O rețetă de focaccia simplă și rapidă, cu ingrediente la îndemână în orice anotimp și sezon. Este un fel de pizza-placintă-pâine, foarte aromată și gustoasă. Sunt încă în lucru și cu alte rețete mai interesante de focaccia, deocamdată asta e prima variantă, s-o aveți în vedere neapărat!
Într-un bol amestecați apa caldă cu drojdia și zahărul, lăsați 15 minute până face puțină spumă.
Într-un alt bol mai mare puneți făina, adăugați 2 linguri de ulei, sarea și compoziția de drojdie.
Amestecați aluatul pentru început cu o lingură.
Apoi cu mâinile, frământați până aveți un aluat moale, ușor lipicios și uniform.
Încercați să nu adăugați prea multă făină la frământat, chiar dacă e mai lipicios.
Lăsați să crească 1 oră la loc cald și acoperit cu prosop.
În acest timp ceapa se taie fideluță și se călește în ulei de floarea-soarelui, până e ușor rumenă.
Brânza telemea se taie cubulețe.
După ce a crescut aluatul, turnați 2-3 linguri de ulei de măsline peste el.
Îl luați atent cu mâinile și treceți pe o bucată de hârtie pentru cuptor, cam de dimensiunea tăvii de cuptor, cea simplă de aragaz.
Întindeți cu mâinile într-un dreptunghi mare și cu degetele faceți găurici în el.
Presărați verdețurile uscate pe toată suprafața.
Apoi distribuiți uniform cubulețele de brânză telemea.
Și deasupra puneți ceapa călită.
Lăsați focaccia în tava să mai crească puțin 20 de minute la temperatura camerei.
Se coace la cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de 20-25 minute, până se rumenește frumos.
Lăsați un sfert de oră să se răcorească apoi o serviți cu mare plăcere.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.