Foarte buna metoda pentru a face o placinta cu visine rapida dar si orice alta placinta cu fructe de sezon. Suficient sa aveti la indemana o bucata de aluat foietaj congelat si fructele proaspete, ca restul e simplu, dar frumos :) Similar am facut candva si o placinta cu dovleac, mere, etc. Noua ne-a placut mult aceasta placinta cu visine, am dus-o si la cineva unde am fost in vizita si a fost la fel f.bine primita si apreciata.
Se scot samburii din visine, lasati sa se scurga bine de zeama intr-o sita.
Apoi adaugati peste ele zaharul si amidonul, amestecati bine.
Aluatul de foietaj se decongeleaza dinainte.
Presarati putina faina pe masa si il intindeti usor cu facaletul, asa ca sa aveti o dimensiune care sa va acopere tava.
Treceti aluatul in tava, asa ca acesta sa acopere bine toata tava si bordurile.
Am folosit o tava rotunda de 28cm diametru cu borduri detasabile.
Treceti amestecul de visine in tava.
Taiati atent cu un cutit marginile care sunt in surplus.
Din aceste resturi de aluat taiati fire subtiri si le aranjati in tava in forma de plasa, pentru a acoperi placinta si bineinteles pt decor.
Cam asa.
Pentru o forma mai frumoasa va recomand sa puneti si o banda de aluat pe tot perimetrul placintei, de jur imprejur.
Ungeti placinta deasupra cu ou batut, in varianta de post se poate omite acest pas.
Coaceti placinta timp de 40 de minute la 200 de grade.
Lasati complet sa se raceasca.
Scoateti bordurile de la tava si o puteti servi.
Optional se poate orna cu zahar pudra.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.