Mă tot bucur ca un copil de forma mea pentru vafe de la Tupperware, dar ce se mai bucură copiii mei de ea :) Toți sunt fericiți - eu, că scap ușor cu făcutul unui desert rapid, delicios și interesant, adică vafe sau waffle, și ei se bucură de gustul, textura, forma dar mai ales topping-ul de la vafe. Se pot face bineînțeles și în forma clasică de vafe dar mie procesul la cuptor mi se pare mult mai rapid și mai curat. La o cantitate mai mare de mâncăcioși de vafe să vă asigurați că aveți 2 forme, încap perfect în tava de aragaz mare și aveți 8 vafe dintr-un foc.
Această rețetă de vafe este foarte ciocolatoasă și păcătoasă, vafele ies mai dense și puțin crocante cu aromă intensă. Le puteți servi cu sos de ciocolată și banane, dar ar merge bine aici și un contrast, niște cremă de vanilie sau înghețată de vanilie și fructe mai acrișoare.
Anume în formele de silicon de la Tupperware am cea mai mare încredere și le-am testat de ceva ani în diferite dimensiuni și tipare. Le puteți găsi la orice distribuitor Tupperware din țară lista o aveți pe site.
Separați albușurile de gălbenușuri la cele 2 ouă.
Într-un bol amestecați untul topit și puțin răcit cu cele 3 linguri de cacao.
Adăugați gălbenușurile și zahărul, amestecați.
Puneți făina și laptele, amestecați bine cu un tel să nu fie cocoloașe.
Va fi un aluat mai dens, așa și trebuie.
Într-un alt bol bateți cu mixerul cele 2 albușuri spumă tare.
În 2 etape adăugați albușurile în compoziția de aluat, de fiecare dată amestecați atent cu mișcări de sus în jos, să nu dezumflați albușurile.
Acum aluatul va fi așa cum trebuie, mătăsos și ca o smântână groasă la consistență.
Aici vedeți forma de vafe pe care am folosit-o.
O puteți găsi la orice distribuitor de produse și vase Tupperware din țară, toate informațiile pe site.
Din această cantitate de aluat puteți face 4 vafe mai groase sau 6 mai subțiri.
Distribuiți aluatul uniform în forma de silicon.
Nu uitați să puneți forma într-o tavă de cuptor simplă.
Le coaceți în cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de 15 minute.
Apoi le răsturnați atent în tava de cuptor, vă folosiți de o mănușă sau prosop.
Le mai puneți 5 minute în cuptor.
Le serviți imediat, cât sunt fierbinți-calde cu orice topping preferați.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.