Pate de ciuperci

O rețetă foarte bună pentru micul dejun nu numai în post dar și pentru cei care țin la un regim sănătos și vegetarian. Pate-ul este foarte gustos, unul dintre cele mai bune din cele pe care le fac, ingredientele sunt simple, puține și se prepară destul de repede.

Ingrediente
Ciuperci albe proaspete
500 g
   
Ceapă albă
1 buc
   
Franzelă simplă
2 buc
2 felii medii
Ulei de măsline
5 linguri
   
Pătrunjel verde
3 linguri
   
Sare
0.5 lingurite
   
Pași de urmat
Pas 1

Curațați puțin ciupercile, apoi le puneți la fiert aproximativ 20 de minute.

Pate de ciuperci - Pas 1
Pas 2

Le puneți într-o sită să se scurgă bine de apă.

Pate de ciuperci - Pas 2
Pas 3

Curațați și spălați ceapa, o tăiați bucățele medii. Apoi într-o tigaie puneți 2 linguri de ulei, ceapa și ciupercile, le căliți până se rumenesc. Le lăsați să se răcorească.

Pate de ciuperci - Pas 3
Pas 4

Înmuiați feliile de pâine în apă.

Pate de ciuperci - Pas 4
Pas 5

Pasați bine cu blenderul amestecul de ciuperci, ceapă, și franzelă scursă bine de apă.

Pate de ciuperci - Pas 5
Pas 6

Amestecați pasta de ciuperci cu 3 linguri de ulei, verdeață și sare.

Pate de ciuperci - Pas 6
Pas 7

Aranjați frumos pate-ul într-o farfurie și lăsați puțin la frigider.

Poftă Bună!

Pate de ciuperci - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (10 porții)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 40 min