Le-aș spune și "Biscuiți Mărțișor" - deci vă servim pe toți cu Mărțișoare delicioase și frumoase :) Observați la pasul 13 cum le-am asamblat pentru Sofia la școală, eu cred că vor fi cel mai bine primite din toate pănă acum.
Am ales anume această rețetă pentru că biscuiții se fac foarte repede, au culoare și textură frumoase - mai ales că se poate improviza aici, cum am făcut eu la colorantul de sfeclă(la pasul 15 explicația). Se pot face și cu cacao, puțin turmeric - adică maro sau galbeni.
Am tot testat această rețetă de 3 ori săptămâna trecută, mi-a plăcut mult compoziția, ideea și multele păreri pozitive la rețetă. Surpriza mi-a fost după prima încercare - biscuiții au fost foarte fragezi dar neplăcut de nisipoși și înecăcioși, fără un pahar de apă pe lângă noi nu mergeau pe gât. Vă dați seama că după așa experiențe nu mai cred în rețete până nu le testez singură.
Să vă spun ce am făcut - în rețeta originală se pun 120g amidon și 80g de făină. Eu am micșorat aceste proporții până am obținut biscuiți foarte fragezi, dar nu înecăcioși, cel puțin soțul mi-a spus că ultima serie a fost cea mai reușită, cu 150g făină și 50g amidon. Deci așa voi pune și ingredientele mai jos.
Din aceste cantități ies cam 30 de biscuiți.
Într-un bol puneți untul moale, zahărul pudră și vanilia.
La acest pas am adăugat și colorantul de sfeclă preparat la pasul 15. Se mai pot adăuga 1 linguriță de cacao, 0.5 linguriță turmeric, sau orice colorant vă place și aveți.
Se amestecă bine cu mixerul.
Adăugați făina și amidonul, frământați aluatul cu mâinile.
Aluatul este moale și pare puțin lipicios la început, dar devine ca o plastilină după ce îl frământați bine.
Se adună într-o bilă și se poate pune 5-10 minute la frigider, învelit în folie de plastic.
Aici cele 2 aluaturi, roz și alb.
Aluatul se lucrează foarte plăcut - se rulează puțin și se taie bucățele cam cât o nucă mică.
Formați bile și le aranjați pe o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt.
Cu furculița puteți să-i faceți modele - noi le-am presat de 2 ori în cruce, pe mijloc.
Apoi cu vârfurile furculiței am presat doar marginile biscuiților.
Așa m-am gândit eu că vor arăta a mărțișoare.
Dar este suficient să le presați doar o dată pe mijloc cu furculița, așa arată German Butter Cookies originali.
Noi le-am mai presărat un pic de zahăr deasupra, pentru decor.
Aici și varianta roz, gata de copt.
Se coc 10-15 minute la 160 de grade, și cu ochii permanent pe ei - biscuiții nu trebuie să se rumenească tare, doar să fie un pic rumeni dedesubt. Deasupra sunt albi și frumoși.
Lăsați biscuiții să se răcească complet înainte de servire.
Pentru a face Mărțișoarele am cumpărat de la florărie folie de plastic și panglică pentru fundițe.
Am tăiat pătrate cu latura de 15cm, am format punguțe cu biscuiții în mijloc și am legat fundițe.
Pentru colorantul din sfeclă roșie - am făcut suc de sfeclă la storcătorul de suc.
L-am fiert într-o cratiță mică până și-a redus volumul în jumate, să fie mai concentrat. L-am turnat în borcan mic și îl păstrez la frigider, nu mai mult de 1 săptămână.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.