Salata de varza cu sfecla rosie si morcovi
O salata de varza si legume crude foarte sanatoasa si gustoasa, cel putin pentru mine a fost chiar neasteptat de buna. Salata o aveam ca recomandare in meniul propus de nutritionista la cina, in regim de slabire, si va dati seama ca nu-mi suna bine la inceput :) Si am fost foarte placut surprinsa, a devenit preferata mea si a copiilor, iar acum in sezon de varza, morcovi si sfecla noua este deosebit de frageda si dulce.
Pe langa varza, morcovi si sfecla - da, da, toate crude! - am mai adaugat putina radacina de telina, castraveti, ardei rosu si ceapa. In aceasta varianta mi s-a parut chiar deosebita, stiu ca pe undeva prin caietele mele cu retete aceasta se numea parca "Matura", din cauza ca e foarte buna pentru a curata sistemul digestiv. Dar, va spun sigur ca veti avea nu numai beneficii pentru sanatate dar si o mare placere gurmanda :)
Ingrediente
●
Radacina de telina
50 g
●
Castraveti
2 buc
sau 3 mai mici
●
Ulei de masline extravirgin
2 linguri
●
Otet
3 linguri
de mere sau balsamic, de preferat
●
Sare
1 lingurita
puneti dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Spalati, curatati si pregatiti toate legumele.
Pas 2
Varza se taie fideluta subtire si se pune intr-un bol mai mare si adanc.
Pas 3
La fel taiati castravetii, ardeii si ceapa, adaugati peste varza.
Pas 4
Prin razatoare medie se da morcovul.
Pas 5
La fel sfecla si telina, se adauga toate peste celelalte legume din bol.
Pas 6
Adaugati otetul, sarea si uleiul, amestecati bine salata.
Pas 7
Se poate servi imediat, in 1-2 ore sau chiar si a 2-a zi. Noua ne-a ramas putin si am terminat-o foarte bine in ziua urmatoare, a fost la fel de buna.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(2-3 portii)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii: