Friptura de pui cu bere, la gratar

Am ajuns intr-un final sa va arat friptura de pui cu care ne delectam de cativa ani, preferatara noastra la fiecare gratar si nu o schimbam pe alta deloc. Este senzational de gustoasa, miroase extraordinar, de gust nu mai spun nimic. Ne miroase lumea de fiecare data cand suntem la gratar si tot trage cu ochiul ce avem bun pun pe acolo :) Sa incercati neaparat reteta si sa va amintiti de mine cand ciocniti o bere pe langa ea :)

De obicei folosesc pentru friptura pulpe de pui dezosate si fara piele, dar puteti lua si pulpele simple. Am incercat si cu piept de pui metoda, este bun, mult mai bun decat simplu gatit, mai fraged, dar totusi preferam pulpele. La fel marinam si carnea de porc, muschiulet, ceafa, etc.

Ingrediente
Pulpe de pui dezosate si fara piele
1 kg
sau simple, cu os si piele
Ceapa alba
5 buc
Sare
1 lingura
Bere
300 ml
Frunza de dafin
3 buc
Piper negru macinat
0.5 lingurite
reglati dupa preferinta, depinde cat de iute va place
Pasi de urmat
Pas 1

Pulpele de pui se spala si se scurg bine de apa.

Le puneti intr-un bol mai adanc, sau cratita cu capac.

Friptura de pui cu bere, la gratar - Pas 1
Pas 2

Ceapa se taie rondele cam de 7-8 mm grosime.

Friptura de pui cu bere, la gratar - Pas 2
Pas 3

O adaugati la carnea din bol, presarati sarea, piperul si frunza de dafin rupta bucatele mici.

Friptura de pui cu bere, la gratar - Pas 3
Pas 4

Turnati berea.

Friptura de pui cu bere, la gratar - Pas 4
Pas 5

Si amestecati toata treaba asta cu mainile, sa se distribuie cat mai bine sarea si mirodeniile printre bucatile de carne.

Friptura de pui cu bere, la gratar - Pas 5
Pas 6

Puneti bolul cu carnea marinata la frigider pentru 6-10 ore, nu uitati s-o acoperiti cu un capac.

Eu de obicei o pun la marinat in seara dinaintea gratarului si a 2-a zi este perfect marinata. Sau o marinati dimineata daca faceti gratar seara.

Friptura de pui cu bere, la gratar - Pas 6
Pas 7

Dupa acest timp scurgeti berea din carne, daca nu a absorbit-o pe toata.

O puteti folosi pentru a mai stropi carnea in timpul prepararii la gratar.

Friptura de pui cu bere, la gratar - Pas 7
Pas 8

Se coace la gratar carnea pe ambele parti, la fel si feliile de ceapa marinata.

Friptura de pui cu bere, la gratar - Pas 8
Pas 9

Se poate servi imediat dar este delicioasa si rece, sau reincalzita.

Garnitura ideala ar fi salata sau niste cartofi copti, tot acolo la gratar.

Pofta Buna!

Friptura de pui cu bere, la gratar - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 360 min