Negresa cu Ciocolata

Cinstit si modest pot sa va spun ca am facut cea mai delicioasa reteta de negresa! Este absolut fantastica aceasta negresa cu ciocolata, multa ciocolata.... un gust, textura, aroma si culoare perfecte - moderat de umeda si pufoasa ne-a cucerit din prima. Asta as zice ca este negresa exemplara, foarte ciocolatoasa, iar glazura o face si mai delicioasa. Daca ati mai facut negrese pana acum, sa le uitati pe toate si sa incercati aceasta reteta minunata de negresa cu glazura de ciocolata.

Iese o tava mare de 25x35cm, va puteti delecta si savura fara grija ca va disparea prea repede. Dar si asa, la noi efectiv s-a topit, si de fiecare data cu multe laude si "Mmmm-uri..." :)

Ingrediente
Unt
270 g
Ciocolata neagra/amaruie
350 g
de 60-80%
Faina alba
165 g
Zahar
250 g
Cacao pudra
80 g
Praf de copt
10 g
Oua
4 buc
Smantana
300 g
smantana simpla, fermentata
Smantana dulce pentru gatit -25-32%
50 ml
puteti inlocui cu lapte
Pasi de urmat
Pas 1

Pe baie de aburi topiti 200g de ciocolata si 250g de unt.

Amestecati bine pana devine o compozitie omogena.

Negresa cu Ciocolata - Pas 1
Pas 2

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, cacao si praful de copt.

Negresa cu Ciocolata - Pas 2
Pas 3

Turnati amestecul de ciocolata topita si unt peste ingredientele uscate din bol.

Negresa cu Ciocolata - Pas 3
Pas 4

Treptat, in 2-3 reprize adaugati ouale, amestecati.

Negresa cu Ciocolata - Pas 4
Pas 5

Apoi adaugati smantana fermentata si iarasi amestecati bine cu un tel.

Negresa cu Ciocolata - Pas 5
Pas 6

Trebuie sa va iasa un aluat frumos, putin dens.

Negresa cu Ciocolata - Pas 6
Pas 7

Turnati-l intr-o tava de cuptor(25x35cm) asternuta cu hartie de copt si nivelati bine.

Negresa cu Ciocolata - Pas 7
Pas 8

Puneti la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute. Verificati cu o scobitoare daca este gata in acest timp.

Lasati prajitura in tava sa se raceasca complet.

Negresa cu Ciocolata - Pas 8
Pas 9

Cand este gata racita prajitura incepem sa pregatim glazura:

- Intr-un bol puneti 150g ciocolata, 20g de unt si 50ml smantana dulce. Se topeste la microunde sau pe baie de aburi amestecand periodic.

Negresa cu Ciocolata - Pas 9
Pas 10

Turnati glazura peste prajitura.

Negresa cu Ciocolata - Pas 10
Pas 11

Mai puneti 1-2 ore la frigider pana se intareste glazura.

Negresa cu Ciocolata - Pas 11
Pas 12

O portionati atent, pentru sectiune curata, de fiecare data spalati cutitul cand taiati o felie.

Negresa cu Ciocolata - Pas 12
Pas 13

Si o sectiune delicioasa - perfect de umeda, pufoasa si ciocolatoasa.

Pofta Buna!

Negresa cu Ciocolata - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (o tava mare)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min