O rețetă foarte bună pentru micul dejun nu numai în post dar și pentru cei care țin la un regim sănătos și vegetarian. Pate-ul este foarte gustos, unul dintre cele mai bune din cele pe care le fac, ingredientele sunt simple, puține și se prepară destul de repede.
Curațați puțin ciupercile, apoi le puneți la fiert aproximativ 20 de minute.
Le puneți într-o sită să se scurgă bine de apă.
Curațați și spălați ceapa, o tăiați bucățele medii. Apoi într-o tigaie puneți 2 linguri de ulei, ceapa și ciupercile, le căliți până se rumenesc. Le lăsați să se răcorească.
Înmuiați feliile de pâine în apă.
Pasați bine cu blenderul amestecul de ciuperci, ceapă, și franzelă scursă bine de apă.
Amestecați pasta de ciuperci cu 3 linguri de ulei, verdeață și sare.
Aranjați frumos pate-ul într-o farfurie și lăsați puțin la frigider.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.