Este un chec foarte fin, un pic umed, pufos, cu usoara aroma de scortisoara (morcovii nu se simt). Solutie ideala pentru cei care au copii mofturosi (ca al meu :) si le plac mult dulciurile. Promit ca urmatoarele 2 retete vor fi mai dietetice, am facut checul azi si nu ma pot abtine sa nu-l pun primul pe site. Recomand cu incredere!
Intr-un bol se amesteca faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scortisoara.
Morcovul se da prin razatoarea marunta.
La amestecul de faina se adauga morcovii, uleiul si ouale.
Amestecati bine cu o lingura tot amestecul, la inceput va fi mai uscat, apoi morcovii mai lasa suc si va fi tocmai bun.
Amestecati bine cu mixerul, cam 2 min toata compozitia.
Ungeti cu unt o tava rotunda de 28-30cm, o asterneti si cu hartie de copt.
Turnati aluatul in tava si il puneti la cuptor la foc mediu, aproximativ o ora.
Este gata cand se rumeneste bine si trece testul cu scobitoarea. Il lasati 15 min sa se racoreasca in tava.
Dupa 15 min se scoate din tava, acoperiti cu putin zahar pudra si scortisoara si lasati sa se racoreasca bine. Puteti sa-l mai acoperiti cu o crema preparata din crema de branza, zahar pudra si scortisoara, va fi si mai delicios.
Recomand sa-l faceti neaparat, sigur va fi foarte bun.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.