Prăjitură cu caise și ciocolată

Aveam chef de o prăjitură simplă cu caise, dar chiar simplă, așa că am zis să nu inventez nimic nou și extraordinar - am luat rețeta de Prăjitură cu vișine, am adăugat cacao, am înlocuit cu caise și a ieșit încă o prăjitură minunată, simplă și de sezon. Bineînțeles că puteți înlocui caisele cu piersici sau alte fructe, oricum este foarte bună. Deși nu e mare teorie am zis să mai filmez o dată această rețetă de prăjitură cu caise, să vedeți cât este de banală dar frumoasă.

Ingrediente
Caise
500 g
   
Ouă
3 buc
   
Lapte
225 ml
   
Ulei de floarea-soarelui
225 ml
   
Zahăr
225 g
   
Făină
375 g
   
Praf de copt
10 g
   
Cacao pudră
2 linguri
   
Esență de vanilie
1 buc
sau alte arome după gust
Pași de urmat
Pas 1

Caisele se curăță de sâmburi și se taie bucățele mici - sferturi sau jumătăți.

Prăjitură cu caise și ciocolată - Pas 1
Pas 2

Într-un bol amestecați ouăle cu lapte, ulei, zahăr și vanilie.

Prăjitură cu caise și ciocolată - Pas 2
Pas 3

Adăugați făina, praful de copt și cacao.

Prăjitură cu caise și ciocolată - Pas 3
Pas 4

Amestecați bine să nu fie cocoloașe.

Prăjitură cu caise și ciocolată - Pas 4
Pas 5

Turnați aluatul într-o tavă mare de aragaz, așternută cu hârtie de copt.

Nivelați bine, să fie în strat uniform.

Prăjitură cu caise și ciocolată - Pas 5
Pas 6

Deasupra puneți bucățile de caise.

Prăjitură cu caise și ciocolată - Pas 6
Pas 7

Coaceți prăjitura la cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de 25-30 de minute.

Înainte de servire lăsați să se răcească complet.

Prăjitură cu caise și ciocolată - Pas 7
Pas 8

Porționați și savurați - caisele aromate și acrișoare se combină perfect cu aluatul de ciocolată.

Poftă Bună!

Prăjitură cu caise și ciocolată - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (1 tavă de aragaz cu 4 ochiuri)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min