Focaccia cu ceapă și brânză

O rețetă de focaccia simplă și rapidă, cu ingrediente la îndemână în orice anotimp și sezon. Este un fel de pizza-placintă-pâine, foarte aromată și gustoasă. Sunt încă în lucru și cu alte rețete mai interesante de focaccia, deocamdată asta e prima variantă, s-o aveți în vedere neapărat!

Ingrediente
Apă caldă
250 ml
   
Drojdie uscată
10 g
sau 25g drojdie proaspătă
Zahăr
2 linguri
   
Ulei de măsline
5 linguri
   
Sare
1 lingurita
   
Făină albă
400 g
   
Ceapă albă
2 buc
   
Brânză telemea
150 g
   
Ierburi de provence uscate
2 lingurite
sau amestec italian de mirodenii
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Pași de urmat
Pas 1

Într-un bol amestecați apa caldă cu drojdia și zahărul, lăsați 15 minute până face puțină spumă.

Focaccia cu ceapă și brânză - Pas 1
Pas 2

Într-un alt bol mai mare puneți făina, adăugați 2 linguri de ulei, sarea și compoziția de drojdie.

Focaccia cu ceapă și brânză - Pas 2
Pas 3

Amestecați aluatul pentru început cu o lingură.

Focaccia cu ceapă și brânză - Pas 3
Pas 4

Apoi cu mâinile, frământați până aveți un aluat moale, ușor lipicios și uniform.

Încercați să nu adăugați prea multă făină la frământat, chiar dacă e mai lipicios.

Lăsați să crească 1 oră la loc cald și acoperit cu prosop.

Focaccia cu ceapă și brânză - Pas 4
Pas 5

În acest timp ceapa se taie fideluță și se călește în ulei de floarea-soarelui, până e ușor rumenă.

Focaccia cu ceapă și brânză - Pas 5
Pas 6

Brânza telemea se taie cubulețe.

Focaccia cu ceapă și brânză - Pas 6
Pas 7

După ce a crescut aluatul, turnați 2-3 linguri de ulei de măsline peste el.

Focaccia cu ceapă și brânză - Pas 7
Pas 8

Îl luați atent cu mâinile și treceți pe o bucată de hârtie pentru cuptor, cam de dimensiunea tăvii de cuptor, cea simplă de aragaz.

Întindeți cu mâinile într-un dreptunghi mare și cu degetele faceți găurici în el.

Focaccia cu ceapă și brânză - Pas 8
Pas 9

Presărați verdețurile uscate pe toată suprafața.

Focaccia cu ceapă și brânză - Pas 9
Pas 10

Apoi distribuiți uniform cubulețele de brânză telemea.

Focaccia cu ceapă și brânză - Pas 10
Pas 11

Și deasupra puneți ceapa călită.

Lăsați focaccia în tava să mai crească puțin 20 de minute la temperatura camerei.

Focaccia cu ceapă și brânză - Pas 11
Pas 12

Se coace la cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de 20-25 minute, până se rumenește frumos.

Focaccia cu ceapă și brânză - Pas 12
Pas 13

Lăsați un sfert de oră să se răcorească apoi o serviți cu mare plăcere.

Poftă Bună!

Focaccia cu ceapă și brânză - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 45 min