Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Carne afumata
500 g
costita, ciolan, muschi, etc - as recomanda sa nu fie foarte grasa
●
Fasole uscata alba
1 pahar
●
Radacina de telina
1 buc
si pastarnac daca aveti
●
Sare
1 lingura
reglati dupa gust
●
Patrunjel verde
1 lingura
+ tarhon si cimbru, dupa gust
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
●
Pasta de ardei/rosii
1 lingura
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Neaparat inainte sa va apucati de ciorba sa va asigurati ca ati lasat fasolea la inmuiat cateva ore, chiar mai bine peste noapte. Eu torn cam 4 pahare de apa rece la 1 de fasole.
Daca aveti vreun soi de fasole care fierbe repede puteti sari acest pas
Pas 2
Dupa acest timp scurgeti apa in care a stat fasolea, turnati alta curata si puneti la fiert.
Apa trebuie sa acopere bine boabele de fasole.
Pas 3
Cand incepe sa fiarba, o lasati 5 minute apoi scurgeti apa din ea si o aruncati.
Turnati alta apa, de preferat fierbinte si mai puneti la fiert.
Cand incepe sa fiarba iar o scurgeti si aruncati, ar fi bine sa repetati aceasta procedura de 2-3 ori sa nu aveti probleme specifice consumului de fasole :)
Pas 4
La urma turnati apa cat sa acopere bine fasolea, adaugati 1 ceapa, 2-3 frunze de dafin, 1-2 linguri de ulei.
Cand incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati pana este complet gata.
Pas 5
Pana fierbe fasolea va pregatiti cu restul ingredientelor - aici am legumele si niste costita afumata dar nu grasa.
Pas 6
Pasta de rosii si verdeturile - proaspete sau uscate.
Pas 7
Am taiat cubulete toate legumele - morcovul, ceapa, ardeiul si telina.
Pas 8
Am avut o bucata de costita cu carne si os - carnea am taiat-o bucatele mici si oasele le-am lasat cu putina carne pe ele.
Pas 9
Intr-o tigaie turnati putin ulei, adaugati morcovul si ceapa, le caliti timp de 5 minute.
Pas 10
Apoi adaugati telina si ardeiul.
Pas 11
Tot acolo puneti si pasta de rosii.
Pas 12
Mai adaugati si carnea/costita afumata.
Pas 13
Amestecati bine si lasati sa se caleasca inca 5 minute.
Pas 14
Treceti acest amestec de legume si carne intr-o cratita mare de 5 litri.
Pas 15
Adaugati aproximativ 2 litri de apa.
Pas 16
Aprindeti focul sub oala si lasati sa fiarba incet 30-40 de minute.
Pas 17
Dupa acest timp adaugati in cratita toata fasolea fiarta, impreuna cu zeama/apa.
Pas 18
Turnati borsul acru, reglati dupa gust.
Pas 19
Adaugati sarea, la fel potriviti dupa gust.
Amestecati bine ciorba si lasati sa mai fiarba 10 minute.
Pas 20
La urma adaugati patrunjelul tocat.
Pas 21
Potriviti dupa gust si dregeti ciorba cu tarhon si cimbru, eu am pus cate 1 lingurita din fiecare(am avut uscat).
Pas 22
Amestecati bine, acoperiti cu capac si inchideti focul.
Lasati ciorba sa se patrunda bine, 20-30 de minute inainte de servire.
Pas 23
Serviti cu niste ceapa rosie si ardei iute, daca va place. Si o lingura de smantana acolo tot nu strica :)
Pofta Buna!
Cantitate:
5 l
(8-10 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
4 (2 voturi)