Da, acum pot să declar că ne plac foarte mult gogoșarii în oțet - dulci-acrișori, crocanți și aromați. Deși am încercat vreo 8 ani în urmă o rețetă de gogoșari conservați la rece, nu am reușit - inițial au fost buni dar foarte repede au fermentat și s-au stricat (într-o cămară de apartament, cam călduroasă). Anul acesta am repetat experiența, dar sper eu să fie până la urmă reușită, pentru că sunt prea delicioși și păcat să nu ne bucurăm de ei și iarna. De data asta m-am asigurat mai mult, încă nu știu cum vor sta în noua mea cămară (tot de apartament, dar ceva mai răcoroasă) așa că în 2 borcane am pus câte jumate de pastilă de aspirină, 2 le-am lăsat de test, să văd ce vor face fără conservant și 2 le țin la frigider (din care unu deja s-a mâncat :))
Vă țin la curent cu evoluția lor, dar fiindcă nu este o cantitate exagerat de mare merg ținuți și la frigider - eu am făcut 6 borcane de 800ml, dar nu le-am îndesat tare acolo. Fiindcă fiecare cămară și beci are specificațiile ei, trebuie să testați singuri cum vor sta - dar vă spun sincer că merită efortul, sunt prea buni!
Ce aș mai remarca la rețetă este că deși e ceva oțet aici, după ce se amestecă toate și mai lasă zeamă gogoșarii, acesta își pierde din mirosul puternic și gustul acidulat - gogoșarii sunt mai mult dulci decât acri, exact pe placul nostru.
Sărbătorim cu această rețetă de gogoșari în oțet și Rețeta cu Nr.900 pe site, și nu rețete simple, dar toate cu poze pe pași și atent selectate! Deci ne auzim mai departe la rețeta cu nr.1000 și un tort "aniversar" :)