De cat timp ocolesc aceasta reteta de salata bulgareasca dar ieri chiar am avut chef de ea - aveam in casa tot ce imi trebuie, contine ingredientele care sunt permise sa le mananc seara in regimul de slabire(bineinteles in cantitati rezonabile). Asa ca am si trecut la treaba, salata ne-a placut la toti foarte mult, este satioasa si cu un gust foarte bun de la dressingul de galbenusuri si vinegreta. Partea cu telemea deasupra a fost "cireasa de pe tort", o face mai frumoasa si mult mai gustoasa.
Este o cina perfecta, daca o mancati fara paine, satioasa, interesanta si gustoasa. In plus as recomanda aceasta salata si pentru mese festive, arata foarte bine dar are si un gust destul de fresh de la legumele proaspete. Aveti grija numai s-o montati si serviti repede, sa nu lase legumele prea multa zeama.
Pregatiti legumele - spalati, curatati, etc.
Fierbeti ouale 10 minute, le tineti in apa rece inca 15 minute, apoi curatati de coaja si lasati sa se mai raceasca.
Taiati castravetii cubulete mai mari si le adaugati in bolul de salata.
La fel ardeii.
Si rosiile.
Ceapa si patrunjelul le tocati marunt si adaugati in bol.
Separati albusurile de galbenusuri la cele 2 oua.
Albusurile se taie cubulete si la fel se adauga in salata.
Sunca se taie cubulete, o adaugati si pe ea in bol.
Intr-un bol mic facem dressing-ul pentru salata: amestecati bine uleiul cu zeama de lamaie, sare si putin piper.
Il turnati peste toate ingredientele din bol.
Maruntiti bine cu mainile 2 galbenusuri si le presarati peste salata.
Amestecam bine - dressingul si galbenusurile vor forma un sos delicios care trebuie sa cuprinda toate ingredientele din salata.
Presarati deasupra telemea, eu am dat-o prin razatoarea mica, sa fie cat mai fina.
Ornati cu sferturi de ou(cel pastrat pentru decor).
Si un fir de patrunjel dupa preferinte.
Salata ar fi bine s-o serviti imediat dupa ce ati amestecat-o cu dressing, sau macar in 15 minute.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.