O paine foarte buna, pufoasa, aerata, cu miezul putin umed - am facut reteta mai mult pentru fetita mea, care nu prea mananca legume, in schimb ii place painea. Am constatat ca este chiar delicioasa, sigur o voi mai face, este nu numai foarte buna dar si sanatoasa - am folosit amestec din mai multe tipuri de faina - secara, neagra, alba, seminte in(sursa de omega-3) si susan(sursa de calciu) macinate.
Dovleceii se dau prin razatoarea mai mare, se amesteca cu sare si se lasa 30 de min.
Apa calduta se amesteca cu drojdie si zahar.
Dovleceii scursi bine de apa se adauga la amestecul de drojdie. Se adauga faina si se framanta un aluat lipicios si moale.
Ca sa-l framantati mai bine il scoateti din bolul unde l-ati amestecat cu faina. Daca este prea lipicios mai adaugati faina alba.
Se pune la dospit 1 ora.
Tavile de chec se ung cu putin ulei, se pune aluatul in ele, asa ca sa se umple jumatate din tava. Mai lasati sa creasca, pana se umple tava.
Le puneti la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc bine.
Scoateti painea din forme si lasati sa se raceasca bine.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.