Am eu ceva cu retetele rapide si comode, aceasta reteta de tarta cu dovlecei nu este o exceptie. Cred ca asta se intampla si din cauza faptului ca sunt o mama obisnuita - cu 2 copii, sot, pisoi, casa... si toate activitatile aferente. In plus sa mai prind si ceva timp pentru site, retete si comunicarea cu fetele care gatesc si ma urmaresc.
Aceasta tarta cu dovlecei mi-a placut mult, in primul rand pentru ca are in componenta branza telemea, pe care o mancam in cantitati industriale in orice sezon. Aluatul de foietaj nu pot sa spun ca-l folosesc in fiecare zi, dar tin un pachet intotdeauna in congelator pentru situatii diverse si pofte. La aceasta tarta este perfect, il puneti repede in tava, adaugati branza, dovleceii cruzi, putin ou si smantana deasupra - gata! Repede cu ea la cuptor si va puteti face treburile prin casa.
Este interesanta, dovleceii se "pupa" perfect cu branza telemea si aluatul de foietaj, merita incercata neaparat si salvata in caietul cu retete.
Pregatiti toate ingredientele, nu uitati sa decongelati aluatul de foietaj din timp.
Dovleceii se taie felii subtiri.
Aluatul de foietaj se aranjeaza in tava de tarta, sau puteti folosi tava pentru tort cu borduri detasabile.
Tava mea de tarta este de sticla termorezistenta si are diametru de 28cm, nu am uns-o cu nimic inainte sa pun aluatul.
Aluatul care depaseste marginile tavii se taie cu un cutit.
Branza se sfarama cu degetele si se presara peste aluat.
Peste branza puneti frumos feliile de dovlecei.
Peste dovlecei presarati putina sare si piper negru macinat.
Oul se amesteca bine cu smantana.
Turnati acest amestec peste dovlecei.
Cu o pensula se distribuie uniform pe toata suprafata dovleceilor.
Tarta se coace timp de 40-45 de minute la cuptor preincalzit la 200 de grade.
Daca cumva se umfla putin tarta pe mijloc puteti in timpul coacerii, sau dupa, s-o intepati in 1-2 locuri cu cutitul.
Lasati sa se racesca complet inainte de servire.
Apoi portionati si savurati.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.