O mare delectare pentru mine această rețetă cu pui! Dacă nu mai aveți idei, v-ați plictisit de toate mâncărurile și vreți senzații noi, încercați rețeta de pui la cuptor în stil turcesc. Puteți folosi oricare părți vă plac din pui, cu os sau fără, eu de obicei gătesc așa pulpele fără os și piele și pieptul de pui. Este extraordinar de bun și l-am gătit deja de peste 10 ori în ultimele luni, dar tot salivez la gândul să-l mai fac o dată :)) Și este o rețetă cu pui destul de light, am folosit carne fără piele, și doar 1 lingură de ulei la 1-2 kg de carne!
Mulțumesc mult pentru idee și rețetă prietenilor noștri Felah și Geea, mă inspiră periodic și tentează cu multe mâncăruri arăbești!
Deși în original carnea era la grătar, eu am adaptat-o pentru cuptor, mai greu cu grătarul la bloc... Dar să aveți rețeta în vedere când vreți pui la grătar.
Pentru mulți nu vor fi o noutate multe ingrediente de aici, dar marea mea descoperire a fost scorțișoara folosită pentru a da o aromă deosebit de bună puiului. Să nu ezitați, chiar este obligatoriu s-o folosiți!
Pregătiți carnea de pui, eu de obicei pulpele le las așa simple (dezossate și fără piele) dar pieptul de pui îl tai felii mai subțiri, să se pătrundă mai bine.
Adăugați peste carne scorțișoara, piperul alb/negru măcinat și sarea.
Amestecați bine, mai bine cu mâinile ca să acoperiți cât mai bine toate bucățile de pui.
Într-un bol mic puneți zeama de lămâie, usturoiul pisat, ghimbirul ras sau pudră și uleiul de măsline.
Amestecați bine cu o linguriță.
Turnați această compoziție peste carne.
Adăugați și iaurtul.
Amestecați bine.
Acoperiți bolul cu capac și lăsați carnea să se pătrundă și să macereze bine, 2-8 ore.
Recunosc că am avut 1-2 cazuri când l-am pus imediat la cuptor, dar e mai bine să-l marinați din timp, chiar lăsat peste noapte.
După acest timp aranjați carnea într-o tavă mare și o puneți la cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru 45 de minute.
Când e rumenă și frumoasă, se scoate din cuptor.
O serviți cu garnitura preferată, dar e perfectă cu o salată și orez basmati sau gătit mai interesant cu lămâie și scorțișoară.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.