O sa mai pun si alte tipuri de pilaf, deocamdata aceasta este prima reteta.
Se taie carnea bucati medii.
Apoi se taie morcovul rondele si ceapa.
Se caleste carnea putin, pana se evapora apa si se rumeneste.
Peste carnea calita se adauga ceapa si morcovii, se lasa sa se prajeasca 10-15 min.
Se adauga pasta de tomate si se lasa iarasi 5 min.
Se pune apa pe foc intr-un vas cu peretii mai gros(ceaun), cand incepe sa fiarba se pune compozitia de de legume si carne.
Asteptati pana incepe sa fiarba bine totul, faceti focul mic si lasati 30 min. Puteti adauga 2 frunze de dafin.
Intre timp, caliti orezul in putin ulei pana are culoare galbuie.
Atentie! Orezul prefiert nu se spala, cel putin nu recomand, altfel nu se va mai praji bine. De asta si folosesc orez de tipul asta.
Peste 30 de minute se adauga orezul la legume si carne.
Se potriveste de sare si mirodenii, se face focul mic cand incepe sa fiarba si se lasa aproximativ 1 ora.
Peste 1 ora gustati daca a fiert orezul si carnea, daca este nevoie mai lasati putin la foc foarte mic sa fiarba.
Se serveste cu salata de legume sau muraturi.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.