Chec cu morcovi

Este un chec foarte fin, un pic umed, pufos, cu usoara aroma de scortisoara (morcovii nu se simt). Solutie ideala pentru cei care au copii mofturosi (ca al meu :) si le plac mult dulciurile. Promit ca urmatoarele 2 retete vor fi mai dietetice, am facut checul azi si nu ma pot abtine sa nu-l pun primul pe site. Recomand cu incredere!

Ingrediente
Faina alba calitate superioara
2 pahare
de 250g
Zahar
2 pahare
Praf de copt
1 lingurita
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
Sare
1 lingurita
Scortisoara
1 lingurita
Morcov ras marunt
3 pahare
Am folosit cam 6 morcovi de marime medie
Ulei fara miros
1 pahar
Eu am folosit ulei din samburi de struguri, nu are mirosul specific de ulei si are multe chestii sanatoase.
Oua
4 buc
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un bol se amesteca faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scortisoara.

Chec cu morcovi - Pas 1
Pas 2

Morcovul se da prin razatoarea marunta.

Chec cu morcovi - Pas 2
Pas 3

La amestecul de faina se adauga morcovii, uleiul si ouale.

Chec cu morcovi - Pas 3
Pas 4

Amestecati bine cu o lingura tot amestecul, la inceput va fi mai uscat, apoi morcovii mai lasa suc si va fi tocmai bun.

Chec cu morcovi - Pas 4
Pas 5

Amestecati bine cu mixerul, cam 2 min toata compozitia.

Chec cu morcovi - Pas 5
Pas 6

Ungeti cu unt o tava rotunda de 28-30cm, o asterneti si cu hartie de copt.

Chec cu morcovi - Pas 6
Pas 7

Turnati aluatul in tava si il puneti la cuptor la foc mediu, aproximativ o ora.

Chec cu morcovi - Pas 7
Pas 8

Este gata cand se rumeneste bine si trece testul cu scobitoarea. Il lasati 15 min sa se racoreasca in tava.

Chec cu morcovi - Pas 8
Pas 9

Dupa 15 min se scoate din tava, acoperiti cu putin zahar pudra si scortisoara si lasati sa se racoreasca bine. Puteti sa-l mai acoperiti cu o crema preparata din crema de branza, zahar pudra si scortisoara, va fi si mai delicios.

Chec cu morcovi - Pas 9
Pas 10

Recomand sa-l faceti neaparat, sigur va fi foarte bun.

Pofta Buna!

Chec cu morcovi - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10-12 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min