O reteta de focaccia simpla si rapida, cu ingrediente la indemana in orice anotimp si sezon. Este un fel de pizza-placinta-paine, foarte aromata si gustoasa. Sunt inca in lucru si cu alte retete mai interesante de focaccia, deocamdata asta e prima varianta, s-o aveti in vedere neaparat!
Intr-un bol amestecati apa calda cu drojdia si zaharul, lasati 15 minute pana face putina spuma.
Intr-un alt bol mai mare puneti faina, adaugati 2 linguri de ulei, sarea si compozitia de drojdie.
Amestecati aluatul pentru inceput cu o lingura.
Apoi cu mainile, framantati pana aveti un aluat moale, usor lipicios si uniform.
Incercati sa nu adaugati prea multa faina la framantat, chiar daca e mai lipicios.
Lasati sa creasca 1 ora la loc cald si acoperit cu prosop.
In acest timp ceapa se taie fideluta si se caleste in ulei de floarea soarelui, pana e usor rumena.
Branza telemea se taie cubulete.
Dupa ce a crescut aluatul, turnati 2-3 linguri de ulei de masline peste el.
Il luati atent cu mainile si treceti pe o bucata de hartie pentru cuptor, cam de dimensiunea tavii de cuptor, cea simpla de aragaz.
Intindeti cu mainile intr-un dreptunghi mare si cu degetele faceti gaurici in el.
Presarati verdeturile uscate pe toata suprafata.
Apoi distribuiti uniform cubuletele de branza telemea.
Si deasupra puneti ceapa calita.
Lasati focaccia in tava sa mai creasca putin 20 de minute la temperatura camerei.
Se coace la cuptor preincalzit la 200 de grade timp de 20-25 minute, pana se rumeneste frumos.
Lasati un sfert de ora sa se racoreasca apoi o serviti cu mare placere.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.