Aceasta reteta de drob de pui este acum una lucrata si gandita de mine, nu este o reteta poate clasica de drob si exemplara dar, am adaptat-o la gusturile noastre, am simplificat-o si am incercat s-o fac asa ca sa fie si ceva mai dietetica. Drobul de pui a fost foarte apreciat de copii, care de obicei nu prea mananca ficatei de pui, dar aici fiind strecurati printre mai multa carne de pui nici n-au simtit nimic. Daca nu aveti posibilitate si dorinta sa faceti un Drob de Miel, sau un Drob din ficatei de pui(fara carne de pui), va propun varianta cu mai multa carnita, foarte gustoasa si de efect.
Apropo, veti observa ca eu am pus aici in reteta de drob de pui verdeata - multa ceapa verde si usturoi verde - nu am pus marar si patrunjel dar asta tine deja de preferinte. Cantitatea de verdeturi in drob este dupa gust, deci o puneti ca orice condiment, cum va place.
Incingeti bine uleiul intr-o tigaie adanca.
Carnea de pui o taiati bucati medii si puneti in tigaie sa se caleasca.
Lasati si amestecati periodic pana se rumeneste frumos.
Apoi adaugati ceapa taiata bucati medii, mai caliti 10 minute.
Apoi puneti ficateii, amestecati si mai lasati inca 10-15 minute la foc mediu sa se gateasca.
Potriviti de sare si piper dupa preferinte.
Opriti focul si lasati carnea sa se raceasca complet.
Treceti carnea, ficateii si ceapa prin masina de tocat carne. Eu am preferat sa folosesc sita cu gauri mai mari de la masina de tocat, dar merge si cu cea normala.
Fierbeti 6 oua, le raciti si curatati de coaja.
Peste carne adaugam ceapa verde tocata marunt, mararul, patrunjelul, optional si usturoi verde la fel tocat.
Punem 4 oua crude, ma gandesc ca data viitoare sa mai pun vreo 2 in plus, parca ar fi fost mai moale drobul.
Amestecati bine, mai simplu si sigur ar fi cu mainile.
Luati o tava de chec de aproximativ 32x10cm si o ungeti bine cu ulei.
O asterneti cu hartie de copt, obervati ca va adera mai bine la tava din cauza ca am uns-o cu ulei.
Ungeti hartia de copt cu inca putin ulei.
Puneti 1/3 din carne in tava, nivelati bine si presati, sa fie cam de 1 cm grosime stratul.
Aranjati ouale fierte peste carne.
Luati cam jumatate din carnea ramasa si o distribuiti pe lateral, pe langa oua, presati bine chiar cu degetele sa nu fie goluri in drob pe urma.
Deasupra puneti restul de carne si o presati/nivelati bine.
Puneti la cuptor pentru 30-35 de minute, sa se rumeneasca frumos, la 200 de grade.
Lasati drobul sa se raceasca complet in bucatarie, apoi inca cateva ore la frigider.
Dupa acest timp rasturnati tava cu drobul pe un fund.
Luati tava si hartia de copt la o parte.
Portionati bucati de grosime medie si serviti.
La noi a mers de minune cu o salata de sezon.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.