Cocktail "Aperol Spritz"

In viata mea nu am avut idee ce este cocktail-ul Aperol Spritz, nici macar nu stiam ca exista inca 2 luni in urma...(nu aruncati cu pietre intr-o femeie gospodina normala! :)) Dar, cum am hotarat cu sotul sa mai iesim in lume si prima iesire serioasa a fost in Venetia, gata, am dat-o in finetzuri... Acest cocktail Aperol Spritz este clasic in Italia, se poate vedea la orice masa/cafea/restaurant si mi-a atras atentia din prima.

De cate ori l-am servit acolo, am primit in el o jumatate de felie de lamaie si servit cu maslina verde. Dupa ce am studiat reteta pe internet, am observat ca e un pic gresit, si mai jos va arat reteta clasica.

Veniti acasa in primul rand am cautat resurse bune de Prosecco si Aperol(acesta se consuma mai incet, deci puteti lua si sticla mica), si acum la noi in casa acest cocktail e la mare cerere. Este simplu, foarte frumos, cu un gust si aroma interesante. Puteti regla dupa gust cantitatile din cele 3 ingrediente de baza, si la Bacareta din Venetia cand o facea in fata noastra se turnau toate la ochi.

Inca nu am incercat sa inlocuiesc Aperol cu Campari, dar am inteles ca se poate si este inca o varianta de Spritz.

Ingrediente
Prosecco italian
90 ml
Aperol
60 ml
Apa minerala
30 ml
Portocale
1 buc
sau lamaie
Gheata cuburi
5 buc
Pasi de urmat
Pas 1

Pregatiti toate ingredientele pentru cocktail si bineinteles un pahar pentru vin alb.

Aperol si Prosecco se gaseste cam in orice magazin, eu am luat de la Mega Image, Carrefour, Lidl(doar Prosecco si au pret bun la el). Oricum, in caz de urgenta, Prosecco se poate inlocui cu orice vin alb spumant care va place.

Cocktail "Aperol Spritz" - Pas 1
Pas 2

Puneti gheata si putina agitati ca sa se raceasca bine paharul.

Cocktail "Aperol Spritz" - Pas 2
Pas 3

Adaugati 90 ml de Prosecco.

Cocktail "Aperol Spritz" - Pas 3
Pas 4

Apoi 60ml de Aperol.

Cocktail "Aperol Spritz" - Pas 4
Pas 5

La urma turnati 30ml de apa minerala.

Cocktail "Aperol Spritz" - Pas 5
Pas 6

Adaugati si jumatate de felie de portocala sau lamaie.

Cocktail "Aperol Spritz" - Pas 6
Pas 7

Stoarceti inca 1 lingura de zeama de portocala in coktail, ungeti cu felie de portocala putin marginile paharului.

Astea sunt mici detalii pe care eu de multe ori nu le fac - uit sa agit gheata si nu ung cu felie de portocala marginile paharului - dar reteta clasica asa este.

Cocktail "Aperol Spritz" - Pas 7
Pas 8

Amestecati atent cu o lingurita compozitia din pahar.

Cocktail "Aperol Spritz" - Pas 8
Pas 9

Serviti si va racoriti cu mare placere :)

Pofta Buna!

Cocktail "Aperol Spritz" - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 190 ml (1 portie)
Timp de preparare:
5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 5 min