Aceste chipsuri simple din dovlecei le-am ales să vă arat azi, sunt rapide, simple și neașteptat de bune! M-am cam chinuit să fac chipsuri din dovlecei, așa simpli fără alte adaosuri - dar ele fiind apoase nu prea am avut succes. Și mi-a venit ideea să presar peste ei puțin parmezan ras, acesta se rumenește și se întărește după răcire și am obținut cele mai delicioase și sănătoase chipsuri ever :) Pentru o reușită sigură aveți grijă la cuptor, le țineți mai mult dar la o temeperatură medie până vă asigurați că dovleceii s-au uscat bine și cu mare grijă să nu-i ardeți! Chiar dacă cumva nu sunt chiar perfecți crocanți, vor dispărea într-un minut de pe farfurie fără să comenteze nimeni nimic.
Apropo, eu totuși le consider destul de dietetice, am folosit cam 1-2 linguri de parmezan ras în total și este o cantitate foarte modestă, la fel și uleiul. Deci să mâncăm sănătos, să fim frumoase și iubite!
Și așa cum vă spuneam la rețeta de chipsuri de cartofi, recomand o răzătoare tip mandolina pentru orice fel de chipsuri vreți să faceți. Iar dacă vă hotărâți să vă luați una, vă uitați și pe cea care o folosesc eu de la Tupperware, foarte bună, solidă și ascuțită... Este acum și la promoție, găsiți lista cu toți distribuitorii pe site-ul oficial Tupperware.
Spălați dovleceii - încercați să alegeți dovlecei mici și fragezi, nu trebuie să-i curățați de coajă.
Și se feliază cu o răzătoare de tip mandolina, așa aș recomanda pentru ca feliile să fie uniforme și subțiri.
Eu folosesc răzătoarea mea preferată de la Tupperware, foarte comodă și bună, v-o recomand! Găsiți lista cu distribuitorii Tupperware pe site-ul oficial.
Uitați ce felii frumoase am obținut, deci mandolina recomand :)
Treceți feliile pe niște șervețele de hârtie.
Acoperiți și deasupra cu șervețele și lăsați așa 10-15 minute, să absoarbă cât mai bine apa din dovlecei.
În acest timp așterneți o tavă de cuptor cu hârtie de copt și ungeți cu 1 linguriță de ulei.
Apoi treceți feliile de dovlecei în tavă.
Ungeți și deasupra cu foarte puțin ulei - doar cât să adere un pic mai bine mirodeniile și parmezanul pe felii.
Presărați cu orice mirodenii vă place - ierburi de Provence, usturoi, piper, boia, etc.
Și neapărat cu puțin parmezan care va face feliile de chips-uri mai crocante.
Puneți tava la cuptor preîncălzit la 160 de grade și lăsați 20-30 de minute, în funcție de cuptor.
Aveți grijă să se coacă mai bine mai încet, să se usuce dar să nu se ardă.
Lăsați dovleceii să se răcească complet în tavă - veți observa că nu sunt prea crocanți cât sunt fierbinți, dar
pe parcurs se răcesc și se întăresc.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.