Musaca cu țelină

O mâncare foarte delicioasă - dacă nu ați încercat până acum combinația de țelină cu carne de vită, recomand să o faceți. Am mâncat mai demult o mâncare asemănătoare într-un restaurant chinezesc, am fost atât de impresionată că am încercat să reproduc rețeta cu ingredientele pe care le găsisem în piață. În plus, este o mâncare care merge perfect într-un regim de slăbire, are multe proteine și calorii rezonabile. Încercați, este ceva foarte gustos!

Ingrediente
Carne tocată vită
1 kg
   
Rădăcină de țelină
2 buc
dacă luați din piață țelină mai mică luați 3 bucăți
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
   
Ceapă albă
1 buc
   
Vin roșu demisec
100 ml
   
Ouă
2 buc
   
Ierburi uscate(busuioc, pătrunjel,etc)
1 lingurita
   
Piper negru
0.25 lingurite
   
Cașcaval clasic
100 g
   
Pași de urmat
Pas 1

Pregătiți carnea de vită, dacă nu ați luat-o tocată, o dați prin mașina de tocat.

Musaca cu țelină - Pas 1
Pas 2

Ceapa o curățați, spălați și tăiați cubulețe mici. Într-o tigaie puneți un pic de ulei, adăugați ceapa și lăsați să se călească ușor.

Musaca cu țelină - Pas 2
Pas 3

Apoi adăugați carnea tocată și amestecați continuu, să nu se facă carnea ca o chiftea mare.

Musaca cu țelină - Pas 3
Pas 4

Cam așa ar trebui să fie friptă carnea. Adăugați vinul și mai lăsați 10 min să se evapore alcoolul. În final adăugați sarea, piperul și mirodeniile. Opriți focul și lăsați carnea să se răcorească. În acest timp vom pregăti țelina.

Musaca cu țelină - Pas 4
Pas 5

Țelina se curăță, se spală și se taie felii cam de 5 mm grosime.

Musaca cu țelină - Pas 5
Pas 6

Într-o tigaie de teflon puneți un pic de ulei și prăjiți bucățile de țelină pe ambele părți.

Musaca cu țelină - Pas 6
Pas 7

Într-o tavă dreptunghiulară de cuptor, mai adâncă, începeți să montați mâncarea de musaca. Primul strat va fi cel de țelină.

Musaca cu țelină - Pas 7
Pas 8

Amestecați carnea cu 2 ouă.

Musaca cu țelină - Pas 8
Pas 9

Peste țelină puneți jumătate din compoziția de carne. Apoi iarăși puneți un strat de țelină și cealaltă cantitate de carne.

Musaca cu țelină - Pas 9
Pas 10

Ultimul strat va fi încă unul de țelină. Deci vor fi 3 straturi de țelină și 2 de carne.

Musaca cu țelină - Pas 10
Pas 11

Dați puțin cașcaval prin răzătoare, ca să se facă o crustă aurie deasupra la musaca. Sau o altă variantă ar fi să bateți 2 ouă și să ungeți cu ele stratul de țelină.

Musaca cu țelină - Pas 11
Pas 12

Lăsați musacaua la cuptor aproximativ o oră la temperatură medie. Când este gata, o lăsați să se răcorească puțin - este foarte bună când este caldă, cu o salată de legume proaspete.

Poftă Bună!

Musaca cu țelină - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (8 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min