În viața mea nu am avut idee ce este cocktail-ul Aperol Spritz, nici măcar nu știam că există încă 2 luni în urmă...(nu aruncați cu pietre într-o femeie gospodină normală! :)) Dar, cum am hotărât cu soțul să mai ieșim în lume și prima ieșire serioasă a fost în Veneția, gata, am dat-o în finețuri... Acest cocktail Aperol Spritz este clasic în Italia, se poate vedea la orice masă/cafea/restaurant și mi-a atras atenția din prima.
De câte ori l-am servit acolo, am primit în el o jumătate de felie de lămâie și servit cu măslină verde. După ce am studiat rețeta pe internet, am observat că e un pic greșit, și mai jos vă arăt rețeta clasică.
Veniți acasă în primul rând am căutat resurse bune de Prosecco și Aperol (acesta se consumă mai încet, deci puteți lua și sticlă mică), și acum la noi în casă acest cocktail e la mare cerere. Este simplu, foarte frumos, cu un gust și aromă interesante. Puteți regla după gust cantitățile din cele 3 ingrediente de bază, și la Bacareta din Veneția când o făcea în fața noastră se turnau toate la ochi.
Încă nu am încercat să înlocuiesc Aperol cu Campari, dar am înțeles că se poate și este încă o variantă de Spritz.
Pregătiți toate ingredientele pentru cocktail și bineînțeles un pahar pentru vin alb.
Aperol și Prosecco se găsește cam în orice magazin, eu am luat de la Mega Image, Carrefour, Lidl(doar Prosecco și au preț bun la el). Oricum, în caz de urgență, Prosecco se poate înlocui cu orice vin alb spumant care vă place.
Puneți gheața și puțină agitați ca să se răcească bine paharul.
Adăugați 90 ml de Prosecco.
Apoi 60 ml de Aperol.
La urmă turnați 30 ml de apă minerală.
Adăugați și jumătate de felie de portocală sau lămâie.
Stoarceți încă 1 lingură de zeamă de portocală în cocktail, ungeți cu felie de portocală puțin marginile paharului.
Astea sunt mici detalii pe care eu de multe ori nu le fac - uit să agit gheața și nu ung cu felie de portocală marginile paharului - dar rețeta clasică așa este.
Amestecați atent cu o linguriță compoziția din pahar.
Serviți și vă răcoriți cu mare plăcere :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.