Aveam chef de o prăjitură simplă cu caise, dar chiar simplă, așa că am zis să nu inventez nimic nou și extraordinar - am luat rețeta de Prăjitură cu vișine, am adăugat cacao, am înlocuit cu caise și a ieșit încă o prăjitură minunată, simplă și de sezon. Bineînțeles că puteți înlocui caisele cu piersici sau alte fructe, oricum este foarte bună. Deși nu e mare teorie am zis să mai filmez o dată această rețetă de prăjitură cu caise, să vedeți cât este de banală dar frumoasă.
Caisele se curăță de sâmburi și se taie bucățele mici - sferturi sau jumătăți.
Într-un bol amestecați ouăle cu lapte, ulei, zahăr și vanilie.
Adăugați făina, praful de copt și cacao.
Amestecați bine să nu fie cocoloașe.
Turnați aluatul într-o tavă mare de aragaz, așternută cu hârtie de copt.
Nivelați bine, să fie în strat uniform.
Deasupra puneți bucățile de caise.
Coaceți prăjitura la cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de 25-30 de minute.
Înainte de servire lăsați să se răcească complet.
Porționați și savurați - caisele aromate și acrișoare se combină perfect cu aluatul de ciocolată.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.