Foarte bună metodă pentru a face o plăcintă cu vișine rapidă dar și orice altă plăcintă cu fructe de sezon. Suficient să aveți la îndemână o bucată de aluat foietaj congelat și fructele proaspete, că restul e simplu, dar frumos :) Similar am făcut cândva și o plăcintă cu dovleac, mere, etc. Nouă ne-a plăcut mult această plăcintă cu vișine, am dus-o și la cineva unde am fost în vizită și a fost la fel foarte bine primită și apreciată.
Se scot sâmburii din vișine, lăsați să se scurgă bine de zeamă într-o sită.
Apoi adăugați peste ele zahărul și amidonul, amestecați bine.
Aluatul de foietaj se decongelează dinainte.
Presărați puțină făină pe masă și îl întindeți ușor cu făcălețul, așa că să aveți o dimensiune care să vă acopere tava.
Treceți aluatul în tavă, așa că acesta să acopere bine toată tava și bordurile.
Am folosit o tavă rotundă de 28cm diametru cu borduri detașabile.
Treceți amestecul de vișine în tavă.
Tăiați atent cu un cuțit marginile care sunt în surplus.
Din aceste resturi de aluat tăiați fire subțiri și le aranjați în tavă în formă de plasă, pentru a acoperi plăcinta și bineînțeles pentru decor.
Cam așa.
Pentru o formă mai frumoasă vă recomand să puneți și o bandă de aluat pe tot perimetrul plăcintei, de jur împrejur.
Ungeți plăcinta deasupra cu ou bătut, în varianta de post se poate omite acest pas.
Coaceți plăcinta timp de 40 de minute la 200 de grade.
Lăsați complet să se răcească.
Scoateți bordurile de la tavă și o puteți servi.
Opțional se poate orna cu zahăr pudră.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.