Cinstit si modest pot sa va spun ca am facut cea mai delicioasa reteta de negresa! Este absolut fantastica aceasta negresa cu ciocolata, multa ciocolata.... un gust, textura, aroma si culoare perfecte - moderat de umeda si pufoasa ne-a cucerit din prima. Asta as zice ca este negresa exemplara, foarte ciocolatoasa, iar glazura o face si mai delicioasa. Daca ati mai facut negrese pana acum, sa le uitati pe toate si sa incercati aceasta reteta minunata de negresa cu glazura de ciocolata.
Iese o tava mare de 25x35cm, va puteti delecta si savura fara grija ca va disparea prea repede. Dar si asa, la noi efectiv s-a topit, si de fiecare data cu multe laude si "Mmmm-uri..." :)
Pe baie de aburi topiti 200g de ciocolata si 250g de unt.
Amestecati bine pana devine o compozitie omogena.
Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, cacao si praful de copt.
Turnati amestecul de ciocolata topita si unt peste ingredientele uscate din bol.
Treptat, in 2-3 reprize adaugati ouale, amestecati.
Apoi adaugati smantana fermentata si iarasi amestecati bine cu un tel.
Trebuie sa va iasa un aluat frumos, putin dens.
Turnati-l intr-o tava de cuptor(25x35cm) asternuta cu hartie de copt si nivelati bine.
Puneti la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute. Verificati cu o scobitoare daca este gata in acest timp.
Lasati prajitura in tava sa se raceasca complet.
Cand este gata racita prajitura incepem sa pregatim glazura:
- Intr-un bol puneti 150g ciocolata, 20g de unt si 50ml smantana dulce. Se topeste la microunde sau pe baie de aburi amestecand periodic.
Turnati glazura peste prajitura.
Mai puneti 1-2 ore la frigider pana se intareste glazura.
O portionati atent, pentru sectiune curata, de fiecare data spalati cutitul cand taiati o felie.
Si o sectiune delicioasa - perfect de umeda, pufoasa si ciocolatoasa.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.