Pilaf cu carne de porc

O să mai pun și alte tipuri de pilaf, deocamdată aceasta este prima rețetă.

Ingrediente
Pulpă de porc/vită
0.5 kg
aici am folosit carne de porc
Morcovi
2 buc
   
Ceapă albă
3 buc
   
Pastă de tomate
3 linguri
   
Orez prefiert - bob lung
2 pahare
   
Apă
6 pahare
   
Sare
1 lingurita
Potriviți după gust. Puteți adăuga și alte mirodenii preferate. Eu mai pun de obicei piper negru și busuioc.
Pași de urmat
Pas 1

Se taie carnea bucăți medii.

Pilaf cu carne de porc - Pas 1
Pas 2

Apoi se taie morcovul rondele și ceapa.

Pilaf cu carne de porc - Pas 2
Pas 3

Se călește carnea puțin, până se evaporă apa și se rumenește.

Pilaf cu carne de porc - Pas 3
Pas 4

Peste carnea călită se adaugă ceapa și morcovii, se lasă să se prăjească 10-15 min.

Pilaf cu carne de porc - Pas 4
Pas 5

Se adaugă pasta de tomate și se lasă iarăși 5 min.

Pilaf cu carne de porc - Pas 5
Pas 6

Se pune apă pe foc într-un vas cu pereții mai groși (ceaun), când începe să fiarbă se pune compoziția de legume și carne.

Așteptați până începe să fiarbă bine totul, faceți focul mic și lăsați 30 min. Puteți adăuga 2 frunze de dafin.

Pilaf cu carne de porc - Pas 6
Pas 7

Între timp, căliți orezul în puțin ulei până are culoare gălbuie.

Atenție! Orezul prefiert nu se spală, cel puțin nu recomand, altfel nu se va mai prăji bine. De asta și folosesc orez de tipul ăsta.

Pilaf cu carne de porc - Pas 7
Pas 8

Peste 30 de minute se adaugă orezul la legume și carne.

Se potrivește de sare și mirodenii, se face focul mic când începe să fiarbă și se lasă aproximativ 1 oră.

Peste 1 oră gustați dacă a fiert orezul și carnea, dacă este nevoie mai lăsați puțin la foc foarte mic să fiarbă.

Pilaf cu carne de porc - Pas 8
Pas 9

Se servește cu salată de legume sau murături.

Poftă Bună!

Pilaf cu carne de porc - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg ()
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 25 min