Demult planificam sa incerc asa o reteta de rulada cu gem, anume cu aluat simplu de pandispan si fara alte chestii adaugate. Eu zic ca am reusit sa fac o rulada exemplara - este pufoasa, moale si gustoasa. De aici puteti improviza si alte retete daca adaugati diverse adaugiri retetei, dupa imaginatia fiecaruia, dar va promit ca voi veni si eu cu niste sugestii.
Am folosit in reteta o noua plansa de silicon cu margini ridicate, de la Tupperware, m-am indragostit de ea la prima vedere si chiar este geniala. Planse de silicon gasiti multe, dar una cu margini ridicate, pentru aluat din acesta lichid nu prea se gaseste. V-o recomand cu mare incredere, mai ales pentru rulade!
Intr-un bol adanc adaugati ouale si zaharul.
Bateti bine pana compozitia devine o spuma alba.
Adaugati faina si praful de copt, amestecati bine.
Nu uitati sa puneti si ceva aroma - vanilie, migdale, rom, cacao - dupa preferinte.
Luati tava mare de la cuptorul de aragaz si o asterneti cu hartie de copt.
Eu am folosit plansa de silicon mai smekera de la Tupperware, cu margini detasabile, detalii despre produsele Tupperware aici.
Turnati aluatul in tava si il distribuiti uniform cu o spatula sau lingura.
Puneti la cuptor preincalzit la 200 de grade pentru aproximativ 10 minute, aveti grija ca se face foarte repede, nu o lasati nesupravegheata in cuptor!
Cat este fierbinte o rulati cu ajutorul unui prosop si lasati sa se raceasca complet asa rulata.
Dupa acest timp scoateti atent plansa de silicon sau hartia de copt.
Puneti deasupra 3-4 linguri generoase de gem si il distribuiti uniform pe toata suprafata.
Apoi rulati cat mai strans rulada si o puteti lasa 1-2 ore sa se mai patrunda.
Sau taiati si serviti imediat, optional puteti orna cu zahar pudra.
Este moale si pufoasa, se poate umple cu orice va place, nu doar cu gem, daca o vreti mai frageda puteti s-o insiropati sau folositi un gem mai lichid.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.