Poftim si reteta de salata care a avut un mare succes la atelier si am promis ca va dau reteta cat mai repede. Am adus-o mai mult pentru degustare, ca bonus, si a fost surpriza zilei la cate aprecieri a primit. Este o salata cu conopida, mere si nuci - am zis sa fie "de toamna" ca sa nu intind titlul, dar compozitia este perfecta si toate ingredientele se combina bine. Poate fi mai consistenta daca o faceti cu smantana/maioneza sau mai light daca folositi pentru sos iaurt mai cremos. Reteta sursa era cu broccoli crud, dar copii si noi am rumegat cam greu la el si sotul mi-a propus sa-l inlocuiesc cu conopida, care e mai frageda. A fost o idee super buna, deci am folosit ca ingredient de baza conopida si doar vreo 2 buchetele de broccoli pentru culoare.
Conopida cruda se taie bucatele cat mai mici, dar nici nu o faceti faramituri prea mici.
Morcovii se dau prin razatoarea medie.
Ceapa(alba sau rosie) se taie cubulete mici.
La fel si merele, se taie cubulete mici.
Nucile optional se calesc putin la tigaie(fara ulei!) apoi se taie bucatele mici cu un cutit, nu le faceti praf in blender.
Si nu uitati de merisoarele confiate, se pot inlocui cu stafide.
Puneti toate aceste ingrediente intr-un bol mare si incapator.
Amestecati smantana/iaurtul cu mustarul, zeama de lamaie si sare. Aveti grija cu lamaia, daca este mai acru iaurtul, adaugati treptat, dupa gust. La fel si sarea.
Se mai pot amesteca cu putin maioneza, dupa preferinte.
Turnati acest sos in bol.
Amestecati bine salata.
O treceti apoi intr-o farfurie sau bol de salata mai frumos.
Este foarte buna proaspata dar la noi a tinut chiar 3 zile in frigider.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.