Gata cu Live Cooking, m-ați văzut acum și la față, dar nu ne facem mari vedete :) continuăm să gătim gustos și simplu acasă. Că până la urmă este foarte important să știi că acasă te așteaptă cei dragi, te susțin și te iubesc indiferent de orice. Pentru ei gătim sănătos, diversificat și interesant din cele mai bune ingrediente alese cu grijă chiar de noi.
Am jonglat cu această rețetă de Stir-fry de ceva timp, mi-a plăcut mult ideea dintotdeauna dar abia acum am ajuns să lucrez mai bine la ea. Una din piedici a fost că nu găseam Oyster Sauce (sosul de stridii), merge să faceți și fără el, doar cu Sos de soia - dar eu vroiam rețeta mai exemplară, cât mai apropiată de cea chinezească. De fapt acest stir-fry sunt legume și carne călite rapid, ele rămân crocante, colorate și foarte bune. Foarte important este să-l serviți imediat, după 20-30 de minute nu mai are aceeași culoare și gust, am avut chiar eu așa o experiență. Legumele le puteți alege după preferință și plac, eu v-am arătat aici cu ce puteți face din ce mai găsim la noi în piață și supermarket.
Anume aici am folosit tigaia wok din gama ChefSeries de la Tupperware, dar merge gătit și în orice tigaie mai largă de acasă.
La orice fel de stir-fry este important să pregătim toate legumele și ingredientele din timp, pentru că procesul de gătire este rapid și să nu vă agitați atunci degeaba.
Deci, eu am început cu legumele - le-am spălat/curățat, ciupercile le-am tăiat în sferturi.
Ardeii i-am tăiat fâșii mai groase, morcovii rondele subțiri, dar se pot tăia și ei la fel ca și ardeii.
Broccoli sau conopida se taie buchețele mici, le puteți înlocui și cu bucățele de varză simplă.
Fasolea păstăi o rupeți în 2-3 bucăți.
Usturoiul se pisează sau se toacă mărunt, ghimbirul recomand să-l treceți prin răzătoarea fină.
Și pieptul de pui se taie feliuțe subțiri.
Aici am cele 2 sosuri - de soia și de stridii, plus apă.
Le amestecați bine toate 3.
Dacă nu aveți Oyster Sauce folosiți doar Sos de Soia, fără apă.
Alt aspect important, ar fi bine să folosiți o tigaie wok, eu am avut-o pe cea de la Tupperware din gama ChefSeries.
Dacă nu aveți wok, merge folosită orice tigaie mare cu care sunteți obișnuiți acasă.
Încingeți tigaia foarte bine, eu de obicei o testez stropind puțină apă în ea.
Tigaia este încinsă bine dacă apa se face repede în niște biluțe mici (dansează și sar în tigaie:) și se evaporă imediat.
Punem uleiul, puteți folosi ulei simplu, de floarea soarelui sau ulei de susan, să fie gustul cât mai autentic chinezesc.
Imediat puneți pieptul de pui în tigaie și îl căliți până se rumenește ușor, nu uitați să-l mai amestecați periodic.
Când este gata îl scoateți repede din tigaie și mutați într-o farfurie.
În tigaie adăugați acum legumele pregătite, le căliți 2-3 minute amestecând periodic în ele.
Apoi adăugați usturoiul și ghimbirul, amestecați și căliți jumătate de minut.
Puneți pieptul de pui înapoi în tigaie.
Turnați sosul și amestecați bine, mai căliți jumate de minut.
Acum stir-fry-ul este gata, deasupra puteți presăra puțină ceapă verde tocată, eu nu am avut.
Se servește IMEDIAT, altfel legumele se vor face prea moi și nu vor mai avea același gust și farmec.
Noi am adăugat și niște tăiței de ou chinezești în ele, a fost și mai bun, dar este opțional.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.