Placinta cu iaurt

Cred ca este una dintre cele mai reusite retete pe care le-am facut in ultimul timp - placinta este foarte moale, cu aroma placuta de vanilie si un gust asemanator cu crema de zahar ars. Se prepara super simplu si repede, cu ingrediente putine - recomand s-o faceti neaparat!

Ingrediente
Foi de placinta
1 buc
adica 1 pachet
Iaurt
1 kg
Oua
8 buc
Zahar
300 g
Esenta de vanilie
1 buc
Unt
50 g
Pasi de urmat
Pas 1

Lasati foile de placinta sa se decongeleze, in acest timp preparati repede umplutura. Mai intai amestecati iaurtul cu zahar si esenta de vanilie.

Placinta cu iaurt - Pas 1
Pas 2

Bateti ouale cu un tel.

Placinta cu iaurt - Pas 2
Pas 3

Adaugati compozitia de oua la cea de iaurt.

Placinta cu iaurt - Pas 3
Pas 4

Amestecati bine, aceasta va fi umplutura.

Placinta cu iaurt - Pas 4
Pas 5

Pentru montarea placintei aveti nevoie de o tava dreptunghiulara de cuptor, cam de 3 cm inaltime. Asezati 2-3 straturi de foi de placinta, in asa fel ca marginile foilor sa iasa putin din tava. Topiti untul si ungeti foile cu o pensula intre ele cu unt topit.

Placinta cu iaurt - Pas 5
Pas 6

Turnati 1/3 din umplutura in tava, mai puteti adauga optional stafide.

Placinta cu iaurt - Pas 6
Pas 7

Mai puneti 2-3 straturi de foi de placinta, unse cu unt intre ele. Turnati jumatate din umplutura ramasa, acoperiti iar cu 2-3 foi.

Placinta cu iaurt - Pas 7
Pas 8

Ultimul strat va fi cel de iaurt - deci sunt 3 straturi de umplutura si 3 de foi. Marginile care erau lasate mai jos le dati in interior, peste ultimul strat. Cu un cutit faceti niste taieturi pana in adancul placintei, vreo 5-6. Puneti placinta la cuptor la temperatura medie.

Placinta cu iaurt - Pas 8
Pas 9

O lasati sa se rumeneasca bine si o scoateti. Va fi mai umflata putin dar se dezumfla peste vreo 15 min.

Placinta cu iaurt - Pas 9
Pas 10

Asa arata placinta dupa ce se dezumfla. O lasati pana la racirea completa (daca rezistati) si o serviti cu mare pofta:)

Pofta Buna!

Placinta cu iaurt - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min