O pâine foarte bună, pufoasă, aerată, cu miezul puțin umed - am făcut rețeta mai mult pentru fetița mea, care nu prea mănâncă legume, în schimb îi place pâinea. Am constatat că este chiar delicioasă, sigur o voi mai face, este nu numai foarte bună dar și sănătoasă - am folosit amestec din mai multe tipuri de făină - secară, neagră, albă, semințe in (sursă de omega-3) și susan (sursă de calciu) măcinate.
Dovleceii se dau prin răzătoarea mai mare, se amestecă cu sare și se lasă 30 de min.
Apă călduță se amestecă cu drojdie și zahăr.
Dovleceii scurși bine de apă se adaugă la amestecul de drojdie. Se adaugă făina și se frământă un aluat lipicios și moale.
Ca să-l frământați mai bine îl scoateți din bolul unde l-ați amestecat cu făina. Dacă este prea lipicios mai adăugați făină albă.
Se pune la dospit 1 oră.
Tăvile de chec se ung cu puțin ulei, se pune aluatul în ele, așa ca să se umple jumătate din tavă. Mai lăsați să crească, până se umple tava.
Le puneți la cuptor, la foc mediu, până se rumenesc bine.
Scoateți pâinea din forme și lăsați să se răcească bine.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.