De cât timp ocolesc această rețetă de salată bulgărească dar ieri chiar am avut chef de ea - aveam în casă tot ce îmi trebuie, conține ingredientele care sunt permise să le mănânc seara în regimul de slăbire(bineînțeles în cantități rezonabile). Așa că am și trecut la treabă, salata ne-a plăcut la toți foarte mult, este sățioasă și cu un gust foarte bun de la dressingul de gălbenușuri și vinegretă. Partea cu telemea deasupra a fost "cireașa de pe tort", o face mai frumoasă și mult mai gustoasă.
Este o cină perfectă, dacă o mâncați fără pâine, sățioasă, interesantă și gustoasă. În plus aș recomanda această salată și pentru mese festive, arată foarte bine dar are și un gust destul de fresh de la legumele proaspete. Aveți grijă numai s-o montați și serviți repede, să nu lase legumele prea multă zeamă.
Pregătiți legumele - spălați, curățați, etc.
Fierbeți ouăle 10 minute, le țineți în apă rece încă 15 minute, apoi curățați de coajă și lăsați să se mai răcească.
Tăiați castraveții cubulețe mai mari și le adăugați în bolul de salată.
La fel ardeii.
Și roșiile.
Ceapa și pătrunjelul le tocați mărunt și adăugați în bol.
Separati albușurile de gălbenușuri la cele 2 ouă.
Albușurile se taie cubulețe și la fel se adaugă în salată.
Șunca se taie cubulețe, o adăugați și pe ea în bol.
Într-un bol mic facem dressing-ul pentru salată: amestecați bine uleiul cu zeama de lămâie, sare și puțin piper.
Îl turnați peste toate ingredientele din bol.
Mărunțiți bine cu mâinile 2 gălbenușuri și le presărați peste salată.
Amestecăm bine - dressingul și gălbenușurile vor forma un sos delicios care trebuie să cuprindă toate ingredientele din salată.
Presărați deasupra telemea, eu am dat-o prin răzătoarea mică, să fie cât mai fină.
Ornați cu sferturi de ou(cel păstrat pentru decor).
Și un fir de pătrunjel după preferințe.
Salata ar fi bine s-o serviți imediat după ce ați amestecat-o cu dressing, sau măcar în 15 minute.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.