Ciorba Radauteana

Aceasta ciorba radauteana a fost pentru mine o mare surpriza, am incercat mai demult o reteta si n-am fost chiar multumita. De atunci nu prea am mai avut alte incercari, dar primavara trecuta am facut aceasta reteta de ciorba radauteana si a devenit preferata noastra. De fiecare data se mananca pana la ultima lingura si toata lumea geme de placere langa ea :) Eu de cele mai multe ori nu pastrez legumele care au fiert in supa de carne, dar aici se potrivesc perfect si ciorba are farmecul ei. Dar si asa am taiat cubulete doar morcovul si telina - ardeiul s-a desfigurat complet si nu aveam ce taia, iar pastarnacul a fost foarte fibros.

Si inca o precizare, eu de obicei acresc ciorba cu bors clasic, dar mi-a placut mult in aceasta reteta cum se combina aroma de usturoi cu cea de otet, totusi nu e mult dar isi face treaba minunat.

Iarasi va arat in reteta ca folosesc cana filtranta pentru apa Brita, imi place mult, este comoda si filreaza foarte bine apa de la robinet.

Ingrediente
Carne de pui
1 kg
Ardei gras
1 buc
Morcovi
1 buc
Ceapa alba
1 buc
Radacina de telina
1 buc
Radacina patrunjel(albitura)
1 buc
Sare
1 lingura
reglati dupa gust
Patrunjel verde
1 legatura
Faina alba
1 lingura
Galbenusuri de ou
3 buc
Smantana
400 ml
simpla, fermentata
Usturoi (catei)
3 buc
Piper macinat
0.25 lingurite
Otet
2 linguri
Pasi de urmat
Pas 1

Legumele se spala si se curata.

Ciorba Radauteana - Pas 1
Pas 2

La fel si carnea - eu de obicei scot pielea, sa fie mai putina grasime in ciorba.

Ciorba Radauteana - Pas 2
Pas 3

Intr-o cratita de 5 litri puneti carnea si legumele: telina, morcov, ceapa, ardei, pastarnacul si ardeiul.

Ciorba Radauteana - Pas 3
Pas 4

Turnati apa curata cat sa le acopere generos.

Ciorba Radauteana - Pas 4
Pas 5

Puneti oala la fiert, strangeti spuma care se formeaza deasupra, faceti focul mic si lasati sa fiarba incet aproximativ 1 ora, sau pana este gata complet carnea(in caz ca aveti gaina de casa).

Ciorba Radauteana - Pas 5
Pas 6

Dupa acest timp scoateti legumele si carnea din cratita, lasati-le putin sa se racoreasca.

Ciorba Radauteana - Pas 6
Pas 7

Apoi taiati cubulete legumele fierte(cele pe care le vreti inapoi in ciorba), carnea se taie-rupe bucatele mici.

Ciorba Radauteana - Pas 7
Pas 8

Intr-un bol adanc amestecati galbenusurile cu smantana si faina.

Ciorba Radauteana - Pas 8
Pas 9

Apoi luati cate un polonic din supa fierbinte si turnati incet in compozitia de galbenusuri, amestecati continuu in bol.

La fel turnati cam 8-10 polonice.

Ciorba Radauteana - Pas 9
Pas 10

Aceasta supa cu smantana o turnam inapoi in cratita mare pentru ciorba.

Ciorba Radauteana - Pas 10
Pas 11

Tot acolo puneti si carnea bucatele.

Ciorba Radauteana - Pas 11
Pas 12

Si legumele taiate cubulete.

Ciorba Radauteana - Pas 12
Pas 13

Apoi adaugati sare dupa gust, putin piper, patrunjel tocat(sau alte mirodenii va plac) si usturoiul pisat.

Ciorba Radauteana - Pas 13
Pas 14

Adaugati si otet dupa gust, eu nu pun mai mult de 2-3 linguri, dar depinde de preferintele fiecaruia.

Ciorba Radauteana - Pas 14
Pas 15

Lasati ciorba sa mai fiarba incet 2-3 minute, nu mai mult ca se branzeste!

Apoi inchideti focul, acoperiti cu capac si mai lasati 10-15 minute sa se patrunda.

Se serveste cu un ardei si mult pofta!

Pofta Buna!

Ciorba Radauteana - Pas 15

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 5 l ()
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 90 min