O mare delectare pentru mine aceasta reteta cu pui! Daca nu mai aveti idei, v-ati plicitisit de toate mancarurile si vreti senzatii noi, incercati reteta de pui la cuptor in stil turcesc. Puteti folosi oricare parti va plac din pui, cu os sau fara, eu de obicei gatesc asa pulpele fara os si piele si pieptul de pui. Este extraordinar de bun si l-am gatit deja de peste 10 ori in ultimele luni, dar tot salivez la gandul sa-l mai fac o data :)) Si este o reteta cu pui destul de light, am folosit carne fara piele, si doar 1 lingura de ulei la 1-2 kg de carne!
Multumesc mult pentru idee si reteta prietenilor nostri Felah si Geea, ma inspira periodic si tenteaza cu multe mancaruri arabesti!
Desi in original carnea era la gratar, eu am adapatat-o pentru cuptor, mai greu cu gratarul la bloc... Dar sa aveti reteta in vedere cand vreti pui la gratar.
Pentru multi nu vor fi o noutate multe ingrediente de aici, dar marea mea descoperire a fost scortisoara folosita pentru a da o aroma deosebit de buna puiului. Sa nu ezitati, chiar este obligatoriu s-o folositi!
Pregatiti carnea de pui, eu de obicei pulpele le las asa simple(dezosate si fara piele) dar pieptul de pui il tai felii mai subtiri, sa se patrunda mai bine.
Adaugati peste carne scortisoara, piperul alb/negru macinat si sarea.
Amestecati bine, mai bine cu mainile ca sa acoperiti cat mai bine toate bucatile de pui.
Intr-un bol mic puneti zeama de lamaie, usturoiul pisat, ghimbirul ras sau pudra si uleiul de masline.
Amestecati bine cu o lingurita.
Turnati aceasta compozitie peste carne.
Adaugati si iaurtul.
Amestecati bine.
Acoperiti bolul cu capac si lasati carnea sa se patrunda si macereze bine, 2-8 ore.
Recunosc ca am avut 1-2 cazuri cand l-am pus imediat la cuptor, dar e mai bine sa-l marinati din timp, chiar lasat peste noapte.
Dupa acest timp aranajti carnea intr-o tava mare si o puneti la cuptor preincalzit la 200 de grade pentru 45 de minute.
Cand e rumena si frumoasa, se scoate din cuptor.
O serviti cu garnitura preferata, dar e perfecta cu o salata si orez basmati sau gatit mai interesant cu lamaie si scortisoara.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.