În rețeta de vin fiert nu este nimic extraordinar, de multe ori o făceam intuitiv - amestecam vinul cu zahăr și scorțișoară, în cel mai simplu caz, și asta era. Dar dacă vreți un vin fiert mai exemplar cu arome de condimente mai diversificate, felii de măr și portocală, eu zic să luați în vedere această rețetă. Vinul iese foarte bun, aromat și vă încălzește poftele în serile mai friguroase - dar ce de efect este!
La fel și toate condimentele de mai jos dacă nu le aveți, nu e bai :) În cel mai rău caz folosiți scorțișoară și niște piper negru, dar mă voi repeta, se merită să depuneți un pic de efort și să vă mai diversificați pungile din cămară cu condimente. Chiar se simte bine și cardamomul, și anasonul, și cuișoarele - sunt perfecte aici. Îmi place mai mult varianta cu condimentele nemăcinate, se pot da la o parte după ce își lasă aroma.
Sper că și voi aveți așa o poftă de vin fiert cum am avut eu, deci o să vă prindă bine această rețetă simplă dar interesantă.
Pregătiți vinul și zahărul, luați orice vin de masă aveți la îndemână - important să fie bunicel, eventual un Merlot, dar nu neapărat.
Jumătățile de măr și portocală se taie felii mai groase.
Să aveți la îndemână și condimentele.
Și trecem la treabă - într-o cratiță turnați vinul și zahărul.
Aprindeți focul sub oală și amestecați continuu până se dizolvă complet zahărul în vin.
Acoperiți oala cu capac(să nu se evapore complet alcoolul) și așteptați până începe să fiarbă vinul.
Imediat cum fierbe, adăugați feliile de măr și portocală în cratiță.
Și toate condimentele.
Amestecați bine, închideți focul și acoperiți cratița cu capac.
Lăsați vinul 20-30 de minute să se pătrundă înainte de servire.
Turnați în căni printr-o sită, dacă nu vreți să apară și condimentele acolo, dar nu neapărat.
Este foarte bun și aromat, și merele cu portocale delicioase.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.