Poftim și rețeta de salată care a avut un mare succes la atelier și am promis că vă dau rețeta cât mai repede. Am adus-o mai mult pentru degustare, ca bonus, și a fost surpriza zilei la câte aprecieri a primit. Este o salată cu conopidă, mere și nuci - am zis să fie "de toamnă" ca să nu întind titlul, dar compoziția este perfectă și toate ingredientele se combină bine. Poate fi mai consistentă dacă o faceți cu smântână/maioneză sau mai light dacă folosiți pentru sos iaurt mai cremos. Rețeta sursă era cu broccoli crud, dar copiii și noi am rumegat cam greu la el și soțul mi-a propus să-l înlocuiesc cu conopidă, care e mai fragedă. A fost o idee super bună, deci am folosit ca ingredient de bază conopida și doar vreo 2 buchețele de broccoli pentru culoare.
Conopida crudă se taie bucățele cât mai mici, dar nici nu o faceți fărâmituri prea mici.
Morcovii se dau prin răzătoarea medie.
Ceapa (albă sau roșie) se taie cubulețe mici.
La fel și merele, se taie cubulețe mici.
Nucile opțional se călesc puțin la tigaie (fără ulei!) apoi se taie bucățele mici cu un cuțit, nu le faceți praf în blender.
Și nu uitați de merișoarele confiate, se pot înlocui cu stafide.
Puneți toate aceste ingrediente într-un bol mare și încăpător.
Amestecați smântâna/iaurtul cu muștarul, zeama de lămâie și sare. Aveți grijă cu lămâia, dacă este mai acru iaurtul, adăugați treptat, după gust. La fel și sarea.
Se mai pot amesteca cu puțină maioneză, după preferințe.
Turnați acest sos în bol.
Amestecați bine salata.
O treceți apoi într-o farfurie sau bol de salată mai frumos.
Este foarte bună proaspătă dar la noi a ținut chiar 3 zile în frigider.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.