Ruladă simplă cu gem

Demult plănuiam să încerc așa o rețetă de ruladă cu gem, anume cu aluat simplu de pandișpan și fără alte chestii adăugate. Eu zic că am reușit să fac o ruladă exemplară - este pufoasă, moale și gustoasă. De aici puteți improviza și alte rețete dacă adăugați diverse adăugiri rețetei, după imaginația fiecăruia, dar vă promit că voi veni și eu cu niște sugestii.

Am folosit în rețetă o nouă planșă de silicon cu margini ridicate, de la Tupperware, m-am îndrăgostit de ea la prima vedere și chiar este genială. Planșe de silicon găsiți multe, dar una cu margini ridicate, pentru aluat din acesta lichid nu prea se găsește. V-o recomand cu mare încredere, mai ales pentru rulade!

Ingrediente
Ouă
5 buc
   
Zahăr
5 linguri
sau 120 de grame
Făină albă
5 linguri
sau 100 de grame
Gem
4 linguri
   
Esență de vanilie
1 lingurita
sau orice altă aromă vă place
Zahăr pudră
1 lingura
folosim la ornat și este opțional
Praf de copt
1 lingurita
   
Pași de urmat
Pas 1

Într-un bol adânc adăugați ouăle și zahărul.

Ruladă simplă cu gem - Pas 1
Pas 2

Bateți bine până compoziția devine o spumă albă.

Ruladă simplă cu gem - Pas 2
Pas 3

Adăugați făina și praful de copt, amestecați bine.

Ruladă simplă cu gem - Pas 3
Pas 4

Nu uitați să puneți și ceva aromă - vanilie, migdale, rom, cacao - după preferințe.

Ruladă simplă cu gem - Pas 4
Pas 5

Luați tava mare de la cuptorul de aragaz și o așterneți cu hârtie de copt.

Eu am folosit planșa de silicon mai șmecheră de la Tupperware, cu margini detașabile, detalii despre produsele Tupperware aici.

Ruladă simplă cu gem - Pas 5
Pas 6

Turnați aluatul în tavă și îl distribuiți uniform cu o spatulă sau lingură.

Ruladă simplă cu gem - Pas 6
Pas 7

Puneți la cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 10 minute, aveți grijă că se face foarte repede, nu o lăsați nesupravegheată în cuptor!

Ruladă simplă cu gem - Pas 7
Pas 8

Cât este fierbinte o rulați cu ajutorul unui prosop și lăsați să se răcească complet așa rulată.

Ruladă simplă cu gem - Pas 8
Pas 9

După acest timp scoateți atent planșa de silicon sau hârtia de copt.

Ruladă simplă cu gem - Pas 9
Pas 10

Puneți deasupra 3-4 linguri generoase de gem și îl distribuiți uniform pe toată suprafața.

Ruladă simplă cu gem - Pas 10
Pas 11

Apoi rulați cât mai strâns rulada și o puteți lăsa 1-2 ore să se mai pătrundă.

Ruladă simplă cu gem - Pas 11
Pas 12

Sau tăiați și serviți imediat, opțional puteți orna cu zahăr pudră.

Ruladă simplă cu gem - Pas 12
Pas 13

Este moale și pufoasă, se poate umple cu orice vă place, nu doar cu gem, dacă o vreți mai fragedă puteți s-o însiropați sau folosiți un gem mai lichid.

Ruladă simplă cu gem - Pas 13
Pas 14

Poftă Bună!

Ruladă simplă cu gem - Pas 14

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (1 ruladă)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min