Pilaf cu carne de porc

O sa mai pun si alte tipuri de pilaf, deocamdata aceasta este prima reteta.

Ingrediente
Pulpa de porc/vita
0.5 kg
aici am folosit carne de porc
Morcovi
2 buc
Ceapa alba
3 buc
Pasta de tomate
3 linguri
Orez prefiert - bob lung
2 pahare
Apa
6 pahare
Sare
1 lingurita
Poriviti dupa gust. Puteti adauga si alte mirodenii peferate. Eu mai pun de obicei piper negru si busuioc.
Pasi de urmat
Pas 1

Se taie carnea bucati medii.

Pilaf cu carne de porc - Pas 1
Pas 2

Apoi se taie morcovul rondele si ceapa.

Pilaf cu carne de porc - Pas 2
Pas 3

Se caleste carnea putin, pana se evapora apa si se rumeneste.

Pilaf cu carne de porc - Pas 3
Pas 4

Peste carnea calita se adauga ceapa si morcovii, se lasa sa se prajeasca 10-15 min.

Pilaf cu carne de porc - Pas 4
Pas 5

Se adauga pasta de tomate si se lasa iarasi 5 min.

Pilaf cu carne de porc - Pas 5
Pas 6

Se pune apa pe foc intr-un vas cu peretii mai gros(ceaun), cand incepe sa fiarba se pune compozitia de de legume si carne.

Asteptati pana incepe sa fiarba bine totul, faceti focul mic si lasati 30 min. Puteti adauga 2 frunze de dafin.

Pilaf cu carne de porc - Pas 6
Pas 7

Intre timp, caliti orezul in putin ulei pana are culoare galbuie.

Atentie! Orezul prefiert nu se spala, cel putin nu recomand, altfel nu se va mai praji bine. De asta si folosesc orez de tipul asta.

Pilaf cu carne de porc - Pas 7
Pas 8

Peste 30 de minute se adauga orezul la legume si carne.

Se potriveste de sare si mirodenii, se face focul mic cand incepe sa fiarba si se lasa aproximativ 1 ora.

Peste 1 ora gustati daca a fiert orezul si carnea, daca este nevoie mai lasati putin la foc foarte mic sa fiarba.

Pilaf cu carne de porc - Pas 8
Pas 9

Se serveste cu salata de legume sau muraturi.

Pofta Buna!

Pilaf cu carne de porc - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg ()
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 25 min