Astazi vin cu aceasta reteta simpla pentru persoanele care vor sa manance sanatos, gustos, satios si ieftin in perioada Postului sau cei care sunt vegetarieni. Daca va place varza calita, cu siguranta veti aprecia si aceasta varianta cu fasole, se combina foarte bine amandoua.
Daca vreti sa fie si o reteta rapida puteti folosi fasole fiarta din conserva, eu am avut una pestrita fiarta de casa, dar merge orice fel de fasole va place.
Fasolea fiarta se scurge bine de zeama.
Intr-o tigaie incalziti bine uleiul si caliti putin ceapa taiata julien.
Cand ceapa incepe sa se rumeneasca adaugati pasta de rosii.
Amestecati bine si lasati sa se mai caleasca 5 minute.
Apoi adaugati varza tocata.
Amestecati bine varza cu ceapa si pasta de rosii din tigaie.
Faceti focul sa fie mediu, puneti un capac deasupra la tigaie/tuci si lasati 10 minute.
Dupa acest timp varza se va aburi si se va inmuia, o amestecati bine.
Adaugati fasolea peste varza.
Amestecati bine, acoperiti cu capac si sotati impreuna inca 15 minute, la foc mediu-mic. Mai amestecati 1-2 ori in ea in acest timp.
Daca vi se pare ca este compozitia mai seaca, puteti adauga o jumatate de cana de apa, de obicei eu nu fac asta pentru ca varza sub capac lasa suficienta zeama, dar depinde si de calitatea ei.
Apoi puneti boiaua de ardei, sare, piper si orice alte mirodenii dupa preferinta. Amestecati bine, mai caliti 5 minute si opriti focul.
O serviti neaparat fierbinte-calda.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.