Plăcintă cu iaurt

Cred că este una dintre cele mai reușite rețete pe care le-am făcut în ultimul timp - plăcinta este foarte moale, cu aromă plăcută de vanilie și un gust asemănător cu crema de zahăr ars. Se prepară super simplu și repede, cu ingrediente puține - recomand s-o faceți neapărat!

Ingrediente
Foi de plăcintă
1 buc
adică 1 pachet
Iaurt
1 kg
   
Ouă
8 buc
   
Zahăr
300 g
   
Esență de vanilie
1 buc
   
Unt
50 g
   
Pași de urmat
Pas 1

Lăsați foile de plăcintă să se decongeleze, în acest timp preparați repede umplutura. Mai întâi amestecați iaurtul cu zahăr și esență de vanilie.

Plăcintă cu iaurt - Pas 1
Pas 2

Bateți ouăle cu un tel.

Plăcintă cu iaurt - Pas 2
Pas 3

Adăugați compoziția de ouă la cea de iaurt.

Plăcintă cu iaurt - Pas 3
Pas 4

Amestecați bine, aceasta va fi umplutura.

Plăcintă cu iaurt - Pas 4
Pas 5

Pentru montarea plăcintei aveți nevoie de o tavă dreptunghiulară de cuptor, cam de 3 cm înălțime. Așezați 2-3 straturi de foi de plăcintă, în așa fel ca marginile foilor să iasă puțin din tavă. Topiți untul și ungeți foile cu o pensulă între ele cu unt topit.

Plăcintă cu iaurt - Pas 5
Pas 6

Turnați 1/3 din umplutură în tavă, mai puteți adăuga opțional stafide.

Plăcintă cu iaurt - Pas 6
Pas 7

Mai puneți 2-3 straturi de foi de plăcintă, unse cu unt între ele. Turnați jumătate din umplutura rămasă, acoperiți iar cu 2-3 foi.

Plăcintă cu iaurt - Pas 7
Pas 8

Ultimul strat va fi cel de iaurt - deci sunt 3 straturi de umplutură și 3 de foi. Marginile care erau lăsate mai jos le dați în interior, peste ultimul strat. Cu un cuțit faceți niște tăieturi până în adâncul plăcintei, vreo 5-6. Puneți plăcinta la cuptor la temperatură medie.

Plăcintă cu iaurt - Pas 8
Pas 9

O lăsați să se rumenească bine și o scoateți. Va fi mai umflată puțin dar se dezumflă peste vreo 15 min.

Plăcintă cu iaurt - Pas 9
Pas 10

Așa arată plăcinta după ce se dezumflă. O lăsați până la răcirea completă (dacă rezistați) și o serviți cu mare poftă:)

Poftă Bună!

Plăcintă cu iaurt - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min