Ciorba de vacuta, cu legume

O super ciorba de vacuta, perfecta in orice sezon, legumele le puteti pune dupa preferinte, gusturi si ce gasiti in firigider/congelator sau piata. Fetele mele adora aceasta ciorba, de multe ori inlocuiesc carnea de vitel cu cea de pui, oricum este foarte gustos si sanatos. A inceput sezonul de legume proaspete si bune, beneficiati in plin de el, si neaparat sa incercati aceasta reteta de ciorba de vacuta cu legume gatita in stil taranesc.

Ingrediente
Rasol de vitel
1 kg
sau orice alta carne va place, de preferat de vitel
Radacina patrunjel(albitura)
1 buc
Ceapa alba
2 buc
Radacina de telina
1 buc
una mica
Ardei gras
2 buc
Morcovi
1 buc
Pasta de rosii
1 lingura
eu am folosit 2 linguri rosii cubulete din conserva
Mazare boabe
200 g
se poate adauga si fasole pastai aici
Dovlecei
1 buc
Cartofi
2 buc
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Patrunjel verde
3 linguri
+leustean sau cimbru dupa gust
Frunza de dafin
2 buc
Pasi de urmat
Pas 1

Rasolul de vitel se pune intr-o cratita mare de 4-5 litri si se toarna apa cat sa-l acopere complet.

Ciorba de vacuta, cu legume - Pas 1
Pas 2

Puneti pe foc si cand incepe sa fiarba luati spuma de deasupra.

Adaugati radacinile de pastarnac/patrunjel, o ceapa, 1 ardei si 2 frunze de dafin.

Faceti focul mic si lasati sa fiarba sub capac.

Ciorba de vacuta, cu legume - Pas 2
Pas 3

Timpul de fierbere poate varia in functie de tipul de carne. Daca este rasol de vitel ar trebui sa fiarba o ora si jumate.

Daca e carne de vita s-ar putea si mai mult, aici v-ar ajuta mult o oala de presiune.

Ciorba de vacuta, cu legume - Pas 3
Pas 4

Scoateti carnea si legumele din supa, lasati putin sa se racoreasca.

Legumele eu le arunc, ele deja si-au dat aroma si tot ce aveau bun in supa.

Ciorba de vacuta, cu legume - Pas 4
Pas 5

Carnea se scoate de pe oase si se taie cubulete medii.

Ciorba de vacuta, cu legume - Pas 5
Pas 6

Intr-o tigaie incalziti bine uleiul, adaugati morcovul taiat cubulete si il caliti 5 minute.

Apoi puneti pasta de rosii sau rosiile cubulete.

Ciorba de vacuta, cu legume - Pas 6
Pas 7

Amestecati bine, mai caliti inca 3-4 minute si opriti focul.

Ciorba de vacuta, cu legume - Pas 7
Pas 8

Apoi pregatim legumele:

- se taie cubulete telina, cartofii, 1 ceapa, dovleceii si 1 ardei

- adaugati mazarea verde sau fasole pastai

Ciorba de vacuta, cu legume - Pas 8
Pas 9

Adaugati carnea cubulete inapoi in supa, tot acolo puneti morcovul calit cu rosii si toate legumele pregatite.

Ciorba de vacuta, cu legume - Pas 9
Pas 10

Amestecati bine si cand incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati 20-25 de minute.

Ciorba de vacuta, cu legume - Pas 10
Pas 11

Dupa acest timp reglati ciorba de sare, optional se poate drege cu bors sau zeama de lamaie. Eu prefer anume aceasta ciorba sa nu o acresc. Are un gust special dulceag de la legume si carne.

Adaugati patrunjel si orice alte verdeturi aromate va plac. Lasati 1-2 minute sa fiarba si inchideti focul.

Lasati ciorba 10-15 minute sa se patrunda inainte de servire.

Ciorba de vacuta, cu legume - Pas 11
Pas 12

O serviti cu smantana si mare pofta, absolut delicioasa!

Pofta Buna!

Ciorba de vacuta, cu legume - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 l ()
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min