Demult plănuiam să încerc așa o rețetă de ruladă cu gem, anume cu aluat simplu de pandișpan și fără alte chestii adăugate. Eu zic că am reușit să fac o ruladă exemplară - este pufoasă, moale și gustoasă. De aici puteți improviza și alte rețete dacă adăugați diverse adăugiri rețetei, după imaginația fiecăruia, dar vă promit că voi veni și eu cu niște sugestii.
Am folosit în rețetă o nouă planșă de silicon cu margini ridicate, de la Tupperware, m-am îndrăgostit de ea la prima vedere și chiar este genială. Planșe de silicon găsiți multe, dar una cu margini ridicate, pentru aluat din acesta lichid nu prea se găsește. V-o recomand cu mare încredere, mai ales pentru rulade!
Într-un bol adânc adăugați ouăle și zahărul.
Bateți bine până compoziția devine o spumă albă.
Adăugați făina și praful de copt, amestecați bine.
Nu uitați să puneți și ceva aromă - vanilie, migdale, rom, cacao - după preferințe.
Luați tava mare de la cuptorul de aragaz și o așterneți cu hârtie de copt.
Eu am folosit planșa de silicon mai șmecheră de la Tupperware, cu margini detașabile, detalii despre produsele Tupperware aici.
Turnați aluatul în tavă și îl distribuiți uniform cu o spatulă sau lingură.
Puneți la cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 10 minute, aveți grijă că se face foarte repede, nu o lăsați nesupravegheată în cuptor!
Cât este fierbinte o rulați cu ajutorul unui prosop și lăsați să se răcească complet așa rulată.
După acest timp scoateți atent planșa de silicon sau hârtia de copt.
Puneți deasupra 3-4 linguri generoase de gem și îl distribuiți uniform pe toată suprafața.
Apoi rulați cât mai strâns rulada și o puteți lăsa 1-2 ore să se mai pătrundă.
Sau tăiați și serviți imediat, opțional puteți orna cu zahăr pudră.
Este moale și pufoasă, se poate umple cu orice vă place, nu doar cu gem, dacă o vreți mai fragedă puteți s-o însiropați sau folosiți un gem mai lichid.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.