O mancare foarte delicioasa - daca nu ati incercat pana acum combinatia de telina cu carne de vita, recomand sa o faceti. Am mancat mai demult o mancare asemanatoare intr-un restaurant chinezesc, am fost atat de impresionata ca am incercat se reproduc reteta cu ingredientele pe care le gasisem in piata. In plus este o mancare care merge perfect intr-un regim de slabire, are multe proteine si calorii rezonabile. Incercati, este ceva foarte gustos!
Pregatiti carnea de vita, daca nu ati luat-o tocata, o dati prin masina de tocat.
Ceapa o curatati, spalati si taiati cubulete mici. Intr-o tigaie puneti un pic de ulei, adaugati ceapa si lasati sa se caleasca usor.
Apoi adaugati carnea tocata si amestecati continuu, sa nu se faca carnea ca o chiftea mare.
Cam asa ar trebui sa fie fripta carnea. Adaugati vinul si mai lasati 10 min sa se evapore alcoolul. In final adaugati sarea, piper si mirodeniile. Opriti focul si lasati carnea sa se racoreasca. In acest timp vom pregati telina.
Telina se curata, se spala si se taie felii cam de 5 mm grosime.
Intr-o tigaie de teflon puneti un pic de ulei si frigeti bucatile de telina pe ambele parti.
Intr-o tava dreptungiulara de cuptor, mai adanca incepeti sa montati mancarea de musaca. Primul strat va fi cel de telina.
Amestecati carnea cu 2 oua.
Peste telina puneti jumatate din compozitia de carne. Apoi iarasi puneti un strat de telina si cealalta cantitate de carne.
Ultimul strat va fi inca unul de telina. Deci vor fi 3 straturi de telina si 2 de carne.
Dati putin cascaval prin razatoare, ca sa se faca o crusta aurie deasupra la musaca. Sau o alta varianta ar fi sa bateti 2 oua si sa ungeti cu ele stratul de telina.
Lasati musacaua la cuptor aproximativ o ora la temeperatura medie. Cand este gata, o lasati sa se racoreasca putin - este foarte buna cand este calda, cu o salata de legume proaspete.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.