O să mai pun și alte tipuri de pilaf, deocamdată aceasta este prima rețetă.
Se taie carnea bucăți medii.
Apoi se taie morcovul rondele și ceapa.
Se călește carnea puțin, până se evaporă apa și se rumenește.
Peste carnea călită se adaugă ceapa și morcovii, se lasă să se prăjească 10-15 min.
Se adaugă pasta de tomate și se lasă iarăși 5 min.
Se pune apă pe foc într-un vas cu pereții mai groși (ceaun), când începe să fiarbă se pune compoziția de legume și carne.
Așteptați până începe să fiarbă bine totul, faceți focul mic și lăsați 30 min. Puteți adăuga 2 frunze de dafin.
Între timp, căliți orezul în puțin ulei până are culoare gălbuie.
Atenție! Orezul prefiert nu se spală, cel puțin nu recomand, altfel nu se va mai prăji bine. De asta și folosesc orez de tipul ăsta.
Peste 30 de minute se adaugă orezul la legume și carne.
Se potrivește de sare și mirodenii, se face focul mic când începe să fiarbă și se lasă aproximativ 1 oră.
Peste 1 oră gustați dacă a fiert orezul și carnea, dacă este nevoie mai lăsați puțin la foc foarte mic să fiarbă.
Se servește cu salată de legume sau murături.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.