O salată de varză și legume crude foarte sănătoasă și gustoasă, cel puțin pentru mine a fost chiar neașteptat de bună. Salata o aveam ca recomandare în meniul propus de nutriționistă la cină, în regim de slăbire, și vă dați seama că nu-mi suna bine la început :) Și am fost foarte plăcut surprinsă, a devenit preferata mea și a copiilor, iar acum în sezon de varză, morcovi și sfeclă nouă este deosebit de fragedă și dulce.
Pe lângă varză, morcovi și sfeclă - da, da, toate crude! - am mai adăugat puțină rădăcină de țelină, castraveți, ardei roșu și ceapă. În această variantă mi s-a părut chiar deosebită, știu că pe undeva prin caietele mele cu rețete aceasta se numea parcă "Mătura", din cauza că e foarte bună pentru a curăța sistemul digestiv. Dar, vă spun sigur că veți avea nu numai beneficii pentru sănătate dar și o mare plăcere gurmandă :)
Spălați, curățați și pregătiți toate legumele.
Varza se taie fâșii subțiri și se pune într-un bol mai mare și adânc.
La fel tăiați castraveții, ardeii și ceapa, adăugați peste varză.
Prin răzătoare medie se dă morcovul.
La fel sfecla și țelina, se adaugă toate peste celelalte legume din bol.
Adăugați oțetul, sarea și uleiul, amestecați bine salata.
Se poate servi imediat, în 1-2 ore sau chiar și a 2-a zi. Nouă ne-a rămas puțin și am terminat-o foarte bine în ziua următoare, a fost la fel de bună.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.