Această rețetă de hummus combinat cu avocado este una din cele mai reușite variante - în primul rând textura este mult mai cremoasă, gustul mai fin și combină sațietatea năutului cu finețea de la avocado.
Așa un pate cu siguranță îl vor mânca și copiii, care de multe ori refuză să mănânce avocado (Sofi nu-l suportă), combinat cu năut nu se simte acea senzație și gust mai untos. Proporția de avocado și năut ar fi bine să o reglați după preferințe, dar după mine e mai gustos cu năut mai puțin, vedeți după gustul dvs mai bine.
În plus este foarte hrănitor și sățios, perfect pentru micul dejun și nu numai.
Fierbeți năutul din timp - am descris detaliat tot procesul aici, și cum îl congelez porții mici pentru hummus.
Sau dacă îl folosiți la conservă, scurgeți bine de apă.
Într-un bol adânc puneți năutul, pulpa de avocado, sare, zeamă de lămâie, tahini și usturoiul.
Mixați bine, dacă mai iese nevoie adăugați puțină apă caldă, până obțineți o textură fină și moale.
Potriviți după gust de sare, lămâie sau tahini.
Am făcut Tahini după rețeta sugerată de Tiki și am observat că hummus-ul a fost mult mai aromat și gustos, cel din comerț este ceva mai amar și cu miros mai ciudat. Nu ezitați să-l faceți pentru că este simplu și repede, aveți nevoie doar de susan, ulei și sare.
Vă faceți un borcan mic și aveți 1 luna în frigider rezervă pentru hummus-uri delicioase.
Puneți hummus-ul într-un bol sau farfurie, stropiți deasupra cu ulei de măsline. Pe acesta cu avocado recomand să-l stropiți și cu puțină zeamă de lămâie, să nu se oxideze, își schimbă puțin culoarea deasupra. La gust nu se simte dar estetic nu arată perfect.
Serviți cu pâine, lipie sau legume, orice vă place.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.