Salata de Toamna Reteta VIDEO

Salata de Toamna

Poftim si reteta de salata care a avut un mare succes la atelier si am promis ca va dau reteta cat mai repede. Am adus-o mai mult pentru degustare, ca bonus, si a fost surpriza zilei la cate aprecieri a primit. Este o salata cu conopida, mere si nuci - am zis sa fie "de toamna" ca sa nu intind titlul, dar compozitia este perfecta si toate ingredientele se combina bine. Poate fi mai consistenta daca o faceti cu smantana/maioneza sau mai light daca folositi pentru sos iaurt mai cremos. Reteta sursa era cu broccoli crud, dar copii si noi am rumegat cam greu la el si sotul mi-a propus sa-l inlocuiesc cu conopida, care e mai frageda. A fost o idee super buna, deci am folosit ca ingredient de baza conopida si doar vreo 2 buchetele de broccoli pentru culoare.

Ingrediente

Conopida
1 buc
1 conopida mica, mai puteti adauga si putin broccoli
Morcovi
1 buc
Mere
1 buc
Ceapa
0.5 buc
Nuci
50 g
Merisoare
100 g
am in vedere merisoarele confiate sau puteti inlocui cu stafide
Smantana
400 g
luati smantana simpla, fermentata de 12-15% sau un iaurt cremos
Mustar
2 lingurite
Zeama de lamaie
1 lingura
Sare
0.5 lingurite
puneti dupa gust

Pasi de urmat

Pas 1

Conopida cruda se taie bucatele cat mai mici, dar nici nu o faceti faramituri prea mici.

Salata de Toamna - Pas 1
Pas 2

Morcovii se dau prin razatoarea medie.

Salata de Toamna - Pas 2
Pas 3

Ceapa(alba sau rosie) se taie cubulete mici.

Salata de Toamna - Pas 3
Pas 4

La fel si merele, se taie cubulete mici.

Salata de Toamna - Pas 4
Pas 5

Nucile optional se calesc putin la tigaie(fara ulei!) apoi se taie bucatele mici cu un cutit, nu le faceti praf in blender.

Salata de Toamna - Pas 5
Pas 6

Si nu uitati de merisoarele confiate, se pot inlocui cu stafide.

Salata de Toamna - Pas 6
Pas 7

Puneti toate aceste ingrediente intr-un bol mare si incapator.

Salata de Toamna - Pas 7
Pas 8

Amestecati smantana/iaurtul cu mustarul, zeama de lamaie si sare. Aveti grija cu lamaia, daca este mai acru iaurtul, adaugati treptat, dupa gust. La fel si sarea.

Se mai pot amesteca cu putin maioneza, dupa preferinte.

Salata de Toamna - Pas 8
Pas 9

Turnati acest sos in bol.

Salata de Toamna - Pas 9
Pas 10

Amestecati bine salata.

Salata de Toamna - Pas 10
Pas 11

O treceti apoi intr-o farfurie sau bol de salata mai frumos.

Salata de Toamna - Pas 11
Pas 12

Este foarte buna proaspata dar la noi a tinut chiar 3 zile in frigider.

Pofta Buna!

 

Salata de Toamna - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 15

Dia.Si.
Dia.Si. 10 Dec 2021, 14:06

Bună Lena! Dacă aceasta salata ar fi fost pe oricare alt site, nu as fi facut-o. Voiam ceva nou și am încredere ca ceea ce propui tu merita încercat. Mi-a plăcut combinația, e foarte interesant când dai peste o nuca sau o bucata de mar/conopida, altfel ca fiecare imbucatura e diferita și toate imi plac. Nu este o salata clasica (evident) sa aiba un gust uniform. Nu este pentru toată lumea, insa cu siguranta e ceva deosebit la masa festiva și cei care o apreciază cu siguranta vor cere aceasta reteta. Mulțumesc!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
AlinaJugravu283
Jugravu Alina (AlinaJugravu283) 31 Jan 2019, 18:52

Da' e cu smântână, deci nu e de post... Merge si fără smântână sau cu altceva in loc?

lena
Elena (lena) Jugravu Alina (AlinaJugravu283) 31 Jan 2019, 19:06

Merge de inlocuit cu un dressing simplu de salata. Sau cu o maioneza de post.

Stefy3
Stefy3 22 Oct 2017, 16:26

Am facut salata ieri,musafirii mei au fost tare incantati:),tin minte ca si la atelierul de gatit a avut mare succes!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
MarianaEne334
Mariana Ene (MarianaEne334) 23 Nov 2016, 21:48

Si felicitari, Lena, pentru site si pentru retete. Este de-a dreptul...inspirational! Te urmaresc de ceva timp si am pregatit o parte din retete. Mereu am fost surprinsa de ingredientele asa de "la indemana" combinate atat de neasteptat, dar si de usurinta cu care se pregatesc. Buna treaba faci!

lena
Elena (lena) Mariana Ene (MarianaEne334) 23 Nov 2016, 21:53

Va fi bine, cred ca merge si o sunca de pui :)

lena
Elena (lena) Mariana Ene (MarianaEne334) 23 Nov 2016, 21:54

Multumesc si eu pt apreciere!

MarianaEne334
Mariana Ene (MarianaEne334) 23 Nov 2016, 21:41

Tocmai am pregatit reteta asta: este neasteptat de buna! Am fost sceptica in privinta conopidei crude, dar chiar ne-a placut. Data viitoare voi incerca sa adaug si niste carnita. Ma gandesc la piept de pui afumat, taiat cubulete. Ce parere ai, Lena?

l.e.
Elisa Lazarescu (l.e.) 22 Oct 2016, 22:03

Pentru calitatile ei nutritive si terapeutice mananc f muta ceapa in salte; e super; sangele il curata  ; si atatea alte calitati are.

catalinmarius823
catalin marius (catalinmarius823) Elisa Lazarescu (l.e.) 29 Oct 2016, 17:20

Multumesc pentru informațiile care le.ai dat despre sănătate , în rețete.

l.e.
Elisa Lazarescu (l.e.) 22 Oct 2016, 22:00

Pacat ca nu mancati brocoli;

eu cumpar de la tarani si e f fain la salata; am facut salata cu telina rasa si brocoli; usturoi sau ceapa; brocoli l am taiat f fin  ca pe varza, e super fain; am pus un pic de smantana desi prefer iaurtul; ca altfel are prea multe calorii; nuca merge, dar o tin cateva ore in apa( nu de chiuveta); este indicata pt inima si auz; dar ii da si un gust fain, ca la salata de toamna. :)pe care intentionez sa o fac si eu.

Nataly
Nataly 21 Oct 2016, 16:03

E o super salata!!!! Am gustat din ea la atelier si a doua zi a si fost pe masa familiei mele unde s-a lasat cu multe aprecieri. Azi am facut-o din nou ca sa vedeti ce succes mare are. Multa culoare, gust delicios si multe, multe vitamine.

CalinIleana637
Calin Ileana (CalinIleana637) 21 Oct 2016, 15:04

Multumesc ! e asa apetisanta !

Eugenia D.
Eugenia D. 21 Oct 2016, 11:19

Chiar azi o fac, mă inspiră.

Arata toate comentariile