Tarta cu dovlecei si branza

Am eu ceva cu retetele rapide si comode, aceasta reteta de tarta cu dovlecei nu este o exceptie. Cred ca asta se intampla si din cauza faptului ca sunt o mama obisnuita - cu 2 copii, sot, pisoi, casa... si toate activitatile aferente. In plus sa mai prind si ceva timp pentru site, retete si comunicarea cu fetele care gatesc si ma urmaresc.

Aceasta tarta cu dovlecei mi-a placut mult, in primul rand pentru ca are in componenta branza telemea, pe care o mancam in cantitati industriale in orice sezon. Aluatul de foietaj nu pot sa spun ca-l folosesc in fiecare zi, dar tin un pachet intotdeauna in congelator pentru situatii diverse si pofte. La aceasta tarta este perfect, il puneti repede in tava, adaugati branza, dovleceii cruzi, putin ou si smantana deasupra - gata! Repede cu ea la cuptor si va puteti face treburile prin casa.

Este interesanta, dovleceii se "pupa" perfect cu branza telemea si aluatul de foietaj, merita incercata neaparat si salvata in caietul cu retete.

Ingrediente
Aluat foietaj
400 g
decongelat din timp
Dovlecei
2 buc
ai mei au fost mai mici
Branza telemea
150 g
folositi branza care va place la gust
Oua
1 buc
Smantana
100 g
Sare,piper
0.5 lingurite
Pasi de urmat
Pas 1

Pregatiti toate ingredientele, nu uitati sa decongelati aluatul de foietaj din timp.

Tarta cu dovlecei si branza - Pas 1
Pas 2

Dovleceii se taie felii subtiri.

Tarta cu dovlecei si branza - Pas 2
Pas 3

Aluatul de foietaj se aranjeaza in tava de tarta, sau puteti folosi tava pentru tort cu borduri detasabile.

Tava mea de tarta este de sticla termorezistenta si are diametru de 28cm, nu am uns-o cu nimic inainte sa pun aluatul.

Tarta cu dovlecei si branza - Pas 3
Pas 4

Aluatul care depaseste marginile tavii se taie cu un cutit.

Tarta cu dovlecei si branza - Pas 4
Pas 5

Branza se sfarama cu degetele si se presara peste aluat.

Tarta cu dovlecei si branza - Pas 5
Pas 6

Peste branza puneti frumos feliile de dovlecei.

Tarta cu dovlecei si branza - Pas 6
Pas 7

Peste dovlecei presarati putina sare si piper negru macinat.

Tarta cu dovlecei si branza - Pas 7
Pas 8

Oul se amesteca bine cu smantana.

Tarta cu dovlecei si branza - Pas 8
Pas 9

Turnati acest amestec peste dovlecei.

Tarta cu dovlecei si branza - Pas 9
Pas 10

Cu o pensula se distribuie uniform pe toata suprafata dovleceilor.

Tarta cu dovlecei si branza - Pas 10
Pas 11

Tarta se coace timp de 40-45 de minute la cuptor preincalzit la 200 de grade.

Daca cumva se umfla putin tarta pe mijloc puteti in timpul coacerii, sau dupa, s-o intepati in 1-2 locuri cu cutitul.

Tarta cu dovlecei si branza - Pas 11
Pas 12

Lasati sa se racesca complet inainte de servire.

Apoi portionati si savurati.

Pofta Buna!

Tarta cu dovlecei si branza - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (1 tarta de 28cm)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min