Pare destul de simplă o rețetă de cremă de vanilie (sau creme pâtissière, crema pasticcera), dar dacă nu respectați mici reguli pe parcurs s-ar putea să nu obțineți chiar ceea ce vă închipuiți. Această cremă de vanilie eu o fac de mulți ani, când mă grăbesc în varianta la microunde (mai rapidă) și este de fiecare dată un succes. Acum am zis că merită s-o transform într-o rețetă aparte de cremă de vanilie, am dublat cantitățile și vă arăt cum se poate prepara la fel de simplu și pe aragaz. Îmi place că tot procesul este foarte rapid, și vă asigur că veți avea cea mai bună cremă de vanilie gustată vreodată - consistență, gust și culoare perfecte pentru orice vreți să preparați în continuare. Eu folosesc această cremă cu lapte la eclere, prăjituri, torturi, gogoși, etc.
Încă un mare plus al rețetei - de multe ori sunt întrebată ce să faceți cu gălbenușurile rămase de la diferite preparate - deci, faceți cremă de vanilie, o răciți și congelați în casolete, și o puteți folosi oricând aveți nevoie. Se păstrează perfect consistența și gustul, sigur o s-o găsiți când nici nu vă așteptați :)
Da, și neapărat am ținut să vă arăt încă o mică dar foarte importantă ustensilă din bucătăria mea - telul de la Tupperware. Este un fel de "tel-lingură" și eram sceptică la prima folosire acum 5 ani, dar de atunci este primul pe care îl iau în mână la orice rețetă cu aluat, griș cu lapte, mămăligă, etc. Are o formă perfectă, ușoară, nu rămân resturile de aluat mai gros printre el, ca la telurile clasice. Vi-l recomand cu mare încredere, chiar este o chestie genială - găsiți lista cu distribuitorii Tupperware pe site-ul oficial.