Am ajuns într-un final să vă arăt friptura de pui cu care ne delectăm de câțiva ani, preferata noastră la fiecare grătar și nu o schimbăm pe alta deloc. Este senzațional de gustoasă, miroase extraordinar, de gust nu mai spun nimic. Ne miroase lumea de fiecare dată când suntem la grătar și tot trage cu ochiul ce avem bun pus pe acolo :) Să încercați neapărat rețeta și să vă amintiți de mine când ciocniți o bere pe lângă ea :)
De obicei folosesc pentru friptură pulpe de pui dezosate și fără piele, dar puteți lua și pulpele simple. Am încercat și cu piept de pui metoda, este bun, mult mai bun decât simplu gătit, mai fraged, dar totuși preferăm pulpele. La fel marinăm și carnea de porc, mușchiuleț, ceafă, etc.
Pulpele de pui se spală și se scurg bine de apă.
Le puneți într-un bol mai adânc, sau cratiță cu capac.
Ceapa se taie rondele cam de 7-8 mm grosime.
O adăugați la carnea din bol, presărați sarea, piperul și frunza de dafin ruptă bucățele mici.
Turnați berea.
Și amestecați toată treaba asta cu mâinile, să se distribuie cât mai bine sarea și mirodeniile printre bucățile de carne.
Puneți bolul cu carnea marinată la frigider pentru 6-10 ore, nu uitați s-o acoperiți cu un capac.
Eu de obicei o pun la marinat în seara dinaintea grătarului și a 2-a zi este perfect marinată. Sau o marinați dimineața dacă faceți grătar seara.
După acest timp scurgeți berea din carne, dacă nu a absorbit-o pe toată.
O puteți folosi pentru a mai stropi carnea în timpul preparării la grătar.
Se coace la grătar carnea pe ambele părți, la fel și feliile de ceapă marinată.
Se poate servi imediat dar este delicioasă și rece, sau reîncălzită.
Garnitura ideală ar fi salată sau niște cartofi copți, tot acolo la grătar.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.