Negresă cu Ciocolată

Cinstit și modest pot să vă spun că am făcut cea mai delicioasă rețetă de negresă! Este absolut fantastică această negresă cu ciocolată, multă ciocolată.... un gust, textură, aromă și culoare perfecte - moderat de umedă și pufoasă ne-a cucerit din prima. Asta aș zice că este negresa exemplară, foarte ciocolatoasă, iar glazura o face și mai delicioasă. Dacă ați mai făcut negrese până acum, să le uitați pe toate și să încercați această rețetă minunată de negresă cu glazură de ciocolată.

Iese o tavă mare de 25x35cm, vă puteți delecta și savura fără grijă că va dispărea prea repede. Dar și așa, la noi efectiv s-a topit, și de fiecare dată cu multe laude și "Mmmm-uri..." :)

Ingrediente
Unt
270 g
   
Ciocolată neagră/amăruie
350 g
de 60-80%
Făină albă
165 g
   
Zahăr
250 g
   
Cacao pudră
80 g
   
Praf de copt
10 g
   
Ouă
4 buc
   
Smântână
300 g
smântână simplă, fermentată
Smântână dulce pentru gătit -25-32%
50 ml
puteți înlocui cu lapte
Pași de urmat
Pas 1

Pe baie de aburi topiți 200g de ciocolată și 250g de unt.

Amestecați bine până devine o compoziție omogenă.

Negresă cu Ciocolată - Pas 1
Pas 2

Într-un bol se amestecă făina cu zahărul, cacao și praful de copt.

Negresă cu Ciocolată - Pas 2
Pas 3

Turnați amestecul de ciocolată topită și unt peste ingredientele uscate din bol.

Negresă cu Ciocolată - Pas 3
Pas 4

Treptat, în 2-3 reprize adăugați ouăle, amestecați.

Negresă cu Ciocolată - Pas 4
Pas 5

Apoi adăugați smântâna fermentată și iarăși amestecați bine cu un tel.

Negresă cu Ciocolată - Pas 5
Pas 6

Trebuie să vă iasă un aluat frumos, puțin dens.

Negresă cu Ciocolată - Pas 6
Pas 7

Turnați-l într-o tavă de cuptor(25x35cm) așternută cu hârtie de copt și nivelați bine.

Negresă cu Ciocolată - Pas 7
Pas 8

Puneți la cuptor preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute. Verificați cu o scobitoare dacă este gata în acest timp.

Lăsați prăjitura în tavă să se răcească complet.

Negresă cu Ciocolată - Pas 8
Pas 9

Când este gata răcită prăjitura începem să pregătim glazura:

- Într-un bol puneți 150g ciocolată, 20g de unt și 50ml smântână dulce. Se topește la microunde sau pe baie de aburi amestecând periodic.

Negresă cu Ciocolată - Pas 9
Pas 10

Turnați glazura peste prăjitură.

Negresă cu Ciocolată - Pas 10
Pas 11

Mai puneți 1-2 ore la frigider până se întărește glazura.

Negresă cu Ciocolată - Pas 11
Pas 12

O porționați atent, pentru secțiune curată, de fiecare dată spălați cuțitul când tăiați o felie.

Negresă cu Ciocolată - Pas 12
Pas 13

Și o secțiune delicioasă - perfect de umedă, pufoasă și ciocolatoasă.

Poftă Bună!

Negresă cu Ciocolată - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (o tavă mare)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min