Aveam chef de o prajitura simpla cu caise, dar chiar simpla, asa ca am zis sa nu inventez nimic nou si extraordinar - am luat reteta de Prajitura cu visine, am adaugat cacao, am inlocuit cu caise si a iesit inca o prajitura minunata, simpla si de sezon. Bineinteles ca puteti inlocui caisele cu piersici sau alte fructe, oricum este foarte buna. Desi nu e mare teorie am zis sa mai filmez o data aceasta reteta de prajitura cu caise, sa vedeti cat este de banala dar frumoasa.
Caisele se curata de samburi si se taie bucatele mici - sferturi sau jumatati.
Intr-un bol amestecati ouale cu lapte, ulei, zahar si vanilie.
Adaugati faina, praf de copt si cacao.
Amestecati bine sa nu fie cocoloase.
Turnati aluatul intr-o tava mare de aragaz, asternuta cu hartie de copt.
Nivelati bine, sa fie in strat uniform.
Deasupra puneti bucatile de caise.
Coaceti prajitura la cuptor preincalzit la 200 de grade timp de 25-30 de minute.
Inainte de servire lasati sa se raceasca complet.
Portionati si savurati - caisele aromate si acrisoare se combina perfect cu aluatul de ciocolata.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.