O super ciorbă de văcuță, perfectă în orice sezon, legumele le puteți pune după preferințe, gusturi și ce găsiți în frigider/congelator sau piață. Fetele mele adoră această ciorbă, de multe ori înlocuiesc carnea de vițel cu cea de pui, oricum este foarte gustoasă și sănătoasă. A început sezonul de legume proaspete și bune, beneficiați în plin de el, și neapărat să încercați această rețetă de ciorbă de văcuță cu legume gătită în stil țărănesc.
Rasolul de vițel se pune într-o cratiță mare de 4-5 litri și se toarnă apă cât să-l acopere complet.
Puneți pe foc și când începe să fiarbă luați spuma de deasupra.
Adăugați rădăcinile de păstârnac/pătrunjel, o ceapă, 1 ardei și 2 frunze de dafin.
Faceți focul mic și lăsați să fiarbă sub capac.
Timpul de fierbere poate varia în funcție de tipul de carne. Dacă este rasol de vițel ar trebui să fiarbă o oră și jumătate.
Dacă e carne de vită s-ar putea și mai mult, aici v-ar ajuta mult o oală de presiune.
Scoateți carnea și legumele din supă, lăsați puțin să se răcorească.
Legumele eu le arunc, ele deja și-au dat aroma și tot ce aveau bun în supă.
Carnea se scoate de pe oase și se taie cubulețe medii.
Într-o tigaie încălziți bine uleiul, adăugați morcovul tăiat cubulețe și îl căliți 5 minute.
Apoi puneți pasta de roșii sau roșiile cubulețe.
Amestecați bine, mai căliți încă 3-4 minute și opriți focul.
Apoi pregătim legumele:
- se taie cubulețe țelina, cartofii, 1 ceapă, dovleceii și 1 ardei
- adăugați mazărea verde sau fasole păstăi
Adăugați carnea cubulețe înapoi în supă, tot acolo puneți morcovul călit cu roșii și toate legumele pregătite.
Amestecați bine și când începe să fiarbă faceți focul mic și lăsați 20-25 de minute.
După acest timp reglați ciorba de sare, opțional se poate drege cu borș sau zeamă de lămâie. Eu prefer anume această ciorbă să nu o acresc. Are un gust special dulceag de la legume și carne.
Adăugați pătrunjel și orice alte verdețuri aromate vă plac. Lăsați 1-2 minute să fiarbă și închideți focul.
Lăsați ciorba 10-15 minute să se pătrundă înainte de servire.
O serviți cu smântână și mare poftă, absolut delicioasă!
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.