Focaccia cu ceapa si branza

O reteta de focaccia simpla si rapida, cu ingrediente la indemana in orice anotimp si sezon. Este un fel de pizza-placinta-paine, foarte aromata si gustoasa. Sunt inca in lucru si cu alte retete mai interesante de focaccia, deocamdata asta e prima varianta, s-o aveti in vedere neaparat!

Ingrediente
Apa calda
250 ml
Drojdie uscata
10 g
sau 25g drojdie proaspata
Zahar
2 linguri
Ulei de masline
5 linguri
Sare
1 lingurita
Faina alba
400 g
Ceapa alba
2 buc
Branza telemea
150 g
Ierburi de provence uscate
2 lingurite
sau amestec italian de mirodenii
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un bol amestecati apa calda cu drojdia si zaharul, lasati 15 minute pana face putina spuma.

Focaccia cu ceapa si branza - Pas 1
Pas 2

Intr-un alt bol mai mare puneti faina, adaugati 2 linguri de ulei, sarea si compozitia de drojdie.

Focaccia cu ceapa si branza - Pas 2
Pas 3

Amestecati aluatul pentru inceput cu o lingura.

Focaccia cu ceapa si branza - Pas 3
Pas 4

Apoi cu mainile, framantati pana aveti un aluat moale, usor lipicios si uniform.

Incercati sa nu adaugati prea multa faina la framantat, chiar daca e mai lipicios.

Lasati sa creasca 1 ora la loc cald si acoperit cu prosop.

Focaccia cu ceapa si branza - Pas 4
Pas 5

In acest timp ceapa se taie fideluta si se caleste in ulei de floarea soarelui, pana e usor rumena.

Focaccia cu ceapa si branza - Pas 5
Pas 6

Branza telemea se taie cubulete.

Focaccia cu ceapa si branza - Pas 6
Pas 7

Dupa ce a crescut aluatul, turnati 2-3 linguri de ulei de masline peste el.

Focaccia cu ceapa si branza - Pas 7
Pas 8

Il luati atent cu mainile si treceti pe o bucata de hartie pentru cuptor, cam de dimensiunea tavii de cuptor, cea simpla de aragaz.

Intindeti cu mainile intr-un dreptunghi mare si cu degetele faceti gaurici in el.

Focaccia cu ceapa si branza - Pas 8
Pas 9

Presarati verdeturile uscate pe toata suprafata.

Focaccia cu ceapa si branza - Pas 9
Pas 10

Apoi distribuiti uniform cubuletele de branza telemea.

Focaccia cu ceapa si branza - Pas 10
Pas 11

Si deasupra puneti ceapa calita.

Lasati focaccia in tava sa mai creasca putin 20 de minute la temperatura camerei.

Focaccia cu ceapa si branza - Pas 11
Pas 12

Se coace la cuptor preincalzit la 200 de grade timp de 20-25 minute, pana se rumeneste frumos.

Focaccia cu ceapa si branza - Pas 12
Pas 13

Lasati un sfert de ora sa se racoreasca apoi o serviti cu mare placere.

Pofta Buna!

Focaccia cu ceapa si branza - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 45 min