Cinstit și modest pot să vă spun că am făcut cea mai delicioasă rețetă de negresă! Este absolut fantastică această negresă cu ciocolată, multă ciocolată.... un gust, textură, aromă și culoare perfecte - moderat de umedă și pufoasă ne-a cucerit din prima. Asta aș zice că este negresa exemplară, foarte ciocolatoasă, iar glazura o face și mai delicioasă. Dacă ați mai făcut negrese până acum, să le uitați pe toate și să încercați această rețetă minunată de negresă cu glazură de ciocolată.
Iese o tavă mare de 25x35cm, vă puteți delecta și savura fără grijă că va dispărea prea repede. Dar și așa, la noi efectiv s-a topit, și de fiecare dată cu multe laude și "Mmmm-uri..." :)
Pe baie de aburi topiți 200g de ciocolată și 250g de unt.
Amestecați bine până devine o compoziție omogenă.
Într-un bol se amestecă făina cu zahărul, cacao și praful de copt.
Turnați amestecul de ciocolată topită și unt peste ingredientele uscate din bol.
Treptat, în 2-3 reprize adăugați ouăle, amestecați.
Apoi adăugați smântâna fermentată și iarăși amestecați bine cu un tel.
Trebuie să vă iasă un aluat frumos, puțin dens.
Turnați-l într-o tavă de cuptor(25x35cm) așternută cu hârtie de copt și nivelați bine.
Puneți la cuptor preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute. Verificați cu o scobitoare dacă este gata în acest timp.
Lăsați prăjitura în tavă să se răcească complet.
Când este gata răcită prăjitura începem să pregătim glazura:
- Într-un bol puneți 150g ciocolată, 20g de unt și 50ml smântână dulce. Se topește la microunde sau pe baie de aburi amestecând periodic.
Turnați glazura peste prăjitură.
Mai puneți 1-2 ore la frigider până se întărește glazura.
O porționați atent, pentru secțiune curată, de fiecare dată spălați cuțitul când tăiați o felie.
Și o secțiune delicioasă - perfect de umedă, pufoasă și ciocolatoasă.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.