Am eu ceva cu rețetele rapide și comode, această rețetă de tartă cu dovlecei nu este o excepție. Cred că asta se întâmplă și din cauza faptului că sunt o mamă obișnuită - cu 2 copii, soț, pisoi, casă... și toate activitățile aferente. În plus să mai prind și ceva timp pentru site, rețete și comunicarea cu fetele care gătesc și mă urmăresc.
Această tartă cu dovlecei mi-a plăcut mult, în primul rând pentru că are în compoziție brânza telemea, pe care o mâncăm în cantități industriale în orice sezon. Aluatul de foietaj nu pot să spun că-l folosesc în fiecare zi, dar țin un pachet întotdeauna în congelator pentru situații diverse și pofte. La această tartă este perfect, îl puneți repede în tavă, adăugați brânza, dovleceii cruzi, puțin ou și smântână deasupra - gata! Repede cu ea la cuptor și vă puteți face treburile prin casă.
Este interesantă, dovleceii se "pupă" perfect cu brânza telemea și aluatul de foietaj, merită încercată neapărat și salvată în caietul cu rețete.
Pregătiți toate ingredientele, nu uitați să decongelați aluatul de foietaj din timp.
Dovleceii se taie felii subțiri.
Aluatul de foietaj se aranjează în tava de tartă, sau puteți folosi tava pentru tort cu borduri detașabile.
Tava mea de tartă este de sticlă termorezistentă și are diametru de 28cm, nu am uns-o cu nimic înainte să pun aluatul.
Aluatul care depășește marginile tăvii se taie cu un cuțit.
Brânza se sfărâmă cu degetele și se presară peste aluat.
Peste brânză puneți frumos feliile de dovlecei.
Peste dovlecei presărați puțină sare și piper negru măcinat.
Oul se amestecă bine cu smântâna.
Turnați acest amestec peste dovlecei.
Cu o pensulă se distribuie uniform pe toată suprafața dovleceilor.
Tarta se coace timp de 40-45 de minute la cuptor preîncălzit la 200 de grade.
Dacă cumva se umflă puțin tarta pe mijloc puteți în timpul coacerii, sau după, s-o înțepați în 1-2 locuri cu cuțitul.
Lăsați să se răcească complet înainte de servire.
Apoi portionați și savurați.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.