Astăzi vin cu această rețetă simplă pentru persoanele care vor să mănânce sănătos, gustos, sățios și ieftin în perioada Postului sau cei care sunt vegetarieni. Dacă vă place varza călită, cu siguranță veți aprecia și această variantă cu fasole, se combină foarte bine amândouă.
Dacă vreți să fie și o rețetă rapidă puteți folosi fasole fiartă din conservă, eu am avut una pestriță fiartă de casă, dar merge orice fel de fasole vă place.
Fasolea fiartă se scurge bine de zeamă.
Într-o tigaie încălziți bine uleiul și căliți puțin ceapa tăiată julien.
Când ceapa începe să se rumenească adăugați pasta de roșii.
Amestecați bine și lăsați să se mai călească 5 minute.
Apoi adăugați varza tocată.
Amestecați bine varza cu ceapa și pasta de roșii din tigaie.
Faceți focul să fie mediu, puneți un capac deasupra la tigaie/tuci și lăsați 10 minute.
După acest timp varza se va aburi și se va înmuia, o amestecați bine.
Adăugați fasolea peste varză.
Amestecați bine, acoperiți cu capac și sotați împreună încă 15 minute, la foc mediu-mic. Mai amestecați 1-2 ori în ea în acest timp.
Dacă vi se pare că este compoziția mai seacă, puteți adăuga o jumătate de cană de apă, de obicei eu nu fac asta pentru că varza sub capac lasă suficientă zeamă, dar depinde și de calitatea ei.
Apoi puneți boiaua de ardei, sare, piper și orice alte mirodenii după preferință. Amestecați bine, mai căliți 5 minute și opriți focul.
O serviți neapărat fierbinte-caldă.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.