Pate de ciuperci

O reteta foarte buna pentru micul dejun nu numai in post dar si pentru cei care tin la un regim sanatos si vegetarian. Pate-ul este foarte gustos, unul dintre cele mai bune din cele pe care le fac, ingredientele sunt simple, putine si se prepara destul de repede.

Ingrediente
Ciuperci albe proaspete
500 g
Ceapa alba
1 buc
Franzela simpla
2 buc
2 felii medii
Ulei de masline
5 linguri
Patrunjel verde
3 linguri
Sare
0.5 lingurite
Pasi de urmat
Pas 1

Curatati putin ciupercile, apoi le puneti la fiert aproximativ 20 de minute.

Pate de ciuperci - Pas 1
Pas 2

Le puneti intr-o sita sa se scurga bine de apa.

Pate de ciuperci - Pas 2
Pas 3

Curatati si spalati ceapa, o taiati bucatele medii. Apoi intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei, ceapa si ciupercile, le caliti pana se rumenesc. Le lasati sa se racoreasca.

Pate de ciuperci - Pas 3
Pas 4

Inmuiati feliile de paine in apa.

Pate de ciuperci - Pas 4
Pas 5

Pasati bine cu blenderul amestecul de ciuperci, ceapa, si franzela scursa bine de apa.

Pate de ciuperci - Pas 5
Pas 6

Amestecati pasta de ciuperci cu 3 linguri de ulei, verdeata si sare.

Pate de ciuperci - Pas 6
Pas 7

Aranjati frumos pate-ul intr-o farfurie si lasati putin la frigider.

Pofta Buna!

Pate de ciuperci - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (10 portii)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min