Această rețetă de drob de pui este acum una lucrată și gândită de mine, nu este o rețetă poate clasică de drob și exemplară dar, am adaptat-o la gusturile noastre, am simplificat-o și am încercat s-o fac așa ca să fie și ceva mai dietetică. Drobul de pui a fost foarte apreciat de copii, care de obicei nu prea mănâncă ficăței de pui, dar aici fiind strecurați printre mai multă carne de pui nici n-au simțit nimic. Dacă nu aveți posibilitate și dorință să faceți un Drob de Miel, sau un Drob din ficăței de pui (fără carne de pui), vă propun varianta cu mai multă cărnita, foarte gustoasă și de efect.
Apropo, veți observa că eu am pus aici în rețetă de drob de pui verdeață - multă ceapă verde și usturoi verde - nu am pus mărar și pătrunjel dar asta ține deja de preferințe. Cantitatea de verdețuri în drob este după gust, deci o puneți ca orice condiment, cum vă place.
Încingeți bine uleiul într-o tigaie adâncă.
Carnea de pui o tăiați bucăți medii și puneți în tigaie să se călească.
Lăsați și amestecați periodic până se rumenește frumos.
Apoi adăugați ceapă tăiată bucăți medii, mai căliți 10 minute.
Apoi puneți ficățeii, amestecați și mai lăsați încă 10-15 minute la foc mediu să se gătească.
Potriviți de sare și piper după preferințe.
Opriți focul și lăsați carnea să se răcească complet.
Treceți carnea, ficățeii și ceapă prin mașina de tocat carne. Eu am preferat să folosesc sita cu găuri mai mari de la mașina de tocat, dar merge și cu cea normală.
Fierbeți 6 ouă, le răciți și curățați de coajă.
Peste carne adăugăm ceapa verde tocată mărunt, mărarul, pătrunjelul, opțional și usturoi verde la fel tocat.
Punem 4 ouă crude, mă gândesc că data viitoare să mai pun vreo 2 în plus, parcă ar fi fost mai moale drobul.
Amestecați bine, mai simplu și sigur ar fi cu mâinile.
Luați o tavă de chec de aproximativ 32x10cm și o ungeți bine cu ulei.
O așterneți cu hârtie de copt, observați că va adera mai bine la tavă din cauza că am uns-o cu ulei.
Ungeți hârtia de copt cu încă puțin ulei.
Puneți 1/3 din carne în tavă, nivelați bine și presați, să fie cam de 1 cm grosime stratul.
Aranjați ouale fierte peste carne.
Luați cam jumătate din carnea rămasă și o distribuiți pe lateral, pe lângă ouă, presați bine chiar cu degetele să nu fie goluri în drob pe urmă.
Deasupra puneți restul de carne și o presați/nivelați bine.
Puneți la cuptor pentru 30-35 de minute, să se rumenească frumos, la 200 de grade.
Lăsați drobul să se răcească complet în bucătărie, apoi încă câteva ore la frigider.
După acest timp răsturnați tava cu drobul pe un fund.
Luați tava și hârtia de copt la o parte.
Portionați bucăți de grosime medie și serviți.
La noi a mers de minune cu o salată de sezon.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.