum le-am asamblat pentru Sofia la scoala, eu cred ca vor fi cel mai bine primite din toate pana acum.

Am ales anume aceasta reteta pentru ca biscuitii se fac foarte repede, au culoare si textura frumoase - mai ales ca se poate improviza aici, cum am facut eu la colorantul de sfecla(la pasul 15 explicatia). Se pot face si cu cacao, putin turmeric - adica maro sau galbeni.

Am tot testat aceasta reteta de 3 ori saptamana trecuta, mi-a placut mult compozitia, ideea si multele pareri pozitive la reteta. Surpriza mi-a fost dupa prima incercare - biscuitii au fost foarte fragezi dar neplacut de nisiposi si inecaciosi, fara un pahar de apa pe langa noi nu mergeau pe gat. Va dati seama ca dupa asa experiente nu mai cred in retete pana nu le testez singura.

Sa va spun ce am facut - in reteta originala se pun 120g amidon si 80g de faina. Eu am micsorat aceste proportii pana am obtinut biscuiti foarte fragezi, dar nu inecaciosi, cel putin sotul mi-a spus ca ultima serie a fost cea mai reusita, cu 150g faina si 50g amidon. Deci asa voi pune si ingredientele mai jos.

Din aceste cantitati ies cam 30 de biscuiti.

Ingrediente
Unt
125 g
unt de 82% - moale, la temperatura camerei
Zahar pudra
40 g
Esenta de vanilie
1 buc
+ orice colorant natural va place - cam 1 lingurita - daca le vreti de alta culoare
Faina alba
150 g
Amidon alimentar
50 g
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un bol puneti untul moale, zaharul pudra si vanilia.

La acest pas am adaugat si colorantul de sfecla preparat la pasul 15. Se mai pot adauga 1 lingurita de cacao, 0.5 lingurita turmeric, sau orice colorant va place si aveti.

Biscuiti fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 1
Pas 2

Se amesteca bine cu mixerul.

Biscuiti fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 2
Pas 3

Adaugati faina si amidonul, framantati aluatul cu mainile.

Biscuiti fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 3
Pas 4

Aluatul este moale si pare putin lipicios la inceput, dar devine ca o plastilina dupa ce il framantati bine.

Se aduna intr-o bila si se poate pune 5-10 minute la frigider, invelit in folie de plastic.

Biscuiti fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 4
Pas 5

Aici cele 2 aluaturi, roz si alb.

Biscuiti fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 5
Pas 6

Aluatul se lucreaza foarte placut - se ruleaza putin si se taie bucatele cam cat o nuca mica.

Biscuiti fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 6
Pas 7

Formati bile si le aranjati pe o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.

Cu furculita puteti sa-i faceti modele - noi le-am presat de 2 ori in cruce, pe mijloc.

Biscuiti fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 7
Pas 8

Apoi cu varfurile furculitei am presat doar marginile biscuitilor.

Asa m-am gandit eu ca vor arata a ma Martisoare.

Biscuiti fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 8
Pas 9

Dar este suficient sa le presati doar o data pe mijloc cu furculita, asa arata German Butter Cookies originali.

Biscuiti fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 9
Pas 10

Noi le-am mai presarat un pic de zahar deasupra, pentru decor.

Biscuiti fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 10
Pas 11

Aici si varianta roz, gata de copt.

Biscuiti fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 11
Pas 12

Se coc 10-15 minute la 160 de grade, si cu ochii permanent pe ei - biscuitii nu trebuie sa se rumeneasca tare, doar sa fie un pic rumeni dedesubt. Deasupra sunt albi si frumosi.

Biscuiti fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 12
Pas 13

Lasati biscuitii sa se raceasca complet inainte de servire.

Biscuiti fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 13
Pas 14

Pentru a face Martisoarele am cumparat de la florarie folie de plastic si panglica pentru fundite.

Am taiat patrate cu latura de 15cm, am format pungute cu biscuitii in mijloc si am legat fundite.

Biscuiti fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 14
Pas 15

Pentru colorantul din sfecla rosie - am facut suc de sfecla la storcatorul de suc.

L-am fiert intr-o cratita mica pana si-a redus volumul in jumate, sa fie mai concentrat. L-am turnat in borcan mic si il pastrez la frigider, nu mai mult de 1 saptamana.

Pofta Buna!

Biscuiti fragezi cu unt (German Butter Cookies) - Pas 15

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 30 buc ()
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min